اتاق خبر: مصطفی سالاری، استاندار بوشهر با بیان اینکه در شرایط پسا تحریم برنامهریزیهای مهمی در حوزه سرمایهگذاری و اقتصادی شده است، گفت: با توجه به نقش مهم بخش خصوصی در توسعه فرصتهای سرمایهگذاری ضمن ارائه تسهیلات مورد نیاز و حمایتهای لازم از آنان میشود.
بنا بر این گزارش به نقل از اتاق ایران؛ وی با بیان اینکه واگذاری فعالیتهای سرمایهگذاری دولت به بخش خصوصی تحول مهمی در حوزه اقتصادی و سرمایهگذاری فراهم میکند، گفت: برای استخراج اطلاعات ظرفیتهای سرمایهگذاری استان بوشهر با انتخاب مشاور در این حوزه، طرح مطالعات فرصتهای سرمایهگذاری استان بوشهر آغاز شده است.
استاندار بوشهر افزود: مزیتهای استانی برای سرمایهگذاری در استان بوشهر با دیگر استانها متفاوت است که این مهم توان رقابتی در استان بوشهر ارتقا داده است.
سالاری حوزه گردشگری استان بوشهر را یکی از مزیتهای مهم سرمایهگذاری دانست و تصریح کرد: هوای مطلوب، ساحل زیبا و فراهم شدن امکانات زیر بنایی زمینه مناسبی برای حضور گردشگران در استان بوشهر فراهم میآورد و در حال حاضر طرحهایی در این حوزه اجرایی شده است.
وی تاکید کرد: درآمدزایی در اینگونه سرمایهگذاریها نیاز به تامین زیرساختهای لازم دارد تا بخش خصوصی با رغبت بیشتری در این عرصه وارد شود.
استاندار بوشهر از اجرای طرح نخستین هتل 5 ستاره استان بوشهر خبرداد و گفت: یکی از مهمترین زیرساختهای حوزه سرمایهگذاری و گردشگری ایجاد هتل است که اکنون با مشارکت بخش خصوصی ساخت هتل 5 ستاره در بوشهر آغاز شده است.
سالاری با بیان اینکه حوزه گردشگری در استان بوشهر فرصت مهمی برای بهبود فضای کسب و کار ایجاد میکند بیان کرد: بوشهر طولانیترین مرزدریایی با خلیج فارس را دارد که این مهم زمینه سرمایهگذاری در حوزه گردشگری دریایی و ساحلی و برنامههای آبزیپروری فراهم کرده است.
وی پرورش ماهی در قفس در دریا را از دیگر ظرفیتهای سرمایهگذاری این استان دانست و افزود: اکنون چند طرح برای پرورش ماهی در قفس به استان ارائه شده که بزودی این طرحها اجرایی میشود.
استاندار بوشهر نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و تشکیل شورای گفتوگو دولت با بخش خصوصی را از برنامههای مهم استان بوشهر دانست و بیان کرد: در این حوزهها نشستهای گوناگونی برای بررسی و ارائه راهکار لازم در حل مشکلات سرمایهگذاران و تولیدکنندگان برگزار شده که نیاز است تفویض اختیار در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استانها افزایش یابد.
تشکیل شورای گفتوگو دولت با بخش خصوصی در اولویت است
محسن جلالپور، رئیس اتاق ایران در دیدار با استاندار بوشهر گفت: با توجه به نقش مهم تشکیل شورای گفتوگو دولت و بخش خصوصی در حل مشکلات تولید کنندگان و سرمایهگذاران، تشکیل این شورا در استانها در اولویت برنامههای اتاق بازرگانی است.
جلالپور با بیان اینکه اتاق به عنوان بخش خصوصی در پساتحریم و این ایام حساس نقش مهمی در اقتصاد دارد گفت: پس از 2.5 سال تلاش شبانهروزی مشکلاتی که سالها در راستای تحریمهای ظالمانه در کشور فراهم بود رفع شد و اکنون اتاق بازرگانی به عنوان بخش خصوصی رسالت مهمی در حوزه اقتصاد دارد.
وی با بیان اینکه نتیجه برجام با رونق گرفتن اقتصاد کشور محقق میشود، افزود: برجام که با هدایتهای رهبر معظم انقلاب اسلامی، تلاش دولت و تدبیر تیم مذاکره کننده محقق شد برای رونق اقتصادی نیاز به تلاش مضاعف فعالان این بخش دارد تا نتیجه برجام مردم احساس کنند.
