Performancing Metrics

تربیت فیلمساز گلخانه‌ای کافی است | اتاق خبر
کد خبر: 148901
تاریخ انتشار: 12 مهر 1394 - 15:24
برنامه‌های آموزشی انجمن سینمای جوانان تشریح شد. ...

برنامه‌های آموزشی انجمن سینمای جوانان تشریح شد.

به گزارش اتاق نیوز به نقل از ایسنا، در نشستی 11 مهر ماه با حضور مدیرعامل و معاون آموزشی انجمن سینمای جوانان، برنامه‌های آینده این انجمن در زمینه آموزش فیلم‌سازی تشریح شد.

فرید فرخنده کیش مدیرعامل انجمن سینمای جوانان با بیان اینکه "نگاه کلی انجمن به آموزش به عنوان یک رکن مهم در سینماست‌" تاکید کرد: زمینه ساز همه مشاغل سینمایی آموزش موثر است و با وجود اینکه هزینه‌های آموزش گاه ما را با چالش مواجه می‌کند اما به دلیل اعتماد خانواده‌ها و جوانان به انجمن همه سختی‌های این امر را پذیرفته‌ایم.

وی در ادامه با بیان اینکه طیف سنی ورودی انجمن از 18 سال به 12 سال کاهش پیدا کرده است، گفت: ما وظیفه خود می‌دانیم که دانش آموزان علاقه مند به سینما را آموزش دهیم و در آینده گزینش این طیف سنی را هم به عهده مدیران دفاتر استان‌ها قرار خواهیم داد تا به فراخور نیاز هنرجویان به آموزش آنها بپردازند.

در ادامه این نشست سعید پوراسماعیلی معاون فرهنگی و آموزشی انجمن درباره تغییر رویه آموزش در این انجمن تصریح کرد: سال گذشته دوره آموزشی سینمای جوان بعد از پنج دوره برگزاری از 15 ماه به 7 ماه کاهش پیدا کرد و امسال دوره دوم این آموزش‌های هفت ماهه را آغاز خواهیم کرد.

او ادامه داد: در دوره جدید کارگاه‌ها درسی به نام «تجربه‌گرا » اضافه شده است که فضای جدیدی را وارد تولیدات فیلم‌های کوتاه کرده است. رویکرد تجربه گرا در فیلم سازی سالیان درازی مورد غفلت بوده به همین دلیل تولیدات سینمای جوان و فیلم‌های کوتاه کشور کمتر جسارت و خلاقیت داشت و بسیاری از فیلم‌ها شبیه به آثار تلویزیونی شده بودند.

پور اسماعیلی با بیان اینکه در سی سال گذشته عده زیادی از فیلم سازان موفق کشور محصول دوره‌های آموزشی انجمن سینمای جوانان هستند اظهار کرد: مهم ترین چیزی که از بدنه سینمای کوتاه وارد فیلم‌های بلند شده نوآوری و خلاقیت است.

معاون آموزشی انجمن سینمای جوانان درباره دلیل تغییر رویکرد آموزشی این انجمن توضیح داد: دوره‌های آموزشی بلند مدت ما شبیه آموزش‌های شده بود‌، که در دانشگاه‌هایی مانند دانشگاه سوره‌، یا علمی کاربردی به دانشجویان می‌دادند ما لزومی نمی‌دیدیم که آموزش‌های ما تئوری محور باشد به همین دلیل به ویژگی‌های آموزشی سینمای جوان بازگشتیم و برهمین اساس دوره‌های بلند 15 ماهه را به 7 ماه تبدیل کردیم که در آن هنرجویان بعد از دوره مهارتی چهار ماهه در سه کارگاه یک ماهه شرکت می‌کنند و به صورت گروهی سه فیلم تولید می‌کنند که این کار عملی کمک بزرگی به هنرجوست.

وی افزود: هنرجویان هم از این شیوه استقبال کردند، علاوه بر آن ریزش هنرجو کم شده و تولیدات دوره‌های آموزشی هم افزایش پیدا کرده است.

پور اسماعیلی درباره شرکت کردن آثار تولیدی این انجمن در جشنواره‌ها نیز گفت: ما از دوره‌های آموزشی انتظار نداریم که به جشنواره‌ها فیلم بفرستند. چرا که این توقع باعث می‌شود هنرجو و مربی از تجربه کردن هراسان باشند بنابراین خروجی‌های دوره‌ی آموزشی وارد رقابت با آثار حرفه‌ای نخواهند شد.

معاون آموزشی انجمن سینمای جوان درباره آثار تولید شده در دوره هفت ماهه سال 93 گفت: 50 دفتر از 59دفتر سراسر کشور دوره هفت ماهه قبلی را اجرا کردند که در هر کارگاه مستند سازی دو فیلم کوتاه گروهی ساخته شده است. علاوه بر آن حدود 100 فیلم مستند نیز در کارگاه تولید شده‌اند و گاه تعداد ‌آثار تولیدی کارگاه‌ها به دلیل خلاقیت هنرجویان بیشتر از انتظار هم بوده است. در کارگاه فیلمسازی داستانی نیز هر کارگاه حداقل یک فیلم تولید کرده است البته در کارگاه فیلم تجربه‌گرا به تولید فیلم نرسیده‌ایم و در حد اتود زدن و تجربه کردن بوده است.

پوراسماعیلی با بیان اینکه به طور تقریبی 200 فیلم آموزشی در این دوره تولید شده است‌، اظهار کرد: با قاطعیت می‌گویم در طی دوران سی ساله سینمای جوان این میزان تولید فیلم سابقه نداشته است، ضمن اینکه تمامی عوامل تولیدات هم از بچه‌های خود کارگاه‌ها بوده‌اند.

وی افزود: این دوره هفت ماهه با یک دوره تکمیلی پشتیبانی می‌شود و هر کدام از فارغ التحصیلان می‌توانند به طور تخصصی در رشته‌های مختلف آموزش خود را کامل کنند و گواهی یک رشته خاص را هم دریافت کنند که این دوره‌ها حدود 15 رشته هستند.

فرید فرخنده کیش در ادامه صحبت‌های معاون خود افزود: ملاک برنامه‌های آموزشی ما وجود ابزار است من از آقای پوراسماعیلی خواهش کردم، هرجا که ابزار لازم را نداریم کلاس‌ها را برگزار نکنند چون معتقدیم دوره آموزشی ناقص‌، اگر برگزار نشود،‌ بهتر است.

او در ادامه از برگزاری یک مسابقه یا نمایشگاه عکس در رابطه با فاجعه منا خبر داد که فراخوان آن در روزهای آتی از طریق آژانس عکس ایران منتشر خواهد شد.

مدیرعامل انجمن سینمای جوان در این باره گفت:با توجه به بیانات مقام معظم رهبری که فرمودند ملت ایران این اتفاقات را فراموش نمی‌کند، یک مسابقه یا نمایشگاه عکس با عنوان «فراموش نخواهیم کرد» برگزار خواهد شد که در آن هنرمندان عکاس به حواشی این اتفاق و تشییع پیکر جان باختگان تمرکز می‌کنند، ما نیز به عکاسان کشور کمک خواهیم کرد که این وقایع را ثبت کنند و حاصل آن را در قالب یک کتاب چاپ خواهیم کرد.

در ادامه این نشست سعید پوراسماعیلی در پاسخ به سوالی درباره حمایت از برگزیدگان المپیاد فیلمسازی نوجوانان با بیان اینکه ما تا حد ممکن از این جوانان حمایت خواهیم کرد، اظهار کرد: ما معتقدیم هرچقدر فیلمساز گلخانه‌ای تولید کرده‌ایم دیگر بس است. امکانات فیلمسازی امروزه به قدری ساده شده است که اگر چند نفر دور هم جمع شوند، می‌توانند فیلم بسازند. بنابراین فکر می‌کنم ما باید سرمایه گذاری را از امر آموزش به امر تولید سوق دهیم.

در پایان این نشست پوراسماعیلی درباره زمان ثبت نام و برگزاری دوره‌های جدید فیلمسازی انجمن سینمای جوانان اعلام کرد: سه شنبه 14 مهرماه آخرین مهلت آزمون اینترنتی ماست و روز جمعه 17 مهر ماه ساعت 10 صبح آزمون سراسری فیلم سازی در 59 شهر به طور همزمان برگزار خواهد شد و سپس از طریق مصاحبه هنرجویان انتخاب خواهند شد و روز سوم آبان دوره جدید آموزش فیلم سازی انجمن به صورت مشترک در سراسر کشور آغاز خواهد شد.

مطالب مرتبط
نظرات
ADS
ADS
پربازدید