Performancing Metrics

لزوم راه اندازی سیستم الکترونیک در حوزه واردات | اتاق خبر
کد خبر: 171716
تاریخ انتشار: 27 آبان 1394 - 10:39
هفتمین جلسه کمیسیون مدیریت واردات و بازرگانی داخلی خانه اقتصاد ایران برگزار شد. در این جلسه، اعضای کمیسیون به بررسی موضوعاتی همچون راه اندازی سیستم الکترونیک واردا

هفتمین جلسه کمیسیون مدیریت واردات و بازرگانی داخلی خانه اقتصاد ایران برگزار شد. در این جلسه، اعضای کمیسیون به بررسی موضوعاتی همچون راه اندازی سیستم الکترونیک واردات، خصوصی سازی و ترغیب اعضا به مشارکت در جلسات پرداختند.

IMG_4064

به گزارش اتاق خبر، در ابتدای این نشست ضیاء متحدان، رئیس کمیسیون مدیریت واردات و بازرگانی داخلی خانه اقتصاد ایران به راه اندازی لینک ارتباطات با سازمان ها و ادارات کشور جهت عدم مراجعه حضوری اشاره کرد و گفت:  این یک ایده سازنده و جالب است اما به دلیل محدودیت های مخابراتی، شبکه ای و شاید هم غیر تخصصی بودن انجام این کار با مشکل روبرو می شود.

وی با بیان اینکه اگر مشکلات به صورت موردی مطرح نشود، در سطح جامعه نهادینه شده و به اقتصاد لطمه وارد می کند، اذعان داشت: اعضا باید نقطه نظرات و مشکلات خود را به کمیسیون انتقال دهند تا در جهت رفع آن تلاش شود؛ درصورت شرکت نکردن اعضا در جلسات صدا کمیسیون پرقدرت نمی شود. متحدان ادامه داد: از آنجایی که هنوز کمیسیون های خانه اقتصاد رسمیت ندارد باید ابتدا تعریف درستی از خود ارائه داد تا مسئولان به درستی از اهداف خانه اقتصاد آگاهی پیدا کنند.

 بررسی طرح تشکیل اتصال خانه اقتصاد ایران به دانشگاه عدالت

IMG_4075

در ادامه حسین میرلوحی، نایب رئیس کمیسیون مدیریت واردات و بازرگانی داخلی به جلسه روز گذشته خانه اقتصاد ایران با عضو تشخیص مصلحت نظام، محمود هاشمی شاهرودی اشاره کرد و گفت: هدف از تشکیل این جلسه این بود که هریک از کمیسیون های خانه اقتصاد ایران، ضمن معرفی خود، به طرح یک موضوع مرتبط بپردازند. بدین ترتیب در این جلسه به  لزوم اتصال خانه اقتصاد ایران با دانشگاه عدالت اشاره کردم.

وی با بیان اینکه خانه اقتصاد درصدد است موضوعات را از کف بازار مطالعاتی کند و تجربیات صنایع مختلف را در اختیار دانشگاهها قرار دهد، اظهار داشت: آیت الله «شاهرودی» هم از این جریان بسیار استقبال کرد و قرار شد که موضوعات در مجموعه ای جمع آوری و برای بررسی ارائه شود. به گفته میرلوحی؛ ایشان نقش هماهنگ کننده 3 قوه را برعهده دارد و از طریق وی  خانه اقتصاد ایران می تواند نامه های خود را به مقام معظم رهبری رساند.

وی با بیان اینکه به کارگیری سیستم الکترونیک در حوزه واردات نیاز به بسترسازی دارد، گفت: باید در این خصوص از  تجربیات کشورها و سازمان های بزرگ الگو گرفت تا مسیر را اشتباه طی نکنیم. نایب رئیس کمیسیون مدیریت واردات و بازرگانی داخلی ادامه داد: برای پیشبرد امور در اقتصاد لازم است که یک شورای عالی اقتصاد تشکیل داد تا قوانینی را تصویب کند و سایر ارگان ها و سازمان های مربوطه از آن تبعیت کنند، درواقع این نهاد باید حرف آخر را در موضوعات اقتصادی بزند.

میرلوحی با اشاره به اینکه باید مشکلاتی که قابلیت اجرا در سطح جامعه را دارند در کمیسیون ها بررسی کرد، گفت: ابتدا باید هماهنگی های لازم با دولت انجام شود تا در میانه راه با مشکل روبرو نشویم؛ اکنون درد و مشکل را همگان می شناسند و در این خصوص باید یاد بگیریم که مشکلات را به صورت جلسه تبدیل کنیم.

وی در خصوص ترغیب اعضا برای مشارکت در جلسات گفت: باید توقعات و انتظارات اعضا را شنید تا با مطرح کردن آن ها در جلسات، انگیزه لازم را برای مشارکت فراهم کرد. همچنین کمیسیون ها نباید به محلی در جهت تبلیغ منافع شخصی تبدیل شود.

فرهنگ سازی در جهت به کارگیری اینترنت در حوزه واردات

IMG_4068

فرشید دوانی، دیگر نایب رئیس کمیسیون مدیریت واردات و بازرگانی داخلی نیز در خصوص به کارگیری اینترنت در حوزه واردات گفت: این امر نیاز به مقدمه چینی دارد؛ برای استفاده از تکنولوژی ابتدا باید فرهنگ سازی را از مقاطع پایین تحصیلی آموزش داد، این قضیه یک شبه اجرایی نمی شود و نیاز به برنامه ریزی کلان دولت دارد.

