
اتاق نیوز - عضو هیات رئیسه اتاق اصناف ایران گفت: اتاق اصناف ایران هفته آینده راههای برون رفت از بحرانهای پسا تحریم را بررسی و پیشنهادات خود را به صورت مدون به دولت ارائه می کند.
محمدعلی صدیقیعلاء با بیان اینکه اکنون که با تلاش دولت تدبیر و امید تحریمها رفع شده است، دغدغههای پسا تحریم مطرح میشود که بخشی از آن بهجا و بخشی دیگر از آن مربوط به دلواپسان سیاسی است.
وی ادامه داد: اینکه بگوییم وضعیت ما بعد از تحریم با قبل از تحریم تفاوتی نمیکند صحیح نیست، بعد از رفع تحریمها با شکسته شدن حصارهای اقتصادی محدودیتها کم میشود و با گشایشی که حاصل شده طبیعتا وضعیت بهتری در مبادلات تجاری خواهیم داشت.
این فعال اقتصادی گفت: موضوعی که پس از تحریمها باید به آن توجه داشت، مدیریت داراییهای بلوکه شده ایران است، اینکه پس از برگردانده شدن این داراییها، آنها را کجا و چگونه هزینه کنیم، مهم است.
صدیقی علاء افزود: قطعا اگر این سرمایه بخواهد به بدون برنامه به بدنه جامعه و یا در بخشهای دولتی تزریق شود، شوک شدیدی به اقتصاد کشور وارد شده و با تورمی شدیدتر از گذشته مواجه می شویم.
نماینده آذربایجان شرق در اتاق اصناف ایران اظهار کرد: در سالهای تحریم تکنولوژی روز وارد کشور نشده است، تکنولوژی مورد استفاده ما مربوط به ۴۰ سال قبل است در صورتی که فناوری های نوین جهانی به صورت روزانه در حال پیشرفت است.
وی با بیان اینکه استفاده از تکنولوژی قدیمی هزینه تولید را بالا برده است، ادامه داد: مصرف انرژی ماشین آلاتی قدیمی فعلی، بسیار زیاد است بنابراین این عوامل موجب شده ما قدرت رقابت با برندهای معتبر خارجی را از دست بدهیم.
صدیقی علاء اظهار کرد: اتاق اصناف ایران در تلاش است با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت بتواند بخشی از سرمایههایی که به ایران برگردانده میشود را برای نوسازی ماشین آلات صنوف تولیدی و بازسازی زیرساختها اختصاص دهد.
وی تصریح کرد: در غیر این صورت با توجه به حضور برندهای خارجی در ایران بعد از تحریم، رقابت تولید کنندگان داخلی با آنها به هیچ وجه امکانپذیر نخواهد بود و اصناف ما ورشکست میشوند.
عضو هیات رئیسه اتاق اصناف ایران با بیان اینکه تولید ما فقط در بازار انحصاری حرف برای گفتن دارد، افزود: اگر وضعیت تولید و صنعت کشور ساماندهی و بازسازی نشود هیچگاه قادر به پیوستن به سازمان تجارت جهانی نخواهیم بود.
صدیقی علاء تاکید کرد: این سرمایه ها باید برای بالا بردن کیفیت و کمیت کارگاه های کوچک هزینه شود تا بتوانند با کالا و تولیدات خارجی رقابت داشته باشند و ورشکست نشود.
وی گفت: اتاق اصناف ایران در حال رایزنی با مسئولان وزارتخانه های مرتبط با خود است و قطعا پیشنهادات خود برای عبود از بحران های پسا تحریم به صورت مدون ارائه خواهد داد.
صدیقی علاء اظهار کرد: هفته آینده بخشی از نشست هیات رئیسه اتاق اصناف ایران به این موضوع اختصاص خواهد داشت و راه های برون رفت از بحران پسا تحریم بررسی خواهد شد.
منبع: اتاق اصناف ایران