Performancing Metrics

پرداخت ۱۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات به صنایع کوچک | اتاق خبر
کد خبر: 351220
تاریخ انتشار: 25 خرداد 1395 - 10:42
به دستور بانک مرکزی و در راستای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی انجام می‌شود
اختصاص ۱۰ درصد از محل منابع تسهیلاتی بانک‌ها به صنایع کوچک و متوسط در حالی مورد تاکید بانک مرکزی قرار گرفته و دستورالعمل اجرای آن صادر شده است.

به گزارش اتاق خبر، تا کنون ۵۲ طرح و ۷۲۰ واحد صنعتی کوچک و متوسط از سوی ستاد تسهیل برای دریافت تسهیلات به بانک‌ها معرفی شده‌اند. بنابر پیش‌بینی ستاد تسهیل و رفع موانع تولید قرار است تا پایان سال، ۲ هزار طرح صنعتی، ۹ هزار واحد صنعتی کوچک و ۳ هزار واحد صنعتی متوسط از ۱۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات برخوردار شوند. ستاد تسهیل از ابتدای امسال در تمام استان‌های کشور تشکیل جلسه داده تا مشمولان دریافت تسهیلات را برای فعال‌سازی و به ظرفیت رساندن ۱۲ هزار طرح و واحد صنعتی شناسایی کرده و پس از اختصاص منابع بانکی برای دریافت تسهیلات به بانک‌ها معرفی کند. در این طرح پیش‌بینی شده بانک‌ها حداکثر در مدت یک ماه نسبت به بررسی طرح‌ها و واحدهای معرفی شده از سوی ستاد تسهیل استان‌ها برای پرداخت تسهیلات مورد نیاز اقدام کنند و نیز دلایل توجیهی در صورت پرداخت نکردن تسهیلات به متقاضیان را در مدت ۱۰ روز اعلام کنند.


دستورالعمل پرداخت
ولی‌الله سیف، رییس کل بانک مرکزی در نامه‌ای خطاب به مدیران عامل بانک‌ها و موسسات اعتباری خواستار اعطای حداقل ۱۰ درصد تسهیلات بانکی به بنگاه‌های کوچک و متوسط برای ایجاد اشتغال، افزایش تولید و رونق اقتصادی شد. در این نامه آمده است: مدیریت و توزیع منابع در استان‌های مختلف به نحوی باشد، تا کمبود منابع برخی استان‌ها از طریق منابع مازاد سایر استان‌ها تامین شود. براساس پیش‌بینی انجام شده تامین مالی بنگاه‌های نام‌برده، باتوجه به عملکرد شبکه بانکی کشور در سال گذشته و توان تسهیلات‌دهی بانک‌ها در امسال، با تخصیص حدود ۱۰ درصد از تسهیلات اعطایی قابل انجام خواهد بود.


افزایش تولید و اشتغال، دو شرط اصلی
با تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به ریاست معاون اول رییس‌جمهور، عزمی راسخ برای اجرایی شدن برنامه‌ها ایجاد شده و همه مسئولان تلاش می‌کنند با رفع موانع تولید بتوان به اقتصاد کشور کمک کرد. علی یزدانی، رییس سازمان صنایع کوچک و شرکت شهرک‌های صنعتی درجلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در قزوین، از اختصاص ۱۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات به صنایع کوچک گفت و افزود: برای دریافت تسهیلات واحدهای صنعتی شرایطی تبیین شده است تا واحدهایی که به دلایلی دچار مشکلات مالی یا تولیدی شده‌اند به شرط آنکه بتوانند تا پایان امسال ظرفیت تولید و اشتغال خود را افزایش دهند، از این تسهیلات بهره‌مند شوند.


شناسایی مشمولان
شناسایی بنگاه‌های کوچک و متوسط در ۳ دسته غیرفعال، کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت، بین ۵۰ تا ۷۰ درصد و همچنین طرح‌های نیمه‌تمام با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد، اعم از بنگاه‌های مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی یا خارج از آن در دستور کار است. ایجاد اشتغال، افزایش تولید و رونق اقتصادی عوامل اصلی در اعطای تسهیلات به بنگاه‌های کوچک و متوسط است بنابراین اولویت اصلی بانک‌ها در امسال تامین مالی این بنگاه‌ها خواهد بود. ویژگی‌ها و نوع فعالیت بنگاه‌های کوچک و متوسط باعث می‌شود اثربخشی اعطای تسهیلات به آنها در مقایسه با بنگاه‌های بزرگ به مراتب بیشتر باشد بنابراین لازم است به منظور تحقق اهداف اصلی اقتصادی دولت مبنی‌بر خروج از رکود و دستیابی به رشد اقتصادی حداقل ۵ درصد در امسال این امر مورد اهتمام جدی همکاران در نظام بانکی کشور قرارگرفته و منجربه استفاده کامل از ظرفیت‌های قابل توجه نظام بانکی در دستیابی به اهداف موردنظر شود.


