هم اکنون معادل گاز بیش از دو فاز پارس جنوبی بر روی فلرهای گازی میسوزد ولی مسئولان به جای تدبیر این مشکل، در توسعه فازهای جدید پارس جنوبی نیز از مدل قبلی کپی برداری می کنند.
اتاق نیوز- عملیات تولید گاز و نفت خام در خشکی و دریا با تولید گاز های غنی همراه است که بخشی از آن برای تزریق به میادین نفتی و بخشی نیز پس از فرآورش در پالایشگاه ها به منظور تامین مصرف گاز کشور به خطوط لوله تزریق می شود و بخش اعظمی نیز به عنوان گاز غنی همراه سوزانده میشود. اگر سفری به منطقه عسلویه داشته باشید حتما مشعل های غول پیکری را مشاهده می کنید که روشن هستند و ارتفاع شعله هایشان گاها به بیش از 20 تا 30 متر می رسند. لازم به ذکر است هم اکنون 42 فلر (مشعل) در منطقه پارس جنوبی روشن است که 22 فلر مربوط به فازهای گازی و مابقی مربوط به پتروشیمی ها است.
آن چه که این مشعل ها می سوزانند گاز های همراه است که می تواند برای کشور ارزآوری داشته باشد ولی هم اکنون سوزاندنشان به جای ارزآوری هزینه های اقتصادی را تحمیل می کند.
براساس ترازنامه هیدروکربوری کشور روزانه حدود 40 میلیون متر مکعب گاز های همراه در بخش تولید نفت و همچنین 50.96 میلیون متر مکعب گاز همراه در پالایشگاه های گازی کشور می سوزد.
اگر قرار باشد تنها فازهای پارس جنوبی (فازهای 1 تا 10) را مدنظر قرار دهیم باید بگوییم که تنها روزانه نزدیک به 7 میلیون متر مکعب گاز همراه در این فازها سوزانده می شود.
مقام معظم رهبری در سفری که سال گذشته به منطقه عسلویه داشتند به مسئولان نفتی گوشزد کردند که برای جلوگیری از سوختن این گازها تدبیرکنند.
موسی سوری مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در مصاحبه ای که با پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری داشت در بخشی از مصاحبه می گوید "در بازدید از عسلویه وقتی آقا به مشعلهایی رسیدند که شعلههای بسیار بلندی داشت، اشاره کردند که چرا این شعلهها اینقدر بلند است؟ یکی از دوستان توضیح داد که این به لحاظ فنی است. گفتند من دو سؤال دارم؛ اول اینکه آیا این شعلهها گاز است و ارزش اقتصادی دارد؟ گفتیم بله. آقا گفتند: دوم اینکه آیا محیط زیست را آلوده میکند؟ گفتیم بله. گفتند پس باید تدبیر کنید. توجیه نکنید، تدبیر کنید."
براساس این گزارش سوری در ادامه این گفت وگو تاکید می کند که تا دو یا سه ماه آینده ارتفاع شعلهها که در پارس جنوبی است حداکثر به نیم متر می رسد و از آلودگی هایی که در این منطقه ایجاد می کند می کاهد اما پس از بررسی هایی که خبرنگار فارس انجام داد مشخص شد که بهبود شرایط کنونی حداقل تا پایان برنامه پنجم توسعه طول می کشد و ظرف مدت دو تا 3 ماه نمی توان به سرعت شرایط را بهبود بخشید
این گزارش اضافه می کند اگر چه هم اکنون مشاورهایی برای این منظور استخدام شده اند اما وضعیت فازهای 6، 7، 8، 9 و 10 بسیار اسفبار تر از دیگر فازهای پارس جنوبی است و به زودی زود نمی توان برای این پالایشگاه ها فکر اساسی کرد.
علاوه بر این باید فازهای جدید و فلرهایشان را که در حال احداث هستند به فلرهای موجود اضافه کرد زیرا غالب فازهای جدید التاسیس به نوعی کپی برداری از فازهای 9 و 10 پارس جنوبی هستند.
منبع:فارس