Performancing Metrics

با لغو تحریم ها مشکلات کشور یک شبه حل نخواهد شد | اتاق خبر
کد خبر: 310038
تاریخ انتشار: 29 دی 1394 - 15:42
اعضای اتاق ایران در گفت و گو با اتاق خبر تاکید کردند:
محسن بهرامی ارض اقدس: نباید اینگونه تصور شود که از فردای لغو تحریم ها تمام مشکلات یک شبه حل خواهد شد. در حال حاضر مسائل جدی و حادی در اقتصاد کشور وجود دارد که بخشی از آن ها نیازمند گذر زمان است.

اتاق خبر- سوسن یحیی پور-  گفته می شود که بهبود فضای کسب و کار، تعامل هرچه بیشتر با سرمایه گذاران خارجی و پیوستن به جامعه جهانی از اصلی ترین خواسته ها و برنامه های بخش خصوصی کشور است. در همین راستا فعالان این حوزه لزوم مدیریت و برنامه ریزی از جانب دولت و بخش خصوصی را خواستار شدند و مسئولان را از انجام اقدامات هیجانی برحذر داشتند. در هیمن راستا گفت و گوی اتاق خبر را با اعضای اتاق ایران می خوانید.

محسن بهرامی ارض اقدس رییس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق تهران در این رابطه گفت: ابتدا باید انتظارات مردم به گونه ای مدیریت شود که این احساس در آن ها به وجود نیاید که با لغو تحریم ها تمام مشکلات اقتصادی کشور برطرف می شود.

محسن بهرامی ارض اقدس افزود: نباید اینگونه تصور شود که از فردای لغو تحریم ها  مشکلات کشور یک شبه حل خواهد شد. در حال حاضرمسائل جدی و حادی در اقتصاد کشور وجود دارد که بخشی از آن ها نیازمند گذر زمان است.

وی ادامه داد: راه اندازی خطوط تولید، ارتقای دانش دانش فنی و تکنولوژی، بالابردن شاخص اشتغال و افزایش رشد اقتصادی نیازمند سرمایه گذاری است. سرمایه های داخلی باتوجه به کاهش قیمت نفت تکافوی کمبودهای کشور را نمی کند و در این راستا نیاز است که سرمایه گذاران خارجی به کشور وارد شوند.

این عضو اتاق تهران تصریح کرد: به منظور جذب سرمایه گذاران خارجی نیازمند بسترسازی هستیم. بحث تعیین و تکلیف نرخ ارز، پیش بینی پذیر کردن شرایط اقتصادی، مبارزه با فساد اداری و اقتصادی، شفافیت اقتصادی و اطلاعاتی و گردش اطلاعات و آمار از پیش زمینه های سرمایه گذاری خارجی است.

وی ادامه داد: تا زمانی که مشکلات حاد موجود در اقتصاد کشور حل و فصل نشود نمی توان انتظار وقوع رخداد خارق العاده ای را داشت. در این راستا رسانه ها مسئولیت دو چندانی برای آگاهی بخشی به مردم را دارند.

ضرورت توجه به مشکلات واحدهای تولیدی در دوره پساتحریم

کاوه زرگران رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع غذایی اتاق تهران هم در این رابطه گفت: عمدتا در سیاست گذاری هایی که برای دوران پساتحریم اجرایی می شود باید مشکلات واحدهای تولیدی درنظر گرفته شود.

کاوه زرگران ادامه داد: واحدهای تولیدی کشور در دوران تحریم با مشکل نقدینگی مواجه شده اند که در این راستا دولت باید به هریک از این واحدها نقدینگی تزریق کند.

وی ادامه داد: با توجه به کسری بودجه ای که ناشی از کاهش درآمدهای نفتی است نمی توان انتظار این تزریق نقدینگی را داشت.

این عضو اتاق تهران به ارائه راهکار برای خروج واحدهای تولیدی از مشکلات موجود اظهار کرد: لازم است که از اعتبارات بین المللی یعنی جذب سرمایه گذار و یا خطوط اعتباری که در دنیا وجود دارد برای تامین مواد اولیه صنایع استفاده شود.

لزوم ثبات قوانین جهت تحقق اهداف در دوره پسابرجام

 

فریال مستوفی رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق ایران نیز اذعان داشت: در دوران پساتحریم یکی از مسائل مهمی که حتما باید بر آن تاکید شود؛ ثبات در قوانین است.

فریال مستوفی ادامه داد: لازم است دولت در قراردادهای خود ثبات داشته باشد و تکالیف خود را به خوبی انجام دهد و از شاخه ای به شاخه دیگر نپرد.

وی به پیوستن افغانستان به سازمان تجارت جهانی اشاره کرد و گفت: کشوری همچون افغانستان درصورتی که در فقدان امنیت فیزیکی به سر می برد توانسته است با حمایت آمریکا به این سازمان ملحق شود و در امر سرمایه گذاری موفق عمل کند. ولی ایران هنوز وارد این سازمان نشده است و این جای تاسف دارد.  

این عضو اتاق تهران بر ضرورت تعامل با دنیا تاکید کرد و گفت: باید تمام هم و غم خود را صرف پیوستن به جامعه جهانی کنیم.

وی تاکید کرد: درحال حاضر باتوجه به مشکلاتی که بین روسیه و ترکیه رخ داده می توان جایگزین خوبی در زمینه امور غذایی و کشاورزی برای روسیه باشیم. اما به دلیل اینکه ایران عضو سازمان تارت جهانی نیست؛ تعرفه های سنگینی برای ایران درنظر گرفته می شود که مانع بزرگی برای رشد محسوب می شود.

فریال مستوفی خواستار ثبات هرچه بیشتر در امور اقتصادی و سیاسی شد تا راه سرمایه گذاری هموار شود.

کاهش دخالت های دولت در اقتصاد در دوره پسابرجام

همچنین احسان ناصر عضو هیأت نمایندگان اتاق خرم آباد معتقد است: لازم است در دوره پسابرجام دخالت های دولت کاهش پیدا کند و به سمت کوچک سازی حرکت کند.

احسان ناصر ادامه داد: در دوران پساتحریم ضرورت دارد که دولت، بخش خصوصی را به طور کلی رها کند.

 وی تصریح کرد: تنها خواسته بخش خصوصی عدم دخالت دولت در اقتصاد است. کشوری که برپایه اقتصاد درون زا استوار شده است باید به سمت هرچه بزرگ تر شدن بخش خصوصی حرکت کند.

ناصر گفت: لازم است که قوانین مخل کسب و کار در این دوران و در راستای اجرای درست برنامه ششم توسعه اصلاح شود.

 

نظرات
ADS
ADS
پربازدید