۱۰ درصد تسهیلات بانکی در جیب صنایع کوچک
فرشاد مقیمی، معاون برنامه‌ریزی سازمان صنایع کوچک و شرکت شهرک‌های صنعتی ایران در گفت‌وگو با صمت اظهار کرد: ۱۰ درصد تسهیلاتی که رییس کل بانک مرکزی اعلام کرده به صنایع کوچک و متوسط اختصاص یابد درواقع پوشش همان هدف‌گذاری در برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت است که به تصویب ستاد اقتصاد مقاومتی رسیده است. به گفته مقیمی، تسهیلات اعطایی بانک مرکزی در سال گذشته به بخش صنعت ۱۳۲ هزار میلیارد تومان بوده است اما برای امسال پیش‌بینی شده که بخش صنعت به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات نیاز دارد. اما بانک مرکزی پیش‌بینی کرده تا ۱۶۰ هزار میلیارد تومان را بتواند تا آخر سال ۹۵ تامین کند بنابراین ۱۰ درصد از این تسهیلات برای صنایع کوچک و متوسط هدف‌گذاری شده به میزان ۱۶ هزار میلیارد تومان اختصاص می‌یابد. معاون برنامه‌ریزی سازمان صنایع کوچک و شرکت شهرک‌های صنعتی ایران تصریح کرد: در هدف‌گذاری‌ها قرار است ۲ هزار طرح نیمه‌تمام بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی، ۹ هزار واحد صنعتی کوچک و ۳ هزار واحد صنعتی متوسط در این طرح به بهره‌برداری رسیده یا فعال شده و به ظرفیت تولید برسند. مقیمی تاکید کرد: ۱۰ درصد تسهیلاتی که بانک مرکزی دستور پرداخت آن را داده است به میزان ۱۶ هزار میلیارد تومان در صورت تخصیص می‌تواند منابع مورد نیاز هدف‌گذاری شده را پوشش دهد. وی ادامه داد: آیین‌نامه اجرایی بند (د) تبصره ۱۴ قانون بودجه ۹۵ در حال جمع‌بندی است که در صورت تصویب هیات‌وزیران بتوان یارانه سود این تسهیلات را از محل قانون هدفمندی یارانه‌ها تخصیص دهیم.


۵۲ طرح و ۷۲۰ واحد صنعتی در صف تسهیلات بانکی
به گفته مقیمی، متقاضیان دریافت این تسهیلات باید اطلاعات خود را در سامانه بهین‌یاب وارد کرده و ثبت‌نام کنند که تاکنون ۸ هزار و ۲۷۱ طرح و واحد صنعتی در این سامانه ثبت‌نام کرده‌اند. همچنین ستاد تسهیل در استان‌ها تشکیل شده و تاکنون ۵۲ طرح و ۷۲۰ واحد صنعتی را برای دریافت تسهیلات به بانک‌ها معرفی کرده‌اند. معاون برنامه‌ریزی سازمان صنایع کوچک و شرکت شهرک‌های صنعتی ایران افزود: بنا بر دستورالعمل بانکی حداکثر مدت پرداخت این تسهیلات از سوی بانک‌ها تا یک‌ماه است و حداکثر تا ۱۰ روز مهلت دارند دلایل توجیهی برای پرداخت نکردن تسهیلات هر متقاضی را به ستاد تسهیل معرفی کنند. همچنین به دستور رییس بانک مرکزی باید منابع بانکی بین بانک‌ها متوازن شده و در بین استان‌های کم‌تقاضا و پرتقاضا تقسیم شود. مقیمی با بیان اینکه ممکن است یک واحد صنعتی نیاز به ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات داشته باشد، ادامه داد: سقف دریافت تسهیلات در پیش‌بینی‌ها برای صنایع کوچک تا یک میلیارد تومان، برای طرح‌های صنعتی تا ۲ میلیارد تومان و برای صنایع متوسط تا ۳ میلیارد تومان تعیین شده اما این سقف در موارد خاص قابل افزایش است.

منبع: صمت

نظرات
ADS
ADS
پربازدید