رئیس اتاق ایران وظیفه بخش خصوصی را در پساتحریم مهم دانست و گفت: با توجه به تحقق برجام باید تلاش جدی در راستای رونق اقتصادی شود که وظیفه بخش خصوصی در این مسیر بسیار مهم و سنگین است.
جلالپور با بیان اینکه زیرساخت اقتصاد با محوریت نفت شکننده است بیان کرد: اقتصاد بر محوریت و برنامهریزی دولت شکننده است که در این حوزه بخش خصوصی با فراهم شدن زیرساختهای لازم باید با تعامل با دنیا و توسعه سرمایهگذاری زمینه رونق اقتصادی در کشور فراهم کنند.
وی با بیان اینکه اصل نخست اقتصاد در کشور بر مبنا و محور اقتصاد مقاومتی طراحی شده گفت: سیاستهای اقتصاد مقاومتی که رهبر معظم انقلاب اسلامی ابلاغ کردهاند باید با ظرفیت بخش خصوصی و توان مردم اجرایی شود.
رئیس اتاق ایران با بیان اینکه استانها دارای ظرفیتها و قابلیتهای متفاوتی هستند خاطرنشان کرد: هر استانی که توانسته شورای گفتوگوی دولت با بخش خصوصی بیشتر تشکیل دهد زمینه رفع مشکلات آن در حوزههای مختلف راحتتر فراهم میشود که این مهم در استان اصفهان و کرمان مورد توجه قرار گرفته است.
جلالپور تاکید کرد: با توجه به نقش مهم تشکیل شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در حل مشکلات تولید کنندگان و سرمایهگذاران، تشکیل این شورا در استانها در اولویت برنامههای اتاق بازرگانی است.
وی با بیان اینکه شورای گفتوگو دولت و بخش خصوصی 12 استان در مرکز کشور برگزار شده گفت: دراین شوراها استانداران در اتاق بازرگانی حضور مییابند و زمینه رفع موانع سرمایهگذاری و مشکلات دیگر حوزهها بررسی و راهکارهای لازم در این مسیر فراهم میشود.
آیتالله غلامعلی صفایی بوشهری، امام جمعه بوشهر و نماینده ولی فقیه در این استان در نشست با اعضای هیات نمایندگان اتاق بوشهر و رییس اتاق ایران گفت: با توجه به ظرفیتهای بالای اقتصادی استان بوشهر به استثنای حوزه نفت، برای شناساندن این قابلیتها مرکز بازاریابی منطقهای در بوشهر ایجاد شود.
آیتالله صفایی بوشهری با بیان اینکه اتاق استان بوشهر دارای افرادی خوش نام و فعالی است، گفت: این استان از دیر باز در حوزه تجارت و اقتصاد دارای پیشینه درخشانی است.
وی با تاکید بر توجه به منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی در حوزه اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: اندیشههای اقتصادانان باید فوق روز و بر اساس منویات رهبر معظم انقلابی در حوزه اقتصاد مقاومتی قرار گیرد تا شاهد پیشرفت و توسعه اقتصادی کشور باشیم.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با بیان اینکه برنامههای اقتصادی کشور برای نتیجه دادن باید پرشتاب و کارآمد دنبال شود تصریح کرد: توجه به اقتصاد دانش بنیان و علمی باید در دستور کار اعضای اتاق بازرگانی قرار گیرد تا بخش خصوصی در زمینه تحقق اقتصادی مقاومتی فعالتر وارد عرصه شود.
صفایی بوشهری با تاکید بر شناسایی فرصتها و ایجاد فرصتهای جدید اقتصادی برای فعال شدن حوزه اقتصاد کلان کشور خاطر نشان کرد: اتاق بازرگانی با نگاه علمی و دانشی با نگاه آمایشی و داشتن بانک اطلاعاتی باید فرصتها را شناسایی و ایجاد فرصتهای جدید زمینه حضور بخش خصوصی دراین عرصه بیش از پیش فراهم کند.
امام جمعه بوشهر، اتاق بازرگانی را حلقه واسط نظری و مدیریتی بین دولت و بخش خصوصی دانست و گفت: تدوین نقشه اقتصادی بخش خصوصی برای برنامه 50 ساله در مقیاس ملی و بینالمللی امری مهم و ضروری است.
وی با تاکید بر استفاده از فرصتهای حوزه صنعت نفت در حوزه اتاق بازرگانی بیان کرد: در این راستا تاسیس پالایشگاههای مشترک با کشورهای اروپایی و ایجاد بانکهای مشترک میتواند نقش مهم و تاثیرگذاری در توسعه و پیشرفت اقتصادی فراهم کند که حتی بروز تحریمها نمیتواند مانع روند روبه رشد اقتصادی شود.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با تاکید طراحی نقشه دانش بنیان اقتصاد مقاومتی در حوزه بخش خصوصی گفت: این طراحی باید برای برنامه 50 ساله باشد تا ضمن شناسایی فرصتها و فرصت سازی زمینه رونق اقتصادی منطقه را فراهم کرد.
صفایی بوشهری با بیان اینکه اقتصاد کرانهای یکی از مهمترین ظرفیتهای کشور است خاطر نشان کرد: در کشورهایی که دارای ساحل هستند بیش از 50 درصد اقتصاد این کشورها بر محور اقتصاد کرانهای است و این در حالی است که در ایران 2.7 درصد و در استان بوشهر 1.5 درصد اقتصاد بر محور اقتصاد کرانهای است که بسیار ناچیز است.
وی با بیان اینکه تجارت الکترونیک زمینه توسعه اقتصادی را فراهم کرده است گفت: با توجه به ظرفیتهای بالای اقتصادی استان بوشهر به استثنای حوزه نفت، برای شناساندن این قابلیتها مرکز بازاریابی منطقهای در بوشهر ایجاد شود.
امام جمعه بوشهر با بیان اینکه از ظرفیتهای اقتصادی استان بوشهر استفاده بهینه نمیشود تاکید کرد: استان بوشهر در حوزه اقتصاد ظرفیتهای فوقالعاده دارد که هنوز کارهای اصولی بر روی آنها انجام نشده است.
صفایی بوشهری تاکید کرد: بر اساس ظرفیتهای اقتصادی استان بوشهر نقشه آمایشی توسعه اقتصادی بخش خصوصی طراحی و تدوین شود.
وی با اشاره به نقش مهم نمایشگاه در ارائه محصولات هر منطقه گفت: راهاندازی نمایشگاه بینالمللی فرصت مهمی برای ارائه محصولات مناطق و شناساندن فرصتهای سرمایهگذاری اقتصادی فراهم میکند.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با بیان اینکه ایران امنترین کشور در منطقه است گفت: با توجه به این مزیت باید زمینه جذب سرمایهگذار در حوزه اقتصاد به ویژه در استان بوشهر که از امنیت بالایی در حوزه خلیج فارس برخوردار است فراهم کرد.
صفایی بوشهری از راهاندازی کنسرسیوم اقتصادی در استان بوشهر خبرداد و افزود: با توجه به راهاندازی کنسرسیوم اقتصادی در استان بوشهر باید زیرساختهای لازم در بخشهای خدماتی برای توسعه سرمایهگذاری فراهم شود تا سرمایهگذاران در پیچ و خمهای اداری گرفتار نشوند.
جهاد کارآفرینی و اشتغالزایی در کشور راهاندازی شود
رئیس اتاق ایران نیز در نشست با امام جمعه بوشهر گفت: ضمن اینکه جهاد در ساخت مسجد و مدرسه مهم و با اهمیت است باید جهاد کارآفرینی و اشتغالزایی راهاندازی شود.
جلالپور با بیان اینکه تحول جدیدی در اقتصاد کشور به وجود آمده، اظهار داشت: با هدایتهای رهبر معظم انقلاب اسلامی، تدبیر دولت و فعالیت تیم مذاکره کننده با رفع تحریمهای ظالمانه زمینه جدید اقتصادی در کشور فراهم شده است.
وی با تاکید بر احیا شدن فرهنگ کار و تلاش گفت: با توجه به ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی ازسوی رهبر معظم انقلاب اسلامی و رفع تحریمها باید زمینه فرهنگ کار و تلاش بر اساس سیاستهای اقتصادی در کشور فراهم شود.
رئیس اتاق ایران با بیان اینکه شناساندن کار و کارآفرینی به عنوان عبادت در کشور مغفول مانده گفت: ضمن اینکه جهاد در ساخت مسجد و مدرسه مهم و با اهمیت است باید جهاد کارآفرینی و اشتغالزایی راهاندازی شود.
جلالپور تاکید کرد: تلاش در مسیر ایجاد اشتغال، کار و کارآفرینی میکند عبادت محسوب میشود و در این حوزه نقش ائمه جمعه و جماعات بسیار مهم و با ارزش است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: با توجه به ظرفیتهای بالای کشور در حوزه اقتصاد و اشتغال ائمه جمعه و روحانیون در زمینه ترویج فرهنگ کار و کارافرینی با اتاق بازرگانی مشارکت کنند