Performancing Metrics

رفع مشکلات معیشتی و اقتصادی، اولویت مجلس دهم | اتاق خبر
کد خبر: 336582
تاریخ انتشار: 6 اردیبهشت 1395 - 13:20
عباسعلی منصوری آرانی:
مجلس دهم حتما باید نظر خود را به سمت مشکلات معیشتی و گرفتار ی های اقتصادی معطوف کند. باید با دیدی صادرات محور و ورود ارز به کشور بتوان امید و نشاط و حرکت را به جامعه ای که نیازمند آن است تزریق کرد.

اتاق خبر - بررسی کارنامه تعاملی مجلس نهم با دولت یازدهم حکایت از گذشت روزهای سخت و مسیر دشوار تعامل آنها بخصوص در مورد بحث کلیدی برجام دارد. اکنون که کمتر از یکماه به پایان کار مجلس نهم زمان مانده است، با توجه به نتیجه انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی  و آغاز روند اجرایی برجام توسط دولت، مهمترین سوالی که به ذهن می رسد، نحوه تعامل مجلس آینده با قوه مجریه است. در همین راستا، در گفت و گویی با عباسعلی منصوری آرانی نماینده مردم کاشان و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، مهمترین محورهای پیش رو در تعامل مجلس آتی با دولت را بررسی می کنیم.

به طور کلی نظر شما در خصوص برجام و اینکه روند اجرایی آن در حال حاضر به چه صورت در حال تحقق است، چیست؟

کلیات برجام بحثی است که به کل نظام مربوط می شود و آنچه را که در خصوص برجام صورت پذیرفت بحثی راهبردی و استراتژیک بود. بنابراین موضوع برجام مختص به یک جریان، گروه یا شخص نیست و علی القاعده باید برجام را تصمیم نظام قلمداد کرد.

آثار برجام شامل سه بعد کوتاه، میان و بلندمدت است که هرکدام از آنها را باید در جایگاه خودش به بحث و گفت و گو نشست و دید اقداماتی را که برجام در این سه رویکرد انجام داده است چیست.

بر همین اساس در رویکرد کوتاه مدت پرونده PMD بسته شد، غنی سازی در حال انجام است، و به جرگه صادرکنندگان آب سنگین وارد شدیم، و سرانجام حباب اسلام هراسی و ایران هراسی از بین رفت.

در رویکرد میان مدت راکتور آب سنگین اراک باز طراحی می شود و در بلندمدت که بازه زمانی 10 ساله را شامل می شود از تمامی چارچوب های محدود کننده و تحریم ها خارج خواهیم شد. و خواهیم توانست بیشتر و فراتر از آنچه که در گذشته وجود داشت و هستیم، در حوزه های فناوری هسته کار کنیم.

با توجه به اینکه مجلس آینده در هفتم خرداد ماه آغاز بکار می کند، پیش بینی شما از کیفیت تعامل مجلس دهم با دولت چیست؟

عقیده من این است که مجلس دهم، مجلسی منطقی، چارچوبه ای و فراجریانی است و می تواند تشخیص دهد که با موضوعات راهبردی، تاکتیکی و میدانی چه برخوردی داشته باشد. بنابراین بنظر می رسد تعاملی منطقی میان دولت و مجلس وجود داشته باشد و در سایه این تعامل حرکتی رو به جلو در کشور بوجود بیاید.

به نظر شما مهمترین دغدغه نمایندگان در مجلس آتی چه خواهد بود و اولویت برنامه های مجلس دهم چیست؟

مجلس دهم باید سه برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت را در دستور کار خود قرار دهد، که در کوتاه مدت و میان مدت این مجلس اجرایی شود و در بلند مدت نیز تا مجلس یازدهم پیگیر مسایل مربوط به کشور باشد.

بدون شک بیکاری جوانان ما که رقمی در حدود 7 میلیون نفر را شامل می شود یک گرفتاری بزرگ به حساب می آید که  حل این مشکل باید با کمک به تولید داخلی و به عبارت دیگر حرکت در چهارچوب اقتصاد مقاومتی عملیاتی شود.

همچنین مجلس دهم حتما باید نظر خود را به سمت مشکلات معیشتی و گرفتار ی های اقتصادی معطوف کند. باید با دیدی صادرات محور و ورود ارز به کشور بتوان امید و نشاط و حرکت را به جامعه ای که نیازمند آن است تزریق کرد. لازمه ایجاد این نشاط در سایه ی این است که بتوانیم در بعد اقتصادی کارآمد جلوه کردهتا مردم بتوانند این تحول اقتصادی را در کوتاه مدت و میان مدت لمس و آثار اقتصاد پویا در کشور را مشاهده کنند.

البته باید خاطرنشان کنم  که بدلیل وجود فشارهای اقتصادی سختی که در این سالها مردم آن را تجربه کرده اند، بسیار سخت است تا بتوان نوید وعده های بلند مدت را داد. عدم رعایت این نکنه ممکن است موجبات جلب توجه جامعه به سوی شعارهای پوپولیستی را فراهم بیاورد.

ارزیابی نهایی شما از کارنامه عملکردی مجلس نهم چیست؟

مجلس نهم در میان دو دوره متفاوت که دو رویکرد متفاوت را نیز داشتند حضور داشت، که یکسال از آن را در زمان دولت دهم که برنامه های آن خاتمه یافته بود و پولی را در خزانه نداشت و با مشکلات بسیار زیادی از لحاظ اقتصادی نیز دست به گریبان بود سپری کرد.

در باقی زمان حضور این مجلس که با روی کار آمدن دولت جدید همراه شد، همچنان مشکلات دولت قبل پابرجا بود و خزانه اقتصادی کشور خالی بود و مجلس سعی کرد تا دولت را در زمینه های مختلف از قبیل برجام یاری نماید. این اقدام بنیادی نقطه ی عطفی در میان دوره های مختلف مجلس به حساب آمده  که موجب شد پیروزی توام با مذاکره را توانستیم پشت سر بگذاریم.  اگر کمک مجلس وجود نداشت دولت قطعا قادر نبود از این آزمایش خارج شود.

در نهایت با وجود شرایط بسیار سختی که برای مجلس نهم وجود داشت، من حیث المجموع معدل خوبی داشته است که نقطه عطف ۀن موضوع برجام است. 

94110 ت

نظرات
ADS
ADS
پربازدید