Performancing Metrics

سیاست ضد تورمی دولت عامل رکود بورس است | اتاق خبر
کد خبر: 304989
تاریخ انتشار: 7 دی 1394 - 14:52
نائب رئیس کمیسیون بازار سرمایه خانه اقتصاد ایران
حمید میرمعینی نائب رئیس کمیسیون بازار سرمایه خانه اقتصاد ایران و کارشناس بورس علت رکود در بورس را تاثیرپذیری از اخبار اقتصادی داخلی و خارجی دو سال و بدبینی فعالان اقتصادی به تحولات اقتصادی در کشور اخیر دانست.

کارشناسان اقتصادی، رونق بورس را یکی از نشانه های پویایی اقتصاد یک کشور می دانند. بالا بودن شاخص سهام بورس را می توان نشانه ای از رشد اقتصادی یک کشور دانست.
یکی از وعده های دولتمردان ایران بازگشت دوباره رونق به بورس بود. سهام داران امیدوار بودند که با بازشدن فضای سیاسی بین المللی و تغییر سیاستهای داخلی در کشور، بورس از وضعیت بدی که در دولت گذشته و به خصوص در دو سال آخر آن گرفتار شده بود رهایی یابد. اما امیدواری ها چندان ادامه نیافت و سیاست ضد تورمی که دولت پیش گرفت باعث رکود اقتصادی در کشور شد.
بورس نیز از این رکود در امان نماند و برخلاف وعده های داده شده در 24 ماه گذشته شاخص سهام بورس همچنان پائین است. علیرغم توافق هسته ای میان ایران و 5+1 در بهار امسال، شاخص های بورس همچنان پائین هستند و به نظر می آید که حتی اخبار موفقیت های سیاسی نیز نمی توانند بورس را از رکود و یا به توصیف برخی کارشناسان از کما خارج کند.

در این خصوص اتاق خبر گفت و گویی را با حمید میرمعینی نائب رئیس کمیسیون بازار سرمایه خانه اقتصاد ایران و کارشناس بورس و علت رکود در بازار بورس را از وی جویا شد:

سیاست های ضد تورمی دولت عامل سقوط بورس

حمید میرمعینی نائب رئیس کمیسیون بازار سرمایه خانه اقتصاد ایران و کارشناس بورس علت رکود در بورس را تاثیرپذیری از اخبار اقتصادی داخلی و خارجی دو سال گذشته و بدبینی فعالان اقتصادی به تحولات اقتصادی در کشور اخیر دانست.
میرمعینی در گفت و گو با اتاق خبر داشت با بیان اینکه مشکلات سیستم بانکی و تحریم ها روی سیستم بانکی تاثیر منفی گذاشته است گفت: تمامی این عوامل دست به دست هم داده اند تا شاخص بورس سقوط کند و شرکت های فعال در بورس دچار ضرر و زیان شوند و کاهش بازدهی داشته باشند.
نائب رئیس کمیسیون کمیسیون بازار سرمایه خانه اقتصاد ایران در پاسخ به سوالی در مورد پیشبینی بازار بورس و سرمایه با تاکید بر نقش اقتصاد جهانی بر تحولات بورس و کاهش قیمت نفت گفت: در کنار این دوعامل، نقش سیاست های ضد تورمی دولت منجر به ایجاد رکود اقتصادی در کشور شد و اشتباهات مدیران بازار بورس نیز اصلی ترین عوامل افت شاخص سهام بورس در این مدت شده اند. با این حال به نظر نمی رسد که در شش ماه آینده عوامل منفی تاثیر گذاری خارجی تغییر خاصی داشته باشند.
وی ایجاد تحول عظیم در بورس کشور در دوران برداشته شدن تحریم ها را منتفی دانست و با اشاره به در پیش بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی این انتخابات را بر اقتصاد کشور تاثیرگذار دانست.


میرمعینی در مورد خودداری کردن مردم از سرمایه گذاری در بورس و بی اعتمادی به آن، گفت: اعتماد اولین اصل در بازار سرمایه است و اعتماد مردم به بورس در دو سال اخیر به علت بی توجهی دولت به بازار سرمایه به کمترین حد خود رسیده است. متاسفانه مسئولان دست اندرکار بازار سرمایه فاقد طرح مناسبی برای رونق این بازار بوده اند. به همین دلیل افت شاخص ها در چند سال اخیر بسیار سنگین و زیاد بوده است. به همین دلیل افراد که سرمایه خود را وارد این بازار کرده اند با ضرر های سنگین از آن خارج و یا در صورت حضور در بازار از سرمایه گذاری بیشتر خودداری کرده اند.
وی ضمن ابراز امیدواری از بازگشت اعتماد و تبع آن سرمایه به بورس، گفت: در دنیا بازار سرمایه نقش مهمی در اقتصاد کشورها دارد.با این حال می توان با انجام برنامه های عملیاتی که در بازار سرمایه از نظر اقتصادی تعریف شده است اعتماد را به سرمایه گذاران برگرداند. این کار علیرغم زمان بر بودن عملی است.
میرمعینی در مورد تاثیر برجام بر بورس گفت: تاثیر برجام بر اقتصاد ایران و بورس در چهار حوزه کلان صورت می گیرد. یکی از تاثیرات آن در حوزه نقل و انتقال پول و دسترسی به سوئیفت است و شرکت های صادرکننده و وارد کننده می توانند به راحتی کارنقل و انتقال پول را انجام دهند.
نائب رئیس کمیسیون بازار سرمایه خانه اقتصاد ایران در پایان کاهش و رفع محدودیت صادرات به کشور و آزاد شدن پول های بلوکه شده کشور را از دیگر تاثیرات مثبت اجرای برجام خواند و گفت: ورود سرمایه گذاران خارجی به کشور دیگر تاثیر مثبتی است که اجرای برجام بر اقتصاد ایران و بورس دارد.

نظرات
ADS
ADS
پربازدید