اتاق خبر - سرویس سیاسی: با توجه به اینکه نزدیک به 74 روز تا انتخابات مجلس شورای اسلامی خبرگان باقی مانده، فعالیت های انتخاباتی این روزها شکل جدی به خود گرفته است. احزاب و گروههای سیاسی در تلاش هستند برای تصاحب بیشترین کرسیهای مجلس، فعالیتهای خود را در قالب ائتلافها و همگراییهای سیاسی برنامهریزی کنند. در این میان رئیس ستاد انتخابات استان تهران به برخی که می خواهند قاعده ی بازی را به هم بزنند هشدار داد .همچنین استادار تهران به فرماندهان در خصوص انتخابات تذکراتی را ارائه داد.
در انتخابات با کسی شوخی نداریم
حسین هاشمی در هفتمین جلسه ستاد انتخابات استان تهران، با بیان اینکه مدتها وزارت کشور از فرمانداران خواسته تا فرمهای ارزیابی خود را ارائه کنند گفت: «متأسفانه هنوز تعدادی از فرمانداران این فرمها را ارائه نکردهاند. آخرین مهلت ارسال این فرمها تا ظهر فرداست.»
وی با انتقاد از تأخیر حضور اعضای ستاد انتخابات در این جلسه خاطر نشان کرد:«: کسانی که با تأخیر در این جلسه حضور یافتهاند باید تذکر کتبی بگیرند. زیرا همه دستاندرکاران انتخابات در هر زمانی باید حضور فعال داشته باشند.»
هاشمی با اشاره به اینکه «در انتخابات با کسی شوخی نداریم» افزود: هر کس نمیتواند در جلسات ستاد انتخابات حضور پیدا کند، باید از قبل اطلاع دهد.
هاشمی با اشاره به اینکه «در انتخابات با کسی شوخی نداریم» افزود: هر کس نمیتواند در جلسات ستاد انتخابات حضور پیدا کند، باید از قبل اطلاع دهد.
نباید اجازه دهیم تنشها برای ما مشکل ایجاد کند
شهابالدین چاووشی ،رئیس ستاد انتخابات استان تهران با تاکید بر اینکه باید سطح بردباری و حوصله خود را افزایش دهیم نسبت به فعالیت برخی که میخواهند مجریان انتخابات را عصبانی کرده و قاعده بازی را به هم بزنند، هشدار داد.
وی افزود:«ما نباید اجازه دهیم تنشها برای ما مشکل ایجاد کند. ما به دنبال تعامل بیشتر با هیات نظارت هستیم و آنچه برای ما مهم است این است که مجلس آینده با ترکیبی از افراد مختلف ایجاد شود و پشتوانهای برای نظام باشد.»
رئیس ستاد انتخابات استان تهران افزود: «ما نباید اجازه دهیم تنشها برای ما مشکل ایجاد کند. ما به دنبال تعامل بیشتر با هیات نظارت هستیم و آنچه برای ما مهم است این است که مجلس آینده با ترکیبی از افراد مختلف ایجاد شود و پشتوانهای برای نظام باشد.»
وی درادامه با انتقاد از برخی رویکردهای اعضای هیات نظارت در شهرستانها خاطر نشان کرد: «در ردههای پایین در شهرستانها عضوی از هیات نظارت به فرماندار اعلام میکند حتی حاضر نیست ناهار دولت یازدهم را بخورد. چگونه میتوان چنین فردی را در هیات نظارت پذیرفت؟ این حق ماست که هر کسی را به هیاتهای نظارت معرفی کنیم و وظیفهی آنها هم بررسی صلاحیت این افراد است. در بسیاری از فرمانداریها برای معرفی معتمدان با هیاتهای نظارت هماهنگی میشود، اما در برخی موارد هم بدون دلیل خاصی افراد معتمد را رد میکنند. وقتی دلیل آن هم پرسیده میشوند میگویند چون در دوره گذشته این فرد خط خورده است. اما آیا مگر قرار است طبق روند دورههای گذشته اقدام کنیم؟ چرا باور نمیکنیم فضای سیاسی جامعه تغییر کرده است.»
چاووشی همچنین با بیان این که انتخابات باید با وفاق و همدلی همراه باشد و ما هرگونه تنشی را جایز نمیدانیم افزود:« امن شدن فضای انتخابات مستلزم این است که شورای تامین توجیه شود که برای انتخابات حداکثری به رقابت و نشاط سیاسی نیاز داریم، بنابراین باید شرایط برای رقابت فراهم شود. ما نمایندهی دولتیم و علاقمندیم نظر دولت در امور اجرایی حاصل شود، اما باید این حق را به جامعه بدهیم که خود نمایندگان مجلس را تشخیص دهد. ما باید نسبت به تخلفات احتمالی در انتخابات حساس باشیم.»
