Performancing Metrics

صباح زنگنه: تمام جنایات در سوریه، به حساب جولانی و کشورهای حامی او نوشته می‌شود/ وحشی‌گری‌های اسرائیل، کشورهای عربی را دچار تردید در عادی‌سازی روابط می‌کند | اتاق خبر
کد خبر: 465348
تاریخ انتشار: 28 تیر 1404 - 19:47

صباح زنگنه به جماران گفت: رژیم صهیونیستی با حمله به جنوب سوریه، به دنبال توسعه اشغالگری خود در این کشور از جولان تا سویدا و حتی مناطق دیگر است، در حدی که حتی تا چند کیلومتری کاخ ریاست‌جمهوری سوریه تجاوز و به وزارت دفاع این کشور حمله کرد. اکنون رژیم صهیونیستی با حمله به جنوب سوریه، این طور نمایش می‌دهد که در حال حمایت از دروزی‌هاست، اما در حقیقت صرفا اهداف اشغالگری خود را دنبال می‌کند.

یک تحلیلگر مسائل خاورمیانه گفت: برخوردهای وحشیانه در سوریه، چند ماه پیش با علویان صورت گرفته بود و اکنون با دروزی‌ها در حال انجام است. تمام این وحشی‌گری‌ها، به حساب الشرع و کشورهای حامی او نوشته می‌شود.

صباح زنگنه در گفت‌وگو با خبرنگار جماران، با اشاره به حملات اسرائیل به جنوب سوریه، اظهار کرد: افرادی مانند احمد الشرع، رئیس دولت موقت سوریه، بر اساس فهم ساده و ناقص خود از رژیم صهیونیستی، فکر می‌کنند اگر اعلام کنند با این رژیم جنگ ندارند، در امنیت خواهند بود. در حالی که مبنای عمل اسرائیل از بدو تأسیس، خشونت نسبت به کشورهای دیگر و اشغال آن‌ها بود و به هیچ کدام از مقررات بین‌المللی و وعده‌هایی که می‌دهد هم پایبند نیست و همیشه به دنبال بهانه‌ای برای توسعه بیشتر خود می‌گردد.

وی با اشاره به اینکه حمله اسرائیل به سوریه باعث از بین رفتن بخش بزرگی از توان نظامی و تحقیقاتی این کشور شده است، افزود: رژیم صهیونیستی با حمله به جنوب سوریه، به دنبال توسعه اشغالگری خود در این کشور از جولان تا سویدا و حتی مناطق دیگر است، در حدی که حتی تا چند کیلومتری کاخ ریاست‌جمهوری سوریه تجاوز و به وزارت دفاع این کشور حمله کرد. اکنون رژیم صهیونیستی با حمله به جنوب سوریه، این طور نمایش می‌دهد که در حال حمایت از دروزی‌هاست، اما در حقیقت صرفا اهداف اشغالگری خود را دنبال می‌کند. 

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه با بیان اینکه دروزی‌ها مردمی شجاع اند که در حال دفاع از خود برابر الشرع هستند، عنوان کرد: این مردم، بسیار ملی‌گرا هستند و در تاریخ خود، سابقه دفاع از سوریه، لبنان و فلسطین را دارند. «سلطان الاطرش» یکی از شیوخ بزرگ دروزی بود که از یک طرف با فرانسوی‌‌های اشغالگر سوریه مقابله می‌کرد و از طرف دیگر برای آزادی فلسطین، با صهیونیست‌ها در نبرد بود. این شجاعت و روحیه رزمندگی دروزی‌ها، باعث شده بود تمام کشورهای اطراف بخواهند با دادن امتیازات مختلف، آنان را جذب خود کنند.

زنگنه با بیان اینکه همکاری با اسرائیل راهبرد اساسی و همیشگی دروزی‌ها نیست، اضافه کرد: آنان اکنون در حال حفظ استقلال خود و مبارزه با رویکردهای ضداقلیتی الشرع هستند و برای گذر از این مقطع و مقابله با نیروهایی که مانند مغول به آنان حمله‌ور شده‌اند، از کمک‌های اسرائیل استفاده می‌کنند، اما به همکاری با رژیم صهیونیستی به عنوان یک اصل اساسی نمی‌نگرند. 

