به گزارش اتاق خبر به نقل از قرننو، در حالی که خبرهای رسیده از مجلس حکایت از اعلام وصول اولین استیضاح برای وزیر صنعت، معدن و تجارت داشت، تبلیغات سنگینی در این سوی میدان آغاز شده و مانور رسانههای حامی دولت بر مساله کاهش تعداد امضاها چشمگیر است.
نه فقط خبرگزاری ایرنا که خبرگزاری فارس و تسنیم و ... نیز در این راستا، گزارشهای متعددی در زمینه بازپسگیری استیضاح و اینکه این اقدام در شرایط کنونی به صلاح نیست را آغاز کردند.
از سوی دیگر حضور وزیر صمت در نماز جمعه تهران به عنوان سخنران پیش از خطبه نیز فرصتی به وی برای دفاع از عملکردش را داد. وزیر صمت در کمپین سنگین تبلیغاتی به راه انداخته از تمامی ظرفیتها نظیر برگزاری نشست خبری و ... نیز بهره میبرد.
در حالی که مانور بر مساله کاهش تعداد امضاها برای استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت بسیار محسوس است، اما خبرهای رسیده از مجلس حکایت از آن دارد که با وجود لابی بزرگی که در راهروهای مجلس به چشم میخورد، به همان میزان که امضا پس گرفته میشود، امضاهایی نیز به این فهرست افزوده میشود.
ناظران از دو زاویه این موضوع را تحلیل میکنند. اول اینکه ممکن است برخی نمایندگان با دیدن امکان لابی، نسبت به امضای طرح استیضاح اقدام کنند تا از این نمد کلاهی برای خود بدوزند و از سوی دیگر این احتمال قریب به یقین است که جریان حامی استیضاح در کنار لابی موافقان، نسبت به راضی کردن جمعیت بیشتری اقدام کرده و وعدههایی را مطرح میکنند.
هر چه هست، مجلس شورای اسلامی این روزها بیش از هر زمان دیگری در زاویهای محسوس با دولت قرار گرفته است.
سخنان میرکاظمی، رییس سازمان برنامه و بودجه در خصوص الزام مجلس به حذف ارز 4200 تومانی نیز خشم برخی نمایندگان را برانگیخته است چرا که معتقدند این دولت بود که بر حذف ارز 4200 تومانی اصراری فراوان داشت.
حالا لطفالله سیاهکلی عضو کمیسیون صنایع مجلس و از بانیان طرح استیضاح وزیر صمت در واکنش به بازپس گیری بیست امضا از استیضاح وزیر صمت گفته است: نمایندگان امضاهایی را پس میگیرند اما امضاهایی هم اضافه میشوند، اکنون هم، تعداد امضاها، بیشتر از حد مجاز است.به گفته وی در حال حاضر این طرح 35 امضا را داراست.
از سوی دیگر روحالله عباسپور سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی درباره برگزاری جلسه این کمیسیون برای بررسی طرح استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت، گفت: روز سهشنبه هفته آینده با حضور آقای فاطمی امین این موضوع در کمیسیون بررسی میشود.
هر چند تلاش شدید دولت بر منتفی کردن استیضاح فاطمی امین استوار است اما حاجیدلیگانی، عضو هیات رییسه مجلس خبر داده است: وزرای کشور، راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی از دیگر وزرایی هستند که درخواست استیضاحشان به هیأت رئیسه آمده است.
سیگنالها نشان میدهد نمایندگان مجلس در صددند در آستانه اولین سالگرد استقرار دولت راه خود را از دولت سیزدهم جدا کنند و در فضای یکدست سیاست در ایران، جایگاهی تازه را برای خود دست و پا کنند و به هویت سیاسی جدیدی دست یابد.