اصلاحطلبان با یکدیگر رقابت نکنند رای میآورند
هادی خامنه ای،دبیرکل مجمع نیروهای خط امام و عضو عالی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات کشور در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه مازندران گفت: 65 تا 70 درصد رای مردم به طیف اصلاحات است به شرطی که بین اصلاحطلبان رقابت نشود و موانعی مانند تایید صلاحیت نداشته باشند. وی تاکید کرد: «وقتی طیف اصلاحات در چارچوب شورای فرهنگی خود عمل کنند از روی کار آمدن افراطیها در مجلس جلوگیری خواهد شد.»
وی خاطرنشان کرد: «معیاری که درباره صلاحیت مجلس اسلامی دارم این است که کاندیداها دارای سه مولفه تخصص، عدم منافع شخصی، میانهرو باشند.اگر افراد در حوزه مشخصی اشراف داشته باشند میتوانند در یکی از کمسیونهای مجلس عضو شده و برای جامعه مفید باشند.»
وی خاطرنشان کرد: «معیاری که درباره صلاحیت مجلس اسلامی دارم این است که کاندیداها دارای سه مولفه تخصص، عدم منافع شخصی، میانهرو باشند.اگر افراد در حوزه مشخصی اشراف داشته باشند میتوانند در یکی از کمسیونهای مجلس عضو شده و برای جامعه مفید باشند.»
این عضو عالی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در ارزیابی از عملکرد دولت تدبیر و امید اظهار کرد: «دولت تدبیر و امید از نظر روابط بینالمللی، اقتصاد، فرهنگ و سیاست و علم اقداماتی داشته ولی آنچه بیشتر خودش را نشان داده سیاست خارجی است، چون با یک روش درست و کلاسیک به این امر مبادرت کرد و اگر هر دولتی در چارچوب تخصصهای لازم و درنظر گرفتن آزادی کشور در روابط خارجی پیشرفت کند و بتواند احترام دولتها را نسبت به کشور جلب کند خوب است و اصل مذاکرات با این کیفیت قابل قبول است و مردان سیاست خارجه در این دوره تجربهای از علم سیاست داشتند.»
وی در بخش دیگری از سخنانش موضوع حصر را بیقانونی تلقی کرد و گفت:« اگر بر قانون و قانونگرایی در کشور تاکید شود و ملاک عمل قانون باشد این مشکلات بوجود نمیآید و بسیاری از مشکلات کشور زمینه فرهنگی دارد.»
معرفی 90 درصد معتمدان هیات های اجرایی انتخابات خبرگان رهبری به هیات های نظارت
علی پور علی مطلق،دبیر ستاد انتخابات کشور با تاکید بر اینکه تشکیل هیات های اجرایی انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری روال طبیعی خود را طی می کند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.افزود:« برای برگزاری انتخابات مجلس خبرگان رهبری لازم است هیات های اجرایی در هزار و 63 حوزه انتخابیه تشکیل شوند که از این تعداد 31 حوزه اصلی شامل مراکز استان ها و مابقی حوزه های فرعی هستند.»
دبیر ستاد انتخابات کشور اضافه کرد:« تا کنون بیش از 90 درصد معتمدان هیات های اجرایی به هیات های نظارت معرفی شده اند و حدود 23 درصد هیات های اجرایی نیز شکل گرفته اند.»
پورعلی مطلق افزود: «براساس جدول زمان بندی برگزاری انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری، هیات های اجرایی باید تا فردا(چهارشنبه) در تمامی حوزه های انتخابیه تشکیل شوند.»
وی ادامه داد: «نام نویسی از داوطلبان انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری نیز از ساعت هشت صبح روز پنج شنبه هفته جاری (26آذرماه) آغاز و تا دوم دی ماه ادامه خواهد داشت.»
وی ادامه داد: «نام نویسی از داوطلبان انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری نیز از ساعت هشت صبح روز پنج شنبه هفته جاری (26آذرماه) آغاز و تا دوم دی ماه ادامه خواهد داشت.»
دبیر ستاد انتخابات کشور گفت: «داوطلبان این انتخابات می توانند برای نام نویسی به وزارت کشور و حوزه های انتخابیه اصلی (فرمانداران های مراکز 31 استان کشور) مراجعه کنند.»
باید تاکنون طرح امنیتی انتخابات تهیه می شد
صفرعلی براتلو،معاون امنیتی استاندار تهران، صبح امروز در هفتمین جلسه ستاد انتخابات استان تهران با تاکید بر این نکته که ما سه ماه پیش به فرمانداران نامه زدیم تا آنها پیشنهادات خود را برای طرح امنیتی انتخابات به ما ارائه کنند.خاطر نشان کرد: با این وجود به جز 4 فرمانداری دیگر هیچ فرمانداری پیشنهادات خود رابه ما ارائه نکرده است.
براتلو در ادامه گفت: بنابراین اگر فردا اتفاقی در انتخابات پیش بیاید، برخورد سلیقهای انجام میشود زیرا ما طرح واحدی نداریم. ما باید تاکنون این طرح را به وزارت کشور ارسال میکردیم.