Performancing Metrics

با ادامه روند فعلی، اعزام به حج منتفی است | اتاق خبر
کد خبر: 341089
تاریخ انتشار: 20 اردیبهشت 1395 - 23:57
سخنگوی وزارت امور خارجه مطرح کرد:
جابری انصاری گفت: متاسفانه كارشكنی عربستان سعودی برای تسهیل روند اجرای كارها كه هر سال انجام می شد از مدت‌ها قبل تاكنون ادامