
رئیس هیات مدیره سندیکای برق کشور با او با اشاره به مزیت هایی نسبی در کشور و تاکید دائم مسئولان براین مزیت ها می گوید که متاسفانه در سال های گذشته بسیاری از مزیت های نسبی مانند مس، آلومینیوم، معادن و.. به بلای جان صنعت در کشور تبدیل شده اند. علیرضا کلاهی صمدی که عضو هیات نمایندگان اتاق تهران است، می گوید: ما 10 سال است که با شعار مبارزه با رانت تمام امتیازهایی که به شرکت های کوچک می دادیم در قالب مواد اولیه و... را از بین برده ایم و یک رانت بزرگی را برای صنایع بالا دستی همچون معادن، فولاد و... به وجود آورده ایم و نتیجه این عملکرد و تصمیم گیری تنها تقویت شرکت های بالا دستی بوده که از امیتیازات انرژی ارزان و... برخوردار هستند و تضعیف صنایع کوچکتر، اس امی ها و صنایعی که ارزش افزوده بالایی تولید می کردند.»
رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق با بیان این که این عملکرد اشتباه آسیب های بسیاری به بخش مهمی از صنایع کشور زده است، می گوید:« با همین عملکرد اشتباه دولت در سال های گذشته شاهد بوده ایم که صنایعی همچون تولید لوازم خانگی در کشور مرد، مخابرات از بین رفت و حالا می گویم که اگر شرایط به همین شکل باقی بماند صنعت برق هم یکی، دو سال آینده بیشتر عمر نخواهد کرد و به نظر باید دولت یک تغییر رویه در عملکرد خود و مدیریتش بدهد.»
کلاهی که عضو هیات نمایندگان اتاق تهران است با اشاره به این که صنعت برق ایران جزو صنایع توانمد کشور است و علارغم تمام بی مهری هایی که به این صنعت در دولت گذشته شد، شاهدیم که چراغ های کشور همچنان روشن است، می گوید:« شرکت های عضو سندیکای صنعت برق در سال شش هزار مگاوات نیروگاه جدید و زیر ساخت های متناظر انتقال و توریع می سازند و این ها افتخار ملی است و در کمتر کشور جهان سومی شما می توایند شاهد این پیشرفت باشید و همه این ها در حالی است که در دفترچه سند راهبردی وزارت صنعت، معدن و تجارت که از سوی دولت تدیون شده هیچ توجهی به صنعت برق نشده است.:»
او می گوید:« 82 درصد صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور در حوزه صنعت برق است، بخش قابل توجهی از کالای صنعتی و ارش افزوده دار و نه مواد خام در صنعت برق تولید می شود و البته این کافی نیست؛ فقط در بخش کابل که حوزه تخصصی من هم هست سال گذشته 160 میلیون دلار صادرات داشته ایم و تازه این عدد یک سوم ترکیه است و سوال اصلی این است که چرا باید این گونه باشد؟ در شرایطی که ما در ایران مس، پلیمر و ... داریم؛ چرا با این شرایط با سهم رو به رو هستیم و سهم ما از بازار یک سوم ترکیه باید باشد ؟
او در ادامه با اشاره به شکل گیری اداره کل الکتریکی در وزارت صنعت، معدن و تجارت و همزمان با انتقاد از آن ها می گوید:« این بخش واقعا در مدت شکل گیری تاکنون ضعیف عملکرده و کار خود را درست اتنجام نداده و حتی جلساتی هم که داشته ایم و با حضور آقای وزیر شکل گرفته در ارتباط با ساخت کابل، تابلو و ... به نتیجه خاصی منجر نشده و حتی پیگیری صورت نگرفته تا برنامه ای را ارائه کنیم.»
منبع: اتاق تهران