وی با بیان اینکه الشرع برای سرکوب مخالفین داخلی خود حتی از نیروهای غیرسوری نیز استفاده می‌‌کند، گفت: این نیروها که دارای تفکرات سلفی هستند، با هر گروه دیگری مقابله می‌کنند. این برخوردهای وحشیانه چند ماه پیش با علویان صورت گرفته بود و اکنون با دروزی‌ها در حال انجام است. تمام این وحشی‌گری‌ها، به حساب الشرع و کشورهای حامی او نوشته می‌شود. اکنون الشرع با چالش‌های گوناگونی از جمله حفظ حکومت خود، جلب حمایت گروه‌های مختلف مردم، کنترل حضور نیروهای نظامی آمریکا، اسرائیل و ترکیه در خاک خود و مدیریت روابط خود با کشورهای عربی مواجه است. 

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه ادامه داد: الشرع امکانات محدودی برای حل این چالش‌ها دارد؛ بخش زیادی از تجهیزات و نیروهای نظامی او در جریان حملات اسرائیل نابود شده است و افراد تحت سلطه‌اش نیز هر کدام دارای تفکرات گوناگون و خواهان اعمال نظرات خود در اداره سوریه هستند. اکنون الشرع وضعیت بسیار سخت و تاسف‌باری دارد و تا نتواند به وعده‌های خود مبنی بر حمایت از تمام اقلیت‌ها عمل کند و دولتی با مشارکت همه گروه‌های سوری تشکیل دهد، این نابه‌سامانی‌ها ادامه خواهد داشت. 

زنگنه با بیان اینکه در چنین وضعیتی ممکن است الشرع برای حفظ حکومت خودش، دست به باج‌دهی به اسرائیل و حتی اعلام به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم بر بلندی‌های جولان بزند، افزود: اما مردم سوریه دارای روحیه ملی‌گرای شدیدی هستند و حتی نقشی اساسی در گسترش ملی‌گرایی عربی داشته‌اند. این مردم در برابر از دست رفتن بخش‌هایی از کشور خود ساکت نخواهند شد. 

وی با بیان اینکه جنایات اسرائیل در جبهه‌های مختلف، بر تصمیم کشورهای عربی برای عادی‌سازی روابط با این رژیم تأثیر منفی گذاشته است، اظهار کرد: ترامپ بسیار فانتزی فکر می‌کند و طوری در مورد عضویت کشورها در پیمان ابراهیم حرف می‌زند که گویی در حال سناریونویسی برای یک نمایشنامه است. در سطح جوامع عرب، این تفکرات فانتزی قابل اجرا نیست. اکنون کشورهای عربی می‌بینند که اسرائیل و آمریکا از یک طرف وعده‌هایی برای الحاق به پیمان ابراهیم می‌دهند و از طرف دیگر رژیم صهیونیستی با حمله به این کشورها، دست به اشغال سرزمین‌های آن‌ها می‌زند. این دوگانگی در گفتار و عمل، کشورهای عربی را دچار تردیدهای جدی برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل می‌کند.

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه با اشاره به نقش کشورهایی مانند ترکیه و قطر در حل‌وفصل شدن منازعات بین اسرائیل و سوریه، گفت: میانجی‌گری این کشورها و دیگر بازیگران عرب بین سوریه و اسرائیل، همان قدر نتیجه‌بخش خواهد بود که رایزنی‌هایشان برای ایجاد آرامش در غزه تاثیر داشت. ضمن اینکه تمام کشورها به دنبال کسب امتیاز برای خود اند. اکنون در یک طرف ترکیه و قطر قرار دارند که حامی الشرع محسوب می‌شوند و در طرف دیگر عربستان، امارات و مصر اند که مخالف الشرع هستند. بنابراین، این کشورها، بر سر موضوع سوریه در حال رقابت با یکدیگرند و وجود این رقابت باعث می‌شود که نتوانند نقش چندانی در ایجاد آرامش در سوریه ایفا کنند

نظرات
ADS
ADS
پربازدید