Performancing Metrics

اهداف سفر شش روزه اوباما به خاورميانه و اروپا | اتاق خبر
کد خبر: 336747
تاریخ انتشار: 6 اردیبهشت 1395 - 20:58
باراك اوباما رئيس جمهوري آمريكا در سفري شش روزه به خاورميانه و اروپا با برخي از سران كشورهاي عرب حوزه خليج فارس و همچنين مقام هاي عالي رتبه آلماني و انگليسي ديدار و درباره موضوعات مختلف جهاني و منطقه اي بحث و گفت وگو كرد.

اوباما در حالي به عربستان سعودي سفر كرد كه برخي كارشناسان معتقدند كه سعودي ها به خاطر توافق هسته اي با ايران، از دولت آمريكا ناخشنود هستند.
اوباما در جمع سران برخي كشورهاي عرب حوزه خليج فارس با صراحت به اين نكته اذعان كرد كه آمريكا و متحدان عرب اين كشور در خاورميانه، هيچ سودي از درگيري با ايران نخواهند برد.
وي همچنين از آتش بس ايجاد شده در ايمن ابراز رضايت كرد و گفت كه اميدوار است اين وضعيت همچنان ادامه داشته باشد.
پيش از سفر باراك اوباما به رياض، نيز برخي كارشناسان تاكيد داشتند كه او درباره داعش و ايران با متحدان عرب خود در خاورميانه صحبت خواهد كرد.
** سفر به انگليس
قبل از سفر اوباما به انگليس،‌برخي از كارشناسان، مقابله با داعش، حل تنش هاي سياسي در خاورميانه از يمن گرفته تا سوريه و ليبي، سرمايه گذاري در ناتو براي رويارويي با چالش ها در افغانستان و اطمينان بخشي به متحدان غربي در مقابل روسيه را به عنوان محورهاي اصلي مذاكرات اوباما با مقامات اروپايي عنوان كردند.
اوباما هنگام حضور در لندن از مردم انگليس خواست كه در همه پرسي آتي درباره اتحاديه اروپا، به ماندن در اين اتحاديه راي بدهند.
وي همچنين در مقاله اي كه در روزنامه ديلي تلگراف منتشر شد، از انگليس خواست براي كمك به مقابله بين المللي با تروريسم، همچنان در اتحاديه اروپا باقي بماند.
اوباما همچنين به همراه همسرش در مهماني شام خانواده سلطنتي به مناسبت جشن تولد نودمين سال ملكه انگليس شركت كرد.
**اوباما: جوانان انگليسي بدبين و بيگانه هراس نباشيد
رئيس جمهور آمريكا در نشستي كه در سالن شهرداري لندن برگزار شد، از جوانان انگليسي خواست از بدبيني و بيگانه هراسي دوري كنند.
وي مردم انگليس را به ماندن در اتحاديه اروپا ترغيب كرد و گفت: در زمان تغيير، وسوسه اي براي جعل هويت پيدا مي شود و مقاومت در برابر تغيير است، حالتي كه او گفت 'ما بايد با آن برخورد كنيم' و يادآور شد 'جهاني شدن و به هم پيوستن نبايد تهديد، بلكه به عنوان فرصت ديده شود.'
اوباما به كارنامه خود افتخار كرد و از قانون بيمه بهداشتي و درماني، پاسخ جهاني به بحران ايبولا، و توافق اتمي ايران بعنوان دستاوردهايي مهم در دوران رياست جمهوري خود نام برد.
** سفر به آلمان
اوباما روز يكشنبه در ميان اعتراض گسترده آلماني ها وارد شهر هانوفر شد. علاوه بر بررسي مهمترين تحولات جهاني از جمله بحران سوريه، يمن،‌ داعش و آوارگان سوري، پيمان تجاري و سرمايه گذاري بين آمريكا و اتحاديه اروپا (Transatlantic Deal) از جمله مهم ترين مسائل مورد گفت و گوي رهبران آمريكا و آلمان بود.
وي به رغم اينكه در گفت وگو با بي .بي سي اعزام نيروي زميني به سوريه را رد كرد، در جريان ديدارش با آنگلا مركل صدراعظم آلمان از اعزام 250 نيروي نظامي ديگر به سوريه خبر داد.
