
ایرج ندیمی در گفت و گو با اتاق خبر در رابطه با علت انتزاع این دو وزارتخانه، افزود: درواقع عرصه تولید و حوزه تجارت را نمی توان به یکدیگر نزدیک کرد. بین این دو مقوله، رقابت وجود دارد و به گونه ای است که یکی، دیگری را تحت تاثیر خود قرار می دهد. به عنوان مثال، تولید، بر تجارت تاثیر می گذارد و یا بالعکس. این طرح، درواقع بازگشت به راه پیشین است.
ندیمی تصریح کرد: در صورت انتزاع وزارت بازرگانی از وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ وزارتخانه بازرگانی با تمام امکانات، اعتبارات و تشکیلات به موقعیت سابق خود بر می گردد.
این عضو مجلس شورای اسلامی در رابطه با ضرورت تشکیل وزارت بازرگانی گفت: در حال حاضر، ذوقی که بعد از دوران تحریم در حوزه واردات به وجود آمده، نگران کننده است. درواقع بیشترین نگاه ها و انتظارات از بخش واردات است. بنابراین با وجود این مشکلات اگر وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت نتواند به حل این مشکلات یاری رساند، مشکل زا می شود.
وی ادامه داد: از مهمترین مشکلات کشور، بحث بیکاری است و البته کاستی های بخش تولید هم از دیگر مشکلاتی هستند که برای حل و رفع آن ها باید نگاه به درون داشت. در اقتصاد تجاری، نگرش به بیرون می تواند خطرناک باشد.
ندیمی در رابطه با قانون طرح انتزاع که طبق آن مسئولیت کالاهای اساسی به وزارت جهاد کشاورزی محول شد، گفت: از آنجایی که در حوزه کشاورزی تنها در حدود 7 تا 8 قلم وارداتی که از نوع کالاهای مصرفی هم هستند، وجود دارد ولی در بخش صنعت و معدن، هزاران قلم کالا به کشور وارد می شود؛ هیچ الزامی وجود ندارد که این وظایف به وزارت جدید محول شود و کماکان این اختیارات برعهده وزارت جهاد کشاورزی خواهد بود.