Performancing Metrics

خواسته عجیب ویتکاف از ایران! | اتاق خبر
کد خبر: 464792
تاریخ انتشار: 20 اردیبهشت 1404 - 18:41
فرستاده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه خواستار جمع‌آوری کامل سایت‌های هسته‌ای نطنز، فردو و اصفهان شد؛ اظهاراتی تند که حاکی از بازگشت سیاست فشار حداکثری است و نشان می‌دهد آمریکا خواهان توافقی با شرایط یک‌طرفه و تحمیلی علیه ایران است.

در ادامه مواضع تند دولت پیشین ایالات متحده، «جیسون ویتکاف» فرستاده ویژه دونالد ترامپ در امور خاورمیانه، خواستار تعطیلی کامل سایت‌های هسته‌ای ایران از جمله نطنز، فردو و اصفهان شد. او در اظهاراتی جنجالی تأکید کرد که ایران باید فوراً سطح غنی‌سازی اورانیوم را کاهش دهد، مواد هسته‌ای را به خارج از کشور منتقل کند و تمام برنامه هسته‌ای خود را به یک چارچوب صرفاً غیرنظامی محدود کند.

وی افزود: «هیچ‌گونه برنامه غنی‌سازی در ایران نباید ادامه یابد. ادامه آن به معنای تداوم ظرفیت نظامی است، در حالی که ایران به فناوری غنی‌سازی حتی برای برنامه غیرنظامی هم نیاز ندارد.» این سخنان در حالی مطرح می‌شود که حتی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در برخی گزارش‌های خود به امکان استفاده صلح‌آمیز ایران از انرژی هسته‌ای اشاره کرده است.

ویتکاف همچنین با اشاره به موقعیت اقتصادی و منطقه‌ای ایران، اظهار داشت: «ایران امروز بسیار شکننده‌تر از ۱۰ سال پیش است؛ این کشور چاره‌ای جز پذیرش شروط ما برای نابودی کامل برنامه نظامی هسته‌ای خود ندارد.» او تأکید کرد که توافقی با ایران تنها زمانی حاصل خواهد شد که این کشور تمام خواسته‌های آمریکا را بپذیرد وگرنه مسیر گفت‌وگو متوقف خواهد شد.

او در ادامه هشدار داد که آزمودن اراده رئیس‌جمهور ترامپ اقدامی ناپخته خواهد بود. «اگر توافقی ضعیف و ناکارآمد به ما پیشنهاد شود، بدون تردید از آن خارج خواهیم شد؛ همان‌طور که قبلاً نیز این کار را کرده‌ایم.»

این مقام آمریکایی گفت که تمرکز مذاکرات صرفاً بر مسئله هسته‌ای باقی خواهد ماند و آمریکا اجازه نخواهد داد موضوعات دیگر مانند نقش منطقه‌ای ایران یا پرونده‌های فرهنگی و اقتصادی، روند اصلی مذاکرات را به حاشیه ببرد. با این حال، او اشاره کرد که در صورت ادامه تنش‌ها، ایالات متحده فشارهایی فراتر از هسته‌ای وارد خواهد کرد.

به گفته ویتکاف، فشار بر ایران به‌زودی به حوزه‌های مالی، تسلیحاتی و حتی فرهنگی گسترش می‌یابد. او افزود که تلاش برای قطع حمایت ایران از گروه‌هایی چون حماس، حزب‌الله و انصارالله یمن، یکی از محورهای اقدامات آینده خواهد بود.

این اظهارات تند، واکنش‌هایی در رسانه‌ها و محافل دیپلماتیک به‌دنبال داشته و بسیاری آن را تلاشی برای احیای سیاست فشار حداکثری تلقی کرده‌اند؛ سیاستی که در گذشته نه تنها مانع پیشرفت هسته‌ای ایران نشد، بلکه به تشدید تقابل و تنش در منطقه نیز منجر شد.


نورنیوز
 

 

نظرات
ADS
ADS
پربازدید