
افغانستان کشوری بکر با معادن بزرگ است که سرمایهگذاران ایرانی را برای مشارکت فرا میخواند؛ با توجه به ویژگیهای افغانستان برای سرمایهگذاری و موقعیت جغرافیایی ایران و افغانستان مقرر است، این کشور از طریق بندر چابهار به آبهای آزاد وصل شود و مبادلات تجاری ایران به آن کشور توسعه یابد اما اینها در شرایطی است که به درخواست رایزن بازرگانی افغانستان، کالای بیکیفیت به آن کشور صادر نشود، چرا که اعتبار ایران را از بین میبرد و تقاضای کالای ایرانی را در افغانستان کم میکند
اتاق نیوز - امروز - سهشنبه - در نشست خبری کنفرانس همکاری معدن و صنایع معدنی ایران و افغانستان حاجی عبدالهادی فرهنگ - رایزن بازرگانی سفارت افغانستان در تهران - با اشاره به بکر بودن افغانستان و فضای گسترده آن کشور برای سرمایهگذاری معدنکاران ایران را دعوت به فعالیت در معادن آن کشور کرد و گفت: ذخایر قطعی معادن افغانستان بسیار بیشتر از آن است که تا کنون اعلام شده است. از سوی دیگر دولت حامی سرمایهگذاران خارجی است و قوانینی که در گذشته احتمالا مشکلاتی را برای سرمایهگذار ایجاد میکرد، اصلاح کرده است. لذا با توجه به معادن بینظیر طلا، مس و آهن افغانستان سرمایهگذاران ایرانی میتوانند به راحتی فعالیت کنند.
وی با ابراز تمایل نسبت به حضور سرمایهگذاران ایرانی در معادن بزرگ افغانستان اظهار کرد: با توجه به نزدیکی ایران به افغانستان، فرهنگ مشترک بین دو کشور، همزبانی و علاقه و عشق افغانها به ایرانیها، سرمایهگذاران ایرانی میتوانند به راحتی در امر معدن در افغانستان سرمایهگذاری کنند.
رایزن بازرگانی سفارت افغانستان در ایران با اشاره به حضور شرکتهای ایرانی در امور ساخت نیروگاه، راهسازی و صادرات دانش فنی گفت: شرکتهای ایرانی اکثرا نسبت به همکاری با افغانستان رازی هستند و مشکلی ندارند. تا کنون 500 شرکت ایرانی به عنوان سرمایهگذار در افغانستان به ثبت رسیدهاند و تجارت سنتی نیز میان دو کشور مانند گذشته ادامه دارد لذا، در مورد نقل و انتقال پول نیز مشکلی وجود ندارد.
فرهنگ با تاکید بر این که تجارت به صورت کوتاه مدت یا دراز مدت صورت میگیرد، تصریح کرد: سرمایهگذاران لازم است درک کنند که سرمایهگذاری درازمدت میتواند بسیار موفقتر باشد، چرا که افغانستان دست بخش خصوصی را باز گذاشته و کاملا حامی سرمایهگذار است. همچنین صددرصد یک شرکت خارجی به سرمایهگذار تعلق دارد و خود میتواند تمام سهام شرکت را دارا باشد.
وی با بیان این که افغانستان هر گونه حمایت لازم در امور معادن و استخراج را از سرمایهگذار انجام میدهد، گفت: اکنون رسانهها در افغانستان رشد بسیار چشمگیری کردهاند و توانستهاند به فرهنگسازی در این کشور کمک فراوانی کنند. همچنین اقدامات وسیعی در اکتشافات روستاها انجام شده تا با مساعد کردن شرایط و راهسازیها مهاجرانی که به کشور برمیگردند به روستای خود بروند و شهرها متحمل فشار نشوند لذا با توجه به شرایط افغانستان و اصلاح قوانین سرمایهگذاران با چالشی مواجه نیستند.
رایزن بازرگانی سفارت افغانستان در ایران با تاکید بر موفقیت ایرانیان در صورت به کارگیری نیروی بومی افغانستان در بازاریابی و مارکتینگ گفت: در حال حاضر سالانه 2.5 میلیارد دلار مبادلات تجاری بین دو کشور ایران و افغانستان صورت میگیرد که 100 میلیارد دلار از آن مربوط به صادرات کالاهای افغانی از جمله داروهای گیاهی و سنگهای ساختمانی است. صادرات ایران نیز درحوزه خدمات فنی – مهندسی، مشتقات نفتی و پتروشیمی و بخش ترانزیت صورت میگیرد.