**مخالفت اوباما با طرح مركل
آنگلا مركل، صدراعظم آلمان، در جريان ديدار با اوباما طرف هاي درگير را به ايجاد نواحي امن براي حفاظت از غيرنظاميان در داخل سوريه ترغيب كرد.
اوباما با بيان اينكه موثر بودن طرح ايجاد نواحي امن بدون تعهد بزرگ نظامي 'خيلي دشوار' خواهد بود، با اين طرح مخالفت كرد.
** تاكيد اوباما بر اجراي پيمان ترانس-آتلانتيك (T-TIP)
اوباما در كنفرانس خبري مشترك با مركل اظهار داشت واضح است كه آمريكا از تجارت آزاد سود مي برد، همانطور كه ديگر كشورهاي مرتبط با اين پيمان از آن سود خواهند برد.'
آمريكا و آلمان دو شريك اقتصادي عمده براي يكديگرند و اميدوارند كه حمايت ديگر كشورها از مشاركت و سرمايه گذاري تجارت ميان آمريكا و اروپا موسوم به پيمان ترانس-آتلانتيك (T-TIP) را جلب كنند.
روز شنبه هزاران آلماني در شهر هانوفر در اعتراض به پيمان مشاركت اقتصادي آمريكا و اروپا و تجارت آزاد ميان دو طرف، كه از سوي اوباما پيشنهاد شده، به خيابان ريختند و شعار سر دادند.
اوباما در پاسخ به منتقدان اين طرح گفت: برخي با اين برنامه مخالفند چرا كه در پديده جهاني شدن 'جا نيفتاده اند'، اما به گفته او 'اغلب افراد مي دانند كه اين ايده خوبي است.'
اتحاديه اروپا و آمريكا از سال 2013 بر سر پيمان فوق مذاكره مي كنند. حاميان آن اميدوارند اكنون كه آمريكا، ژاپن، و ديگر كشورهاي شراكت ترانس-پاسيفيك، يا پيمان سرمايه گذاري منطقه آسيا-اقيانوسيه و آمريكا بر سر قراردادي ديگر به توافق رسيده اند، شراكت ترانس آتلانتيك نيز شانس بيشتري براي تحقق يافته است.
**تداوم مبارزه با تروريسم
اوباما در آلمان به عنوان يكي از كشورهاي عضو به اصطلاح ائتلاف جهاني به رهبري آمريكا عليه داعش گفت:
آمريكا و آلمان به استفاده از 'تمامي ابزار موجود براي مقابله با تروريسم و توطئه حملات تروريستي' متعهدند.
** تاكيد اوباما به راه حل سياسي براي بحران سوريه
اوباما گفت: ايجاد منطقه امن در سوريه بدون يك تعهد نظامي بزرگ امري دشوار است، اين مساله بيش از آن كه 'به موانع ايدئولوژيك ربطي داشته باشد، به نحوه اجرا بستگي دارد.'
وي اظهار داشت 'ما همچنان معتقديم كه تنها راه پايدار، راه حل سياسي است كه سوريه را به سوي دولتي فراگير و نماينده همه اقشار سوريه رهنمون شود.'
موضوع آتش بس سوريه، اوضاع اوكراين و حمايت از دولت ملي در ليبي از ديگر محورهاي گفت وگوي رئيس جمهوري آمريكا با صدر اعظم آلمان بود.
** مخالفت اوباما با آزمايش در برابر رزمايش كره شمالي
اوباما همچنين با پيشنهاد وزير خارجه كره شمالي مبني بر توقف آزمايش هاي پيونگ يانگ در قبال توقف رزمايش در شبه جزيره كره مخالفت كرد و گفت :يك قول ساده براي توقف آزمايش‌ها، تا يك وقت ديگري كه آنها دلشان بخواهد فعاليت‌هاي شبيه اين را دوباره به آزمايش بگذارند، براي ما جدي نيست.
وي اضافه كرد تاكيد ما اين بوده؛ اگر كره شمالي براي خلع سلاح اتمي شبه‌جزيره كره جديت نشان دهد، آن وقت ما آماده خواهيم بود وارد مذاكراتي جدي براي كاهش تنش‌ها، و در مورد رويكردمان در قبال حمايت از متحدان خود، شويم.
اوباما در جريان سفر شش روزه به خاورميانه و اتحاديه اروپا با انتقادهاي تندي روبرو شد و كارشناسان بر اين باورند با توجه به مخالفت هاي جدي با اهداف و راهبردهاي رئيس جمهور آمريكا در اين دو منطقه، تحقق اين اهداف با دشواري هاي جدي روبرو است.

کلید واژه ها :
نظرات
ADS
ADS
پربازدید