اتاق خبر- هیات اقتصادی متشکل از فعالان اقتصادی بخش خصوصی در حالی که در هفته دوم فروردین ماه به اتریش سفر کرد که حسن روحانی، رییسجمهور، که قرار بود در رأس این هیات سیاسی – اقتصادی باشد، سفر خود را لغو کرد و تنها گروه اقتصادی برای برگزاری جلسات و نشستهای خود به وین رفت. در این گروه 110 نفره تعدادی از اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران نیز حضور داشتند.
حمیدرضا صالحی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، در تشریح دستاوردهای این سفر از امضای هفت تفاهمنامه توسط هیات تجاری ایران در اتریش خبر داد. این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران گفت: «معمولا پیش از آنکه هیاتی تجاری به کشور دیگری اعزام شود، کشور مقصد سعی میکند، شرکتهای متناظر و همگن را برای برقراری ملاقاتهای موثر میان بازرگانان و فعالان اقتصادی دو کشور و نیز امضای تفاهمنامه یا قرارداد بیاید. در این سفر نیز به دلیل آنکه از پیش برنامهریزی مناسبی شده بود، جلسات مذاکره مستقیم با حضور فعالان اقتصادی ایران و اتریش برگزار شد.» صالحی اضافه کرد: «دستاورد این جلسات امضای هفت تفاهمنامه به میزان حدود 2 میلیارد یورو است و این توافق در برخی حوزهها از جمله، حملونقل ریلی، ساخت بیمارستان در ایران، ساخت قطعات خودرو، کشاورزی و صادرات گوشت حلال از ایران به اتریش صورت گرفته است.این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با بیان اینکه در این سفر جلساتی با حضور گروه بانکی هیات ایرانی و مسئولان بانک مرکزی اتریش نیز برگزار شده است، افزود: «علاوه بر حوزههایی که به عنوان زمینه همکاری دو کشور مورد اشاره قرار گرفت، اتریشیها برای همکاری در حوزه بانکی و پوشش بیمهای ریسک صادرات نیز اعلام آمادگی کردند. آنها همچنین نسبت به گشایش فاینانس برای اجرای پروژهها در ایران نیز تمایل نشان دادند. همکاری فاینانسورهای اتریشی با ایران میتواند اطمینان فعالیت اقتصادی و سرمایهگذاری را برای سایر فعالان اقتصادی اتریش ارتقا ببخشد و این مقدمهای برای افزایش نرخ اشتغال در ایران خواهد بود.» صالحی با اشاره به لغو سفر رییسجمهوری به اتریش گفت: «حضور دکتر روحانی در راس این هیات میتوانست به سفر هیات تجاری ایران به اتریش غنای بیشتری ببخشد اما به طور کلی دستاوردهای این سفر رضایتبخش بود.»تفاهم مهم در اتریش
فریال مستوفی دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق تهران که به همراه این هیات تجاری عازم اتریش شده بود، با اشاره به سابقه روابط ایران و اتریش گفت: «دو کشور در طول سالهای گذشته روابط حسنهای با یکدیگر داشتهاند. در زمان جنگ اتریش ایران را مورد حمایت قرار میداد و حتی در زمان اعمال تحریمها ایران را تنها نگذاشت. در واقع در میان سایر کشورهای اروپایی، اتریش روابط دوستانهتری با ایران داشته است.» مستوفی با بیان اینکه اتریش در حوزههای علمی و صنعتی نظیر تولید دارو، قطعات خودرو و تجهیزات جزو کشورهای پیشرو به حساب میآید، افزود: «یکی از موارد جالب توجه در گزارشهایی که اتریشیها ارائه کردند، گزارشی تحت عنوان قهرمانان پنهان بود. قهرمانان پنهان به شرکتهایی اطلاق میشود که دارای شهرت چندانی نیستند اما نقش بسزایی در اقتصاد اتریش ایفا میکنند و از اهمیت بالایی برخوردار هستند.» مستوفی گفت: «اقتصاد اتریش بر محور شرکتهای کوچک و متوسط استوار است.»
به زعم مستوفی که ریاست مرکز مشاوره سرمایهگذاری اتاق تهران را نیز برعهده دارد، مهمترین تفاهمنامهای که در سفر اخیر هیات ایرانی به اتریش، امضا شده، تفاهمنامه میان بانک مرکزی ایران و شرکت بیمه دولتی و همچنین وزارت اقتصاد این کشور برای از سرگیری گشایش فاینانس و پوشش ریسکهای صادراتی است. به گفته این عضو هیات نمانیدگان، سفر هیات تجاری ایران به اتریش، دارای رهاوردهای در خورتوجهی است. مشروط بر اینکه، تحقق مفاد تفاهمنامههای به امضا رسیده از سوی دو طرف مورد پیگیری قرار گیرد.
منبع: اتاق تهران
94106