وی با بیان اینکه مرحله دوم که استفاده از بستر الکترونیک در سیستم تجاری است، به برنامه ریزی مدون نیاز دارد، افزود: بدین ترتیب باید ارتباط درستی بین سرشاخه ها ایجاد کرد؛ به عنوان مثال اگر بین اداره بازرگانی و بانک ها ارتباط خوبی وجود نداشته باشد به نتایج مثبتی دست پیدا نمی کنیم.

دوانی ادامه داد: به دلیل نبود سازمان برنامه و بودجه برنامه ریزی برای پیشبرد امور دشوار است. اگر این مجموعه الکترونیک راه اندازی شود، باید قوانینی با قابلیت عملی شدن در کشور تصویب کرد و همچنین برای ثبت شرکت ها در سیستم الکترونیکی باید آموزش های لازم ترتیب داده شود.

وی با بیان اینکه از طوفان فکری حاصل از انعکاس نظرات اعضا می توان به نتایج خوبی رسید، اظهار کرد: باید برای افزایش حضور افراد در جلسات کمیسیون جذابیت ایجاد کرد و در این راستا باید مشکلات مشترک بین اعضا را منعکس کرد. در ادامه این جلسه، اعضا کمیسیون مدیریت واردات و بازرگانی داخلی خانه اقتصاد ایران به ارائه نظرات و پیشنهادات خود در خصوص موضوعات مطرح شده پرداختند.

عملیاتی کردن خصوصی سازی از طریق اصناف

IMG_4070

حمید مظلومیان، عضو کمیسیون مدیریت واردات و بازرگانی داخلی به اجرای خصوصی سازی از طریق اصناف اشاره کرد و گفت: البته در ابتدا باید به ساماندهی در اصناف و اتحادیه اقدام کرد؛ به دلیل اینکه معمولا ریاست این اتحادیه ها را ریش سفیدان بر عهده داشته که تسلط کاملی بر موضوعات تخصصی اقتصادی ندارند.

وی درخصوص پدیده قاچاق گفت: اتحادیه ها و اصناف از راه پر فراز و نشیب قانونی، اقدام به ورود اجناس به کشور می کنند اما عده ای به راحتی از هزاران کانال مخفی این کار را انجام می دهند. این قاچاقچیان کالا خود را به قیمت ارزان در بازار به فروش رسانده و مانعی بر سر راه کسب و کار اتحادیه ها ایجاد می کنند، درحالیکه ابزار جدی برای مبارزه با آن ها وجود ندارد.

مظلومیان با بیان اینکه خانه اقتصاد باید نقاط قوت و ضعف خود را معرفی کند، گفت: از آنجایی که خانه اقتصاد یک نهاد نوپا محسوب می شود باید برای شناخت خود به مسئولان تلاش کند و وظایف و اهداف خود را معرفی و مسئولیت پذیر و صاحب نظر باشد.

وی ادامه داد: لازم است یک تیم اقتصادی متشکل از کارشناسان برای مشاوره تشکیل شود و برای هماهنگی و سازماندهی امور حوزه واردات باید نهادی همچون سازمان برنامه وبودجه ایجاد کرد. همچنین کمیسیون های خانه اقتصاد باید چتر حمایتی برای اعضا خود باشند. وی بر دعوت کارشناسان برای بهبود عملکرد کمیسیون های خانه اقتصاد ایران تاکید کرد.

ضرورت شفاف سازی در سیستم اقتصادی

IMG_4079

رحیم مرادی، دیگر عضو کمیسیون نیز با بیان اینکه برای رفع مشکلات باید در سیستم اقتصادی شفاف سازی کرد، عنوان کرد: متاسفانه شرکت نفت که یکی از پردرآمدترین و بزرگترین شرکت های کشور محسوب می شود، فاقد یک اساسنامه قانونی است. وی ادامه داد: در سایر کشورها هم مشکلات مشابه وجود داشته ولی آن ها برای رفع آن ها ریشه یابی می کنند.

به گفته مرادی، برای پیشبرد امور در خانه اقتصاد ایران، باید تعریف درستی از آن ارائه داد.

مشکلات اعضا اولویت بندی شود

 در پایان محمدرضا حاجی جعفر قلی، عضو کمیسیون با بیان اینکه کمیسیون ها نباید به محلی برای درد دل اعضا تبدیل شوند، اذعان داشت: باید مشکلات شخصی و غیرشخصی اعضا از نظر اهمیت اولویت بندی شده و برای حل آن ها از نظرات کارشناسان استفاده کرد.

وی ادامه داد: برای رسیدن به اهداف به اهرم ها و ابزارهای قوی نیاز داریم که یکی از این اهرم ها، تشکیل جلسه با مسئولان بلندپایه است. همچنین مرادی بر راه اندازی بانک اطلاعاتی برای شناخت هرچه بهتر اعضا جدید با کمیسیون های خانه اقتصاد ایران تاکید کرد.

IMG_4072

مطالب مرتبط
نظرات
ADS
ADS
پربازدید