به گزارش اتاق خبر به نقل از فارس، احمد رشیدی امشب در کارگروه اشتغال استان کردستان در سنندج، اظهار کرد: 8 استان کشور از جمله کردستان به عنوان پایلوت اجرای طرح تکاپو در نظر گرفته شده است.
وی افزود: این طرح ملی توسط سازمان توسعه صنعتی ملل متحد و با همکاری مسئولان استانی و با هدف شناسایی ظرفیتها و مزیتهای هر استان در راستای توسعه و بهبود کسب و کار و ایجاد اشتغال پایدار اجرا میشود.
به گفته مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان، با توجه به ظرفیتهای موجود در استان این طرح با محوریت رسته آیتی در استان اجرا میشود که با توجه به هماهنگی و تعامل بسیار خوبی که بین مجموعه مدیریتی استان وجود دارد، قطعا از استانهای برتر در عملیاتی کردن این طرح خواهیم بود.
کارگزار اشتغال استان کردستان نیز در این جلسه ضمن ارائه اطلاعات در مورد وضعیت اشتغال در استان و چارچوب تعریف شده برای اجرای طرح تکاپو در این استان اظهار داشت: مزیتهای منحصر به فردی در حوزه اشتغال در استان وجود دارد که باید نسبت به احصای آن تلاش شود.
محمدعبده ابطحی گفت: شناسایی مزیتها و کمبودهای استان و تبدیل این کمبودها به مزیت از اهدافی است که در اجرای طرح تکاپو در حوزه کسب و کار دنبال میشود.
وی با بیان اینکه بیشترین آمار بیکاران استان مربوط به فارغالتحصیلان دانشگاهی است، اظهار کرد: اقتصاد استان توانایی جذب فارغالتحصیلان دانشگاهی را ندارد.
این مسئول از بخشبندی استان کردستان در راستای اجرای طرح تکاپو خبر داد و گفت: محصولات زراعی دامی طیور، محصولات باغی و صنایع دستی و تجارت و خدمات تخصصی از مناطق سهگانه تعریف شده در این حوزه است.
کارگزار اشتغال استان کردستان از مرز نیز به عنوان ظرفیتی ارزشمند در بحث توسعه اشتغال نام برد و اظهار داشت: این در حالی است که نرخ رسمی بیکاری در شهرستانهای مرزی استان کردستان 25 درصد است.
ابطحی از شناسایی 47 رسته کسب و کار در استان کردستان خبر داد و افزود: 70 درصد از اشتغالهای موجود در استان در این رستهها قرار دارند که شامل بخش کشاورزی، خدمات و صنعت میشود.