کد خبر:
15249
تاریخ انتشار: 28 آذر 1390 - 13:46
اتاق نیوز_ مدیر عامل موسسه مالی و اعتباری مهر با بیان این که در سالهای گذشته بسته سیاستی _نظارتی بانک مرکزی عمدتاً بصورت دستوری و از بالا به پایین برای نظام بانکی و اقتصادی کشور دیکته شده است،توصیه کرد:با توجه به شرایط فعلی اقتصاد کشور، بانک مرکزی قبل از اینکه بسته را آماده و ابلاغ کند باید با فعالان این عرصه تبادل اطلاعات داشته و نظرات منطقی آنان را در این بسته منظور نماید.
به گزارش پایگاه خبری اتاق نیوز، غلامحسن تقی نتاج، مدیر عامل موسسه مالی و اعتباری مهر با بیان این مطالب در گفت و گو با خبرنگار ما گفت:موسسات مالی و اعتباری نیز جزء نظام پولی و بانکی کشور محسوب شده و نباید کنار گذاشته شوند،به همین منظور جا دارد در نظر سنجی که مقامات بانک مرکزی بعمل می آورند مشکلات و مسائلی را که این موسسات با آن دست به گریبان هستند؛ را نیز لحاظ کنند.
وی با اشاره به اینکه اکنون زمان مناسبی برای تدوین بسته سیاستی _نظارتی بانک مرکزی برای سال 1391 است، اضافه کرد:در سال های گذشته بسته با تاخیر پس از سال نو ابلاغ می شد اما در صورتی که این مهم در روزهای پایانی سال جاری تدوین و ابلاغ شود قطعاً موثرتر خواهد بود.
نتاج تاکید کرد:موسسات مالی و اعتباری در نظام اقتصادی جمهوری اسلامی در حال فعالیت ،بخشی از سرمایه ی ملی هستند و نباید آنها را نادیده گرفت و کنار گذاشت. در تدوین بسته سیاستی _نظارتی اغلب ، منافع و واقعیت های موسسات،تعاونی ها و صندوق های قرضه الحسنه نادیده گرفته می شود اما جا دارد در بسته امسال مسائل و مشکلات آن ها نیز مورد بررسی و توجه قرار گیرد.
به گفته وی ،حقوق موسسات مالی و اعتباری همواره در بسته هایی که بانک مرکزی منتشر کرده تضییع شده است در حالیکه بیش از پنجاه هزار نفر بطور مستقیم در این عرصه فعال اندو نباید آنان را نادیده گرفت.
مدیر عامل موسسه مالی و اعتباری مهردر خصوص تعیین نرخ سود در بسته بیان کرد:قبلا نرخ سود تسهیلات پایین تر از قیمت تمام شده پول در نظر گرفته می شد که این امر در نهایت باعث فشار مضاعف بر بدنه نظام بانکی شد.
وی خاطر نشان کرد:جذب و نگهداری سپرده ها طی سال های 89 و 90 با سختی همراه بود که امیدواریم این نقیصه در بسته سیاستی نظارتی بانک مرکزی طوری مورد بازنگری قرار گیرد تا در سال 91 مشکلات نظام بانکی بیش از پیش برطرف شود.
وی با اشاره به مسئله دیگری که در بسته نظارتی سال 91 باید به آن توجه نشان داده شود،گفت:هماهنگی سیاست های ارزی با دیگر مولفه های اقتصادی باید به شدت دنبال شود،چراکه در حال حاضر سیاست های ارزی به گونه ای است که واردات بیش از صادرات تشویق می شود.
نتاج همچمنین ابراز کرد:وعده های عملی نشده برای تشویق صادرکننده ها و جوایز صادراتی که ارائه نشد ؛مؤید این ادعا است.
وی تاکید کرد:تمام این مسائل باعث شده است بیشتر توجه بازار پول معطوف بازار ارز وسکه باشد که نشاندهنده سیاست های نادرست ارزی است و اگر ادامه یابد به سایر بازارها به خصوص املاک سرایت خواهد کرد.
وی بیان کرد: تفاوت نرخ ارز رسمی بانک مرکزی و ارز در بازار آزاد باعث شده است پس انداز کنندگان به سمت بازار ارز و سکه متمایل شوندو بعضا مبالغ پولی شان را از حساب های بانکی خارج و مبادرت به خرید سکه و ارز کرده اند.
مدیر عامل موسسه مالی و اعتباری مهر با اشاره به شکاف قیمتی میان ارز دولتی و بازار آزاد متذکر شد:در بسته سیاستی _نظارتی سال 91 بانک مرکزی باید به این مهم توجه نشان دهد که تفاوت قیمت ارز در بازار آزاد و دولتی چه لطماتی را به ارزش پول ملی و دیگر عرصه های اقتصادی و صنعتی ما می زند. چنانچه این روند ادامه یابد و در بسته سال آینده چاره اندیشی نشود باید منتظر مشکلات بعدی باشیم.
این فعال اقتصادی همچنین در ادامه سخنانش در گفت و گو با خبرنگار اتاق نیوز با اشاره به اینکه طرح تحول بانکی یکی از ضروریات امروز کشور است،اظهار کرد:اجرای قانون هدفمندی یارانه ها ضرورت آن را بیشتر کرده است.
وی افزود: اقتصاد ایران بانک محور است نه سهام محور و به همین دلیل اصلاحات در آن نمی تواند یک شبه و یا یکساله صورت گیرد.
وی یادآورشد:اصلاحات باید در یک دوره 5ساله تعریف شود.
وی با اشاره به نکته دیگری که در بسته سیاستی _ نظارتی بانک مرکزی باید مورد توجه قرار گیرد،گفت: ساماندهی و تنظیم بازار غیر متشکل پولی و بانکی نیازمند تعریف مجدد است چراکه بانک مرکزی ابلاغیه هایی را برای موسسات،صندوق ها و تعاونی های اعتبار منتشر کرده اما در عملیاتی کردن آن با مشکل مواجه است.
نتاج عنوان کرد:بانک مرکزی در تنظیم بازار غیرمتشکل پولی از لحاظ شکلی موفق عمل کرده ولی از لحاظ محتوایی به اقدامات عمیق تری نیاز است .
پایان پیام/