
اتاق نیوز- وزارت صنعت در بخشنامهاي به انجمنهاي توليدي از آنها خواسته تا ارز حاصل از صادرات خود را از ابتداي سال ۹۰ و از اين به بعد به گمرك و بانك مركزي اظهار كنند. طبق اين بخشنامه، تمام صادركنندگان كالا و خدمات موظفند ارز حاصل از صادرات (از ابتداي سالجاري و از اين به بعد) را به گمرك و بانك مركزي اظهار كنند. اين بخشنامه، صنعتگران را تا حدي بابت برقراري مجدد پيمانسپاري ارزي مانند آنچه در سالهاي گذشته اتفاق افتاده بود، نگران كرده است.
در این رابطه رئیس اتحادیه صادرکنندگان میوه وترباربه خبرنگار اتاق نیوز گفت:اظهار نامه گمرکی صادرکنندگان در وزارت دارائی به ثبت می رسد ودولت می تواند میزان ارز حاصل از صادرات را از گمرک تهیه کند. ابلاغ بخشنامه ای در خصوص این که انجمن های تولیدی ،ارز حاصل از صادرات را به وزارت صنعت اظهارکنند؛سبب ایجاد نگرانی برای صادرکنندگان شده است.
علی نورانی با بیان اینکه اتخاذ چنین تصمیم هایی صادرکنندگان را از ادامه کار بازمی دارد ؛عنوان کرد: صادرات99 درصد از محصولات کشاورزی به دلیل فساد پذیری سریعی که در آن وجود دارد با ریسک بالایی انجام می شود .
وی بابیان این که صادرکنندگان میوه وتره بار هزینه های بالایی جهت صادرات متحمل می شوند؛اظهار کرد:دولت بدون در نظر گرفتن هزینه های صادراتی آن ها رامجاب به در اختیار گذاشتن ارزحاصل از صادرات می کند.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان میوه وتره بارهمچنین با اشاره به نام گذاری سال جدید با عنوان تولید ملی ،کار وسرمایه ایرانی خاطرنشان کرد:تولید و صادرات همواره رابطه تنگاتنگی با هم دارند زیرا افزایش تولیدسبب بالا رفتن صادرات می شود که در نهایت می توانیم شاهد شکوفایی اقتصاد باشیم .
همچنین محمد رضا نجفی منش نایب رئیس کمیسیون تولید وتجارت اتاق تهران هم بابیان اینکه اظهار ارزحاصل از صادرات از سوی انجمن های تولیدی به نوعی دوباره کاری به حساب می آید ؛عنوان کرد: میزان ارز حاصل از صادرات در اختیار گمرک قرار دارد ووزارت صنعت ،معدن وتجارت می تواند آمارارزی را که وارد کشور می شود را از این طریق تهیه کند .
وی در پاسخ به این سوال که آیا اظهار ارز حاصل ازصادرات از سوی انجمن های تولیدی می تواند به نوعی سبب پیمان سپاری ارزی شود؛عنوان کرد : نقل وانتقال ارز از داخل به خارج و بالعکس با مشکل مواجه است و با این وجود پیمان سپاری ارزی امکان پذیرنخواهدبود .
وی بابیان اینکه سال جدید با هدف تولید ملی نام گذاری شده است؛اظهار کرد:اتخاذ تصمیم های نادرست که به نوعی تولید و صادرات را بامشکل روبه رو می کند ، واردات را افزایش داده و به زیان اقتصاد و تولید ملی است .
پایان پیام /