اتاق خبر- کشور برای جذب سرمایه گذار خارجی نیاز به یک نظام هماهنگ در نرخ گذاری ارز است تا سرمایه گذار بتواند بدرستی قیمت تمام شده محصول را محاسبه و برای آینده برنامه بریزد.
سیده فاطمه مقیمی، عضو هیئت رییسه اتاق تهران گفت: تک نرخی کردن ارز یکی از وعده های مجموعه اقتصادی دولت طی دو سال و نیم گذشته است و بنا به دلایلی هنوز انجام نشده. اینکه به واقع چرا دولت نمی تواند ارز را تک نرخی کند، سوالی است که باید دولت برای روشن شدن افکار عمومی، در راستای مطالبه رسانه ها مطرح کند تا دست کم فعالان بخش خصوصی، تاخیر دولت در این زمینه را تفسیر به تعلل نکنند. به نظر من در شرایط فعلی، هیچ مرجع و نهادی بهتر از خود دولت نمی تواند در این باره که چرا ارز تک نرخی نمی شود اظهار نظر کند اما در مجموعه بخش خصوصی، این اجماع نظر وجود دارد که تک نرخی کردن ارز، یکی از الزامات جذب سرمایه خارجی و بهبود شرایط اقتصادی است.
عضو هیئت رییسه اتاق تهران ادامه داد: اگر دولت تمایل به حضور سرمایه گذار خارجی در کشور دارد، باید امکان انجام محاسبات در درازمدت را برای سرمایه گذاران فراهم کند. سرمایه گذار برای برنامه ریزی نیاز به یک نرخ مشخص از ارز دارد که دچار نوسان طبیعی است. کشور برای جذب سرمایه گذار خارجی نیاز به یک نظام هماهنگ در نرخ گذاری ارز است تا سرمایه گذار بتواند بدرستی قیمت تمام شده محصول را محاسبه و برای آینده برنامه بریزد. در شرایط فعلی با مدیریت شناور نرخ ارز و چند نرخی بودن ارز، هیچ محاسبه ای در مورد قیمت تمام شده محصول امکان پذیر نیست.
مقیمی با اشاره به اینکه شرایط فعلی اقتصاد می طلبد که دولت هرچه زودتر ساختار ارز تک نرخی را برپا کند ادامه داد: چند نرخی بودن ارز، پیش بینی پذیری اقتصاد را به نحو موثر کاهش داده. سرمایه گذار در شرایطی که امکان محاسبه قیمت، سود و برنامه ریزی برای آینده را نداشته باشد، احساس امنیت نمی کند. فقدان ارز تک نرخی، ریسک سرمایه گذاری در ایران را بالا می برد و سرمایه گذاران خارجی در این شرایط عطای سود هرچند بالا و فرصت هرچند مناسب سرمایه گذاری در ایران را به لقایش می بخشند. برای یک سرمایه گذار هیچ چیز بدتر از اینده نامعلوم و غیرمحاسباتی نیست و بهتر است دولت هرچه سریع تر با تک نرخی کردن ارز، به این شرایط پایان دهد.
منبع: اتاق تهران
94106