
رئيس كميسيون سرمايهگذاري اتاق ايران در مورد امكان همكاري اقتصادي ايران و آمريكا گفت: مي توانيم برنامههاي مشترك تجاري و اقتصادي را با آمريكا آغاز كنيم. ضرورتي ندارد كه خود را از همكاري با شركتهاي گوناگون از كشورهاي مختلف، محروم كنيم. ميتوانيم با شركتهاي توانمند آمريكايي وارد معامله نشويم. فريال مستوفي كه پيش از اين به همراه هياتي اقتصادي به آمريكا سفر كرده بود، در گفتگو با پايگاه خبري اتاق تهران از تمايل بخش خصوصي اين كشور براي رابطه با ايران خبر داد.
وی ادامه داد: زماني به دليل تحريم ها مجبور بوديم كه در روابط اقتصادي محدوديت داشته باشيم در اين برهه بيشتر معاملات و همكاريهاي اقتصادي محدود به كشورهاي چين و هند شده بود. آن ها هم از اين فرصت استفاده و حتي سوء استفادههاي زيادي كردند اما پس از لغو تحريمها بايد از همه گزينهها براي همكاري مشترك بهره ببريم.
اين عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي تهران افزود: درست است که ما کشورهای آسیایی را برای همکاری در کنارمان داریم و در حال حاضر رفت و آمدهای تجاری با کشورهای اروپایی نيز تصویری از گسترش همکاری با اروپایی ها بوجود آورده است اما غرب تنها اروپا نیست اگر آمریکا را هم جزو گزينههاي خود داشته باشیم، می توانیم فضاي رقابتیتری ایجاد کنیم و قدرت چانه زنی بيشتري براي مذاكره با ساير غربيها به دست بياوريم.وي خاطرنشان كرد: مي توانيم از هر كشوري بسته به توانمندي هايش بهره ببريم. به عنوان مثال در بخش معدن، ماشین آلات معدنی آمریکا در دنیا بهترین هستند. ما هنوز در سرچشمه که بیش از 40 سال سابقه فعاليت دارد، از ماشین آلات آمریکایی استفاده می شود. وقتي مزيتي در انتقال تجهيزات وجود دارد نبايد خود را از آن محروم كنيم.
فريال مستوفي پيشنهاد كرد: ميتوانيم هياتهايي از صنايعي كه در مورد آنها حساسيتي وجود ندارد به آمريكا ببريم و مذاكرات اقتصادي را آغاز كنيم. در بخش هاي كشاورزي، صنايع غذايي و صنعت دارو ظرفيتهاي خوبي براي همكاري وجود دارد.او تاكيد كرد: بهتر است ما بتوانيم با تمام گزينه ها از تمام دنيا روبرو باشيم. به گفته رئيس كميسيون سرمايه گذاري اتاق ايران، برقراري روابط اقتصادي ايران و آمريكا به تصميم سياسيون ارتباط دارد و بخش خصوصي دو كشور علاقمند به همكاري مشترك هستند.
منبع: اتاق تهران