Performancing Metrics

شیوع آفت برگ خواربلوط در 37هزار و 700هكتار از جنگل های بویراحمد | اتاق خبر
کد خبر: 337449
تاریخ انتشار: 8 اردیبهشت 1395 - 17:40
مسئول اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بویراحمد از شیوع آفات برگ خوار و جوانه خوار به 37هزار و 700هكتار از جنگل های بلوط این شهرستان خبر داد.

اتاق خبر: جواد رحیمیان روز چهارشنبه، كاهش بارندگی نسبت به میانگین شرایط عادی زمینه را برای شیوع آفات و بیماریها آماده كرده و این افت خسارات زیادی به جنگل های بلوط واردكرده است.
وی تصرح كرد: به دلیل نبود یا كمبود رطوبت و خشكی محیط ، آفات به جوانه و برگ درختان زیبای بلوط كه در ابتدای فصل رشد كه وسیله دفاعی بلوط كمتری (تانن)دارند، حمله ور می شوند.
این كارشناس جنگل بانی لارو پروانه های جوانه خوار و برگ خوار عامل اصلی گرفتاری این روزهای جنگل های زیبای بلوط ها هستند.
وی تصریح كرد: مناطق چیتاب، دلی اولادعلی مومن، لوداب و زیلایی مناطق اصلی شیوع این آفات هستند زیرا در مناطق میان بند و نیمه گرمسیری شهرستان بویراحمد فصل رویش زودتر آغاز شده است.
رحیمیان تصریح كرد: براساس بررسی ها، جنگل های مناطق چیتاب در سطح 12هزار و 500هكتار، دلی اولاد پنج هزار و 500هكتار ،لوداب هشت هزار و 700 هكتار و زیلایی 11هزار هكتار به این آفات آلوده شده اند.
مسئول اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بویراحمد تصریح كرد: علائمی از هجوم آفات بلوط در برخی مناطق دیگر از جمله میمند دنا نیز مشاهده شده است.
وی با بیان این كه بارش باران سبب شسته شدن و افتادن لاروها از درختان و ویروسی شدن لاروها (آفات )و مرگ آنها می شود، اظهاركرد : اگر در ابتدای فصل رویش باران ببارد این امر كمك موثری به كنترل آفات مذكور می كند.
وی گفت: اثر مثبت بارش باران در هفته قبل هم اكنون بر بهبود رویش جنگلهای منطقه مشهود است.
این كارشناس جنگل بانی شناخت دشمنان طبیعی این آفات و استفاده از این پارازیت های طبیعی در كنترل آفات را بهترین، موثرترین و مناسب ترین روش دانست و تصریح كرد: این كار نیاز به تحقیقات وسیع دارد.
وی استفاده از زنبورهای خانواده سینیپیده و مبارزه از طریق سموم بیولوژیك مانند BT را با استفاده از ماشین مخصوص یا هواپیما از دیگر راهكارهای مبارزه با آفات جنگل های بلوط اعلام كرد.
وی به لزوم شناسایی دقیق عرصه ها و نوع آفات جنگل های پراكنده اشاره كرد و افزود: انجام این مهم با امكانات موجود امكان پذیر نیست.
وسعت جنگل های شهرستان بویراحمد مركز كهگیلویه وبویراحمدحدود 450هزار هكتار است.
آفات برگ خوار و جوانه خوار و بیماری خشكیدگی درختان بلوط در یك دهه اخیر خسارات جبران ناپذیری به شش میلیون هكتار جنگل بلوط زاگرس و نیز كهگیلویه وبویراحمد وارد كرده است.

منبع:ایرنا

 

کلید واژه ها :
نظرات
ADS
ADS
پربازدید