
اتاق نیوز- هنوز براي افزايش قيمت آب و اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها دستورالعملي داده نشده است. پس از اجراي فاز اول هدفمندي يارانهها قيمت آب صد درصد افزايش داشت اما انتظار مي رود تا پايان سال جاري تغييري در قيمتها رخ ندهد.
در حال حاضر تنها يك چهارم قيمت تمام شده آب از مصرف كنندگان گرفته ميشود ولي به حكم قانون تا پايان برنامه پنجم يعني كمتر از چهار سال ديگر قيمت آب مطابق با قيمت تمام شده آن از مصرفكنندگان دريافت خواهد شد.
سرپرست معاونت آب و آبفاي وزارت نيرو با بيان اينكه تا اين لحظه در راستاي هدفمندي يارانهها براي بخش آب، بخشنامهاي ارسال نشده است، گفت: هيچ دستورالعمل جديدي نداريم بنابراين همچنان قوانين گذشته را اعمال مي كنيم و تغييري در قيمت آب شرب و مصرف خانگي و يا در بخش كشاورزي اعلام نشده است.
عليرضا دائمي در گفتوگو با خبرنگار ايسنا، در مورد احتمال تغيير قيمت آب تا پايان سال جاري اظهار كرد: قانون ميگويد تا پايان برنامه پنجم قيمت آب بايد به قيمت واقعي برسد. الان تقريبا يك چهارم قيمت واقعي آب دريافت ميشود اما احتمالا تا آخر امسال با توجه به وضعيت اقتصادي افزايش قيمت نداريم.
عليرضا دائمي با اشاره به ميانگين 990 توماني براي قيمت تمامشده آب اظهار كرد: هدف گيري بايد اين باشد تا پايان برنامه پنجم به حكم قانون برسيم. مردم بايد آمادگي داشته باشند كه با مصارف صحيحتر آب مصارف خانگي صرفه جويي كنند و جزو مصرفكنندگان بالا نباشند چرا كه مصرف كنندگان دهك پايين با اين كه معافيت دارند، به تدريج حالت پلكاني افزايش قيمت طي ميشود.
قيمت متوسط آب بيش از هزار تومان است
وي ادامه داد: با مقايسه قيمت آبي كه به طور متوسط در كل كشور توزيع مي شود با قيمت تمام شده آب ديده ميشود كه سه چهارم پول آب را دولت پرداخت ميكند كه شامل هزينههاي تامين، انتقال، تصفيه و توزيع آب است. قيمت آب تقريبا به طور متوسط هزار تومان است و الان يك چهارم آن گرفته ميشود. اين نرخ نيز براساس قيمتهاي سال 89 است و اگر امسال قيمت تمام شده آب را حساب كنيم، قطعا ازاين ميزان بيشتر است.
سرپرست معاونت آب و آبفاي وزارت نيرو در مورد ميزان حدودي قيمت متوسط آب اظهار كرد: هنوز قيمت متوسط آب را نميدانيم چرا كه نرخ آن از فرايندهاي محاسبه اقتصادي به دست ميآيد و امسال با توجه به نرخ تعديل، تغيير قيمت مصالح و موادي كه براي ضد عفوني آب به كار ميرود، برآوردي از قيمت آب نداريم.
دائمي با تاكيد بر اينكه قيمت آب با اختلاف يك سال تعيين ميشود، گفت: قيمت آب منطقه به منطقه و طرح به طرح متفاوت است. اين موضوع كه منبع آب سطحي است يا از مخازن سطح آب برداشته ميشود، آب رودخانه مصرف ميشود و يا اين كه از آب زيرزميني استفاده شود مهم است ولي معمولا قيمت آب به طور متوسط بيان ميشود.
قيمت آب كشاورزي و صنعت
سرپرست معاونت آب و آبفاي وزارت نيرو با اشاره به گران تمام شدن قيمت آب شرب در برخي مناطق اظهار كرد: در بخشي از روستاها به ويژه روستاهاي دور افتاده يا كوهستاني قيمت تمام آب بسيار گران است و شايد به چند هزار تومان هم برسد اما چون اين رقم معمول نيست، آن را بيان نميكنيم.
دائمي با اشاره به قيمت آب كشاورزي و صنعتي تصريح كرد: قيمت آب كشاورزي حدود 90 تا 95 تومان است و نرخ آب براي مصارف صنعتي نيز متفاوت است. در مصرف آب صنعتي فقط بخش تصفيه برداشته مي شود و هزينههاي ديگر مشابه است.
وي ادامه داد: قيمت آب صنعتي به طور متوسط در كشور حدود 850 تومان است اما ممكن است در برخي جاها قيمت آب 200 تومان و گاهي دو هزار تومان باشد. مسير انتقال و ديگر موارد روي قيمت آب تاثير ميگذارد.
سرپرست معاونت آب و آبفاي وزارت نيرو در پايان خاطرنشان كرد: قيمت آب در استثنائات بسيار گران است براي مثال در جزاير يا در مناطق كوهستاني نرخ آب خيلي گران تمام ميشود.
منبع:ایسنا