به گزارش اتاق خبر، به نقل از خبرگزاری فارس، روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارانوت» در مقالهای به قلم «نداو بولک» پژوهشگر اسرائیلی از امکان درخواست کمک عربستان از «اسرائیل» همپیمان در خفای سعودیها جهت مقابله با چالشهایی که در جنگش علیه یمن با آن مواجه است، سخن گفت.
این روزنامه صهیونیستی افزوده است: اسرائیل تنها طرفی است که عربستان میتواند، به آن اعتماد و در جنگهایش علیه حزب الله و نوار غزه از مهارت و تجارب ارتش اسرائیل استفاده کند، افزون براینکه ارتش اسرائیل میتواند، نظامیان عربستانی را با تاکتیکهای جنگی آشنا کند تا به آنها امکان مقابله داخل مرزهای عربستان را بدهد.
یدیعوت آحارانوت، تنها روزنامه صهیونیستی ترویج کننده این ایده نیست، چون تحقیق جدید مرکز مطالعات امنیت قومی اسرائیل تاکید میکند، روابط مخفی تلآویو – ریاض با وجود روابط دیپلماتیک بین دو طرف همچنان ادامه دارد، چون منافع مشترک مانند جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای و افزایش نفوذ این کشور موجب نزدیکی بیش از پیش طرفین به یکدیگر شده است.
در این پژوهش آمده است، اسرائیل به راحتی و با آزادی کامل کالاها و تولیدات خود را در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به فروش میرساند، فقط کافی است، محل تولید درج نشود.
افزون بر اینکه عربستان و شیوخ عرب از قدرت نفوذ اسرائیل در آمریکا و تاثیر آن بر تصمیمات کنگره آگاهند و به همین دلیل خواهان حفظ روابط خود با تلآویو هستند و علیرغم گسترش روابط دو جانبه در این اواخر، با این حال این پژوهش به تلآویو توصیه میکند، مبادا به همراه عربستان و مصر ائتلافی علیه واشنگتن تشکیل دهند، چون به روابط اسرائیل و آمریکا در این برهه حساس لطمه وارد میکند.
لذا چند عامل موجب میشود، اسرائیل به همپیمان غیرمستقیم عربستان تبدیل شود و مطمئنا مفتیهای وهابی نقش مهمی را در برقراری این رابطه و توجیه آن هموار خواهند کرد، به ویژه اگر دشمن مشترکی به نام ایران مطرح باشد که در این صورت با استناد به یکی از فتواهای معروف ابن تیمیه تحت این عنوان که برخی از طوایف اسلامی از یهود و مسیحیان بر اسلام خطرناکتر هستند، زمینه ائتلاف سعودی – صهیونیستی را در آینده نزدیک فراهم خواهند کرد.
نگاهی به رسانههای صهیونیستی نشان میدهد، اغلب آنها بر ایده نزدیک کردن عربستان سعودی به اسرائیل و مشترک بودن منافع آنها به ویژه در دشمنی با ایران، سوریه و حزب الله تمرکز کردهاند.
این تمرکز رسانههای صهیونیستی بر ایده نزدیک کردن تلآویو – ریاض به یکدیگر را باید به نوعی به دوره آماده کردن افکار عمومی پیش از آغاز رسمی روابط تشبیه و تفسیر کرد.
انتهای پیام/
کد: 94108