
اتاق نیوز_ مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران از انتشار اوراق گواهی قرض الحسنه برای اولین بارخبر داد و گفت: این اوراق در شورای فقهی بانک مرکزی تایید شده و در انتظار تصویب نهایی مقامات بانک مرکزی است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری اتاق نیوز، غلامرضا مصطفی پور امروز در همایش ملی بررسی نقش بانکداری اسلامی در تأمین مالی با تأکید بر اینکه بانکداری قرض الحسنه، از جمله ابزارهای عمده ایجاد انگیزه توسط نظام بانکی در جذب منابع قرض الحسنه است؛تصریح کرد:صندوق های خانوادگی را ساماندهی خواهیم کرد.
دبیر همایش نقش بانکداری اسلامی در تامین مالی با تأکید بر اینکه بانک ها مکلف هستند منابع قرض الحسنه را به تسهیلات قرض الحسنه اختصاص دهند، گفت:بانک قرض الحسنه در مدت زمان فعالیت خود تنها اقدام به فعالیت در بخش قرض الحسنه کرده است.
وی با اشاره به اینکه گروه هایی از مردم به دنبال سیستمهایی نظیر بانکداری قرض الحسنه هستند، یادآور شد: پیشرفت های بسیاری در بخش الکترونیکی بانکداری قرض الحسنه وسیستم های آنلاین صورت گرفته است.
وی از تشکیل 262 هزار فقره پرونده تسهیلات با 7 هزار میلیارد تسهیلات پرداخت شده، خبر داد و گفت:منابع این بانک از 10 هزار میلیارد ریال عبور کرده است.
وی با تاکید بر اینکه رشد تورم در منابع بانک قرضه الحسنه تاثیری نداشته است،گفت:در سال جاری رشد منابع ما بسیار مناسب بوده است.
مدیرعامل بانک قرض الحسنه همچنین در ادامه به رشد 3 درصدی منابع بانک در سال 89 نسبت به پایان سال 88 اشاره کرد و گفت: این در حالی است که این رقم در تاریخ 20 آبان ماه نسبت به پایان 89 حدود 80 درصد بوده، که تا پایان سال جاری به 200 درصد خواهد رسید.
به گقته وی ، مطالبات مشکوک الوصول و معوق و سررسید گذشته بانک کمتر از 1 درصد بوده است. سقف تسهیلات بانک 10 میلیون تومان است و بیشترین تسهیلات گیرندگان نیز اقشار کم درآمد هستند.
وی تعداد حسابهای قرض الحسنه بانک را 600 هزار اعلام کرد و گفت: مقدمات طراحی اوراق گواهی قرض الحسنه انجام و به بانک مرکزی ارائه شده و از سوی شورای فقهی تأیید شده است و به زودی این اوراق منتشر می شود.
مدیرعامل بانک قرض الحسنه، ساماندهی صندوق های قرض الحسنه و الحاق آنها به بانک قرض الحسنه مهر ایران، ایجاد واحدهای اشتغال ادارات، سوقدهی تسهیلات قرض الحسنه به اشتغال و ساماندهی صندوقهای خانوادگی را از برنامه های در دست اقدام عنوان کرد.
وی با اشاره به چالش های پیش روی بانکداری مبتنی بر قرضه الحسنه ابراز کرد: در حال حاضر تنها بانک قرضه الحسنه ای هستیم که در این راستا در حال فعالیت است اما باید این بازار از انحصار ما خارج و با حضور چندین بانک قرضه الحسنه این امر خطیر را توسعه دهیم.
وی در پایان گفت:در صدد هستیم با ایجاد کارگروهی تسهیلات اعطایی به بخش اشتغال را بیشتر کنیم.
پایان پیام/