Performancing Metrics

نفت ایران هر بشکه فقط 31 دلار! | اتاق خبر
کد خبر: 302469
تاریخ انتشار: 25 آذر 1394 - 12:47
گزارش اتاق خبر از ادامه سیر نزولی طلای سیاه
قیمت نفت با سرعت زیادی در حال سقوط است. این اتفاقی تلخ برای کشورهایی مانند ونزوئلا و ایران است که به درآمدهای نفتی برای رشد و توسعه صنایع کشورهای خود و واردات مواد اولیه و مصرفی نیازمندند.

اتاق خبر- محمد حسن گودرزی: قیمت نفت با سرعت زیادی در حال سقوط است. این اتفاقی تلخ برای کشورهایی است که به درآمدهای نفتی برای رشد و توسعه صنایع کشورهای خود و واردات مواد اولیه و مصرفی نیازمندند. بطور مثال ونزوئلا کشوری است که با مشکلات عمده اقتصادی و سیاسی در داخل کشور مواجه است. کم شدن درآمد نفتی برای کشوری مانند ونزوئلا که تورم بالای 30 درصد را تجربه می کند موجب شده که رشد و توسعه در این کشور متوقف و کمبود مایحتاج ضروری زندگی حتی ساده ترین آنها مانند دستمال توالت نیز به شدت احساس شود.

در مورد ایران وضعیت تا حدود زیادی متفاوت است. تحریم های نفتی فشار زیادی به صنعت این کشور وارد کرد تا جایی که باعث توقف توسعه میادین نفتی این کشورشد. بعد از توافق هسته ای، ایران امیدوار بود که بتواند با صادرات نفت و بالا رفتن قیمت آن عقب ماندگی خود را جبران کند. برای این کار نیاز بود که اعضای اوپک با کاهش سقف تولید باعث بالاتر رفتن قیمت ها در بازار جهانی شوند اما کشورهایی مانند عربستان با کاهش سقف تولید مخالفت کردند.

براساس آمار در ماه نوامبر نفت با 5 دلار و 63 سنت کاهش قیمت در هر بشکه به طور متوسط بشکه‌ای 38 دلار و 92 سنت معامله شد. به گزارش ایسنا سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در گزارش ماهانه خود اعلام کرد بهای نفت سنگین ایران خاضر در سبد نفتی این سازمان در ماه نوامبر نسبت به اکتبر 5 دلار و 63 سنت کاهش یافته است.

براساس آمار در ماه نوامبر نفت با 5 دلار و 63 سنت کاهش قیمت در هر بشکه به طور متوسط بشکه‌ای 38 دلار و 92 سنت معامله شد.

براساس اعلام اوپک متوسط قیمت نفت ایران در ماه نوامبر 38 دلار و 92 سنت در هر بشکه اعلام شده بود .نفت ایران در یازدهمین ماه سال میلادی به عنوان پنجمین نفت ارزان در بین 12 نفت موجود در سبد نفتی اوپک قرار گرفت به طوریکه در این سبد به ترتیب نفت نفت مری ونزوئلا، اورینت اوکوادور، صادراتی کویت و نفت سبک بصره قیمت پایین تری نسبت به نفت سنگین ایران داشته اند.

بهت و حیرت کارشناسان از اتفاقات بازار

اما اخبار بد همچنان ادامه داشت. به گزارش ایسنا بهای نفت در آخرین روز معاملات هفته گذشته مجددا به روند کاهشی خود ادامه داد و پس از هشدار آژانس بین‌المللی انرژی مبنی بر وخیم تر شدن عرضه مازاد جهانی نفت در سال آینده،‌ به پایین‌ترین سطح 11 سال اخیر نزدیک شد.

نفت برنت و نفت سبک آمریکا هر یک حدود پنج درصد کاهش قیمت را در روز گذشته و یک کاهش 12 درصدی را در هفته گذشته تجربه کردند، چرا که شرایط جوی معتدل قبل از زمستان و بازار‌ سهام رو به افول آمریکا بر روند کاهش قیمت نفت افزود.

فعالان و تحلیلگران بازار نفت هر دو از شدت کاهش قیمت‌ها از زمان نشست اوپک در چهارم دسامبر بهت زده شده‌اند. اعضای اوپک در این نشست نیز حمایت از قیمت‌ها را کنار گذاشتند و مجددا بر سقف تولید این سازمان در بازار اشباع کنونی تاکید کردند. پیتر داناوان واسطه بازار نفت در نیویورک می‌گوید: بسیار دشوار است در حال حاضر دلیلی برای این موضوع پیدا کنیم.

برای کاهش قیمت نفت دلایلی گفته شد. تمار اسنر تحلیلگر انرژی موسسه نسداک می‌گوید: فکر می‌کنم که اگر رسیدن قیمت نفت به 20 دلار در هر بشکه را در حال حاضر رد کنیم، کار خطرناکی باشد.وی افزود: عوامل کاهش دهنده بسیاری در بازار وجود دارد و بازار در حال حاضر بسیار عصبی نشان می‌دهد.

به گزارش ایسنا اسنر گفت: این عوامل نزولی شامل افزایش ارزش دلار است به ویژه اگر بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را هفته آینده افزایش دهد. این تحلیلگر حوزه انرژی خاطرنشان کرد: تحریم‌ها علیه نفت ایران تا ژانویه لغو خواهند شد و اوپک هفته گذشته این پیام را به بازار رساند که قصد دارد به تولید در سطح بی‌سابقه ادامه دهد، زیرا می‌خواهد دستکم در شش ماه آینده روی سهم بازار تمرکز کند نه قیمت‌ها.

وی خاطرنشان کرد: سیکل نزولی کنونی در قیمت‌های نفت ناشی از عرضه است و عرضه چیزی است که ما را از این وضعیت خارج خواهد کرد. انتظار نمی‌رود که عرضه مازاد نفت تا سال 2017 به رغم کاهش گسترده سرمایه‌گذاری‌ها از سوی شرکت‌های انرژی متعادل شود.

در این بین یک کارشناس اقتصاد سیاسی بین الملل معتقد است: اوپک تنها 10 درصد در تعیین قیمت نفت تاثیر دارد و از سال 1960 تاکنون نقش اصیل خود را در تنظیم قیمت از دست داده است.

دکتر علی اصغر زرگر در خصوص روند نزولی قیمت نفت از سال گذشته تاکنون گفت: درست است که تولیدکنندگان اوپک با تولید بیش از حد به اشباع بازار و عرضه بیش از تقاضا دامن زده‌اند؛ اما عمده‌ترین دلایل کاهش قیمت‌ها در این سطح به عوامل ماورای اوپک مربوط می‌شود.

وی با تاکید بر عوامل خارج از اوپک و نقش آن بر کاهش قیمت نفت افزود: رکود اقتصادی جهانی که از حدود سه سال پیش شروع شد و هم اکنون نیز ادامه دارد و تلاش بسیاری از کشورهای مصرف‌کننده نفت برای جایگزین کردن نفت با سوخت‌های ارزان‌تر همچون گاز یکی از عوامل این کاهش قیمت محسوب می‌شود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل خاطرنشان کرد: سیاست‌های بین‌المللی همچون تبانی آمریکا و عربستان در اشباع بازار و در بورس‌های بین‌المللی یکی دیگر از عوامل کاهش قیمت نفت است.

نظرات
ADS
ADS
پربازدید