Performancing Metrics

مدارس جشن سرنوشت تعریف کنند | اتاق خبر
کد خبر: 392958
تاریخ انتشار: 17 اردیبهشت 1396 - 19:48
لاریجانی در جمع معلمان سراسر کشور:
رئیس مجلس شورای اسلامی انتخابات را فرصت مغتنمی برای آموزش به دانش آموزان جهت شرکت در سرنوشت خود دانست و گفت که مدارس برای دانش آموزان جشن سرنوشت تعیین کنند و از آن‌ها بخواهند انشایی درباره حضورشان به همراه پدر و مادرشان در انتخابات بنویسند.

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، علی لاریجانی در دیدار با جمعی از معلمان سراسر کشور گفت:‌ روحیه همکاری های جمعی در کشور ما باید از اهمیت ویژه ای برخوردار باشد که آموزش و پرورش در این راستا گام‌هایی برداشته است از جمله آن می توان به برگزاری انتخابات در مدارس اشاره کرد که دانش آموزان را برای مشارکت در سرنوشت خود آموزش می‌دهند.

وی با باین اینکه مشکل کشور ما ضعیف بودن کار جمعی است ،‌گفت:‌ این موضوع به نحوی به توانمندی های کشور آسیب می زند . امروز که ما در شرایط انتخابات قرار داریم باید آموزش و پرورش کاری کند که دانش آموزان خود را در سرنوشت کشور دخالت دهند.

رئیس مجلس شورای اسلامی توضیح داد: از فرصت انتخابات برای این موضوع استفاده شود و برای دانش آموزان جشن سرنوشت تعریف شود بدان معنا که همچون انشای مهر که به دانش ‌آموزان گفته می‌شود از آن‌ها بخواهیم انشایی درباره حضورشان در پای صندوق های رای همراه خانواده‌شان بنویسند و این کار را تبدیل به خاطره خوب کنند حتی برای این کار در مدارس جایزه ای نیز تعریف شود. این همان مشارکت واقعی در میدان است که آن‌ها خود را برای تعیین سرنوشت شان آماده می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه بنیاد نظام جمهوری اسلامی ایران بر پایه مردم سالاری نهاده شده است گفت: مردم با حضور در انتخابات در تعیین سرنوشتشان مشارکت دارند پس اینکه دانش آموزان به همراه پدر و مادرشان پای صندوق های رای حاضر شوند یک خاطره نیک برای آن‌ها باقی می ماند از اینکه در یک کار جمعی حضور پیدا کرده و در نهایت در این کار ملی سرنوشت کشور به سرنوشت رو به توسعه حرکت می‌کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به موضوع برگزاری کنکور گفت: شما معلمان در آموزش و پرورش باید مدعی کنکور باشید چون اکنون وضعیت به جایی رسیده که دانش آموزان به جای آنکه از سال دوازدهم درگیر کنکور شوند از راهنمایی مشغول می‌شوند که این روند دیگر فرصت فکر کردن را به آن‌ها نمی دهد و تنها به تست زنی روی می آورند. روندی که پایه آن بر حفظیات و نه یادگیری است.

لاریجانی افزود: ما در قانونی مصوب کرده بودیم که مسئله کنکور ظرف پنج سال حل شود که این اتفاق نیفتاد . ما به جد دنبالیم که مسئله کنکور را امسال حل کنیم از شما نیز می خواهم که دنبال این موضوع باشید. چرا آموزش عالی دنبال کنکور است . شما نباید اجازه این روند را بدهید.

وی گفت:‌ کمتر کشوری در دنیا است که از روش کنکور ما و تست زنی استفاده کند. متاسفانه این روند به کنکور سایر مقاطع نیز کشیده شده است. به جای آن باید از روش های جایگزین در دنیا استفاده کرد اگر در اینباره پیشنهادی دارید به مجلس دهید که قطعا مجلس از آن حمایت می‌کند.

رئیس قوه مقننه ادامه داد: توصیه ام به وزیر آموزش و پرورش آن است که مدعی تغییر شیوه کنکور است و در هیأت دولت با وزرای بهداشت و علوم برای حذف و تغییر کنکور برنامه ریزی نماید و پیشنهادات را به مجلس دهد، البته اگر این کار را نکنید ما خودمان قطعا موضوع کنکور را حل می‌کنیم چون روش فعلی کیفیت آموزش و پرورش را کم می‌کند.

لاریجانی همچنین در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه رهبری ،‌رئیس‌جمهور و مجلس همه به دنبال کمک به آموزش و پرورش برای حل مشکلات اش هستند،‌ گفت:‌تاکید همه برآن است که معلمان با کرامت زندگی کنند چون این موضوع بر بدنه دانش آموزان تاثیر می گذارداما اینکه چرا ما دستمان برای حل مشکلات کوتاه است ،‌دلیل اش کمبودن بضاعت کشور است که بودجه چنین توانایی را ندارد.

وی توضیح داد: آموزش و پرورش از جمله بخش هایی است که نیروی زیادی دارد . کل بودجه آموزش و پرورش در سال 96 32 هزار میلیارد تومان تعیین شده یعنی نسبت بودجه شما با کل بودجه کشور تقریبا دو رقمی شده است. حتما باید این بودجه بیشتر شود که ما امسال هم رقم قابل توجهی به بودجه آموزش و پرورش اضافه کردیم که دوست داشتیم بیشتر هم اضافه شود اما این امکان وجود ندارد چون تنگناهای بودجه ای زیاد است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در حال حاضر علاوه بر آموزش و پرورش طرح تحول سلامت نیز به حجم زیادی از بودجه نیاز دارد تا مردم را زیر پوشش درمان رایگان قرار دهد . ما نمی توانیم این طرح رها کنیم چون تن درستی مردم مهم است. از طرف دیگر وضعیت بازنشستگان و صندوق های بازنشستگی باید تحت پوشش قرار گیرد چون صندوق ها تحمل ندارند و باید برای آن‌ها بودجه تعیین شود. همچنین بودجه بنیه دفاعی نیز دارای اهمیت زیادی است و نمی توان آن را به بخش خصوصی داد. لذا در چنین شرایطی و با در نظر گرفتن مجموعه دریافتی ها از پول نفت و مالیات تنگناها را می بینیم حال باید پرسید که در این شرایط باید چه کار کرد.

وی با اشاره به صحبت های وزیر آموزش و پرورش درباره استفاده از ظرفیت‌های مردمی گفت:‌راهی که وزیر درباره استفاده از ظرفیت های مردمی و نهادهای مختلف مطرح کرد درست است. بایدبه نحوی از این ظرفیت ها استفاده کرد  تا بار آموزش و پرورش کاهش یابدو منابعی ایجاد شود لازم است برای اینکار برنامه ریزی صورت گیرد چون چاره ای غیر از این نداریم. طبیعتا نهادها و خیریه هایی وجود دارند که می‌توانند کمک کننده باشند که همه در آموزش و پرورش کمک کنند.

وی با تاکید بر اینکه باید کارهای ستادی در آموزش و پرورش کاهش یابد گفت: باید با مکانیزم هایی نیروهای پشتیبان کاهش یابد تا منابع بیشتری برای معلمان ایجاد شود.

لاریجانی همچنین با تاکید بر لزوم استفاده از تجربیات دنیا در آموزش و پرورش گفت:‌ در حال حاضر از اینکه آموزش و پروزش بر پایه محفوظات باشد ، گذشته ایم. باید به نوعی با ظهور ابتکارات در جهت جلب مشارکت دانش آموزان و با هدف استعدادیابی سازوکاری تعیین شود و شیوه های روشنی را مشخص نمود . در این کار لازم است با انتقال از تجربیات دنیا روش های جدید را نیز به معلمان آموزش داد.

رئیس قوه مقننه همچنین درادامه این مراسم با تاکید بر لزوم سرمایه گذاری در آموزش های فنی و حرفه ای گفت باید اشتیاقی در این حوزه برای جلب دانش آموزان فراهم شود. همچنین عنوان مدرک آن‌ها زیباتر شده تا افراد علاقمند به حضور در این عرصه شوند. ما آمادگی داریم که اگر آموزش و پرورش طرح روشنی ارائه کرد، ظرف پنج سال مراکز آموزش فنی و حرفه ای را تغییر دهیم و از منابع نیز استفاده کنیم مثل همان کاری که در مقاوم سازی مدارس انجام شد و سالی یک میلیارد دلار از بنیه ذخایر مرزی استفاده شد. چون رویکرد کشور به سمت اشتغال است و از طریق آموزش فنی وحرفه ای به خوبی می توان به این هدف دست یافت.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش  قصد معلمان در کشور گفت: گاهی مقایسه هایی در کشور در آموزش و پروش  و دانشگاه ها نسبت به سایر مشاغل می شود و باید قبول کرد کسانی که به دنبال پول و کاسبی هستند جایشان در آموزش و پرورش ودانشگاه نیست چون در اینجا با فکر بلندتری کار می‌شود و قصدشان ساختن ایرانی جدید و تبدیل کشور به بهترین شرایط است.

وی با بیان اینکه تحول بنیادین در کشورها در پناه تحولات در آموزش و پرورش و آموزش عالی رخ می‌دهد ، گفت: این نظریه وجود دارد که مسئله آموزش و پرورش جزء معقولات امنیت یک کشور است چون امروز آنقدر تحولات عمیق و سریع در کشورها رخ می‌دهد که باید با دقت نظر به آن‌ها توجه شود تا دچار عقب افتادگی نشد. لذا به همان میزان که به مسئله امنیت ملی توجه می‌شود باید به موضوع آموزش و پرورش نیز توجه شده و سرمایه گذاری کرد.

وی آموزش و پرورش را برای کشور آینده ساز خواند و گفت:‌البته بعد از پیروزی انقلاب توجه به آموزش و پرورش زیاد شده و تلاش هایی نیز صورت گرفته است.

وی با اشاره به صحبت های وزیر آموزش و پرورش  درباره سند تحول آموزش و پرورش گفت : سند تحول آموزش و پرورش  مجموعه ای از مطالب خیلی خوب و آرمانی است که نمی توان آن‌ها را به صورت یک جا پیاده سازی کرد . باید با تعیین اولویت بندی و بر اساس اقتضائات زمان گام به گام این سند را پیاده سازی کرد تا شاهد تحقق آن باشیم . روندی که شامل سایر سیاست های کلی می‌شود.

انتهای پیام/

کلید واژه ها :
نظرات
ADS
ADS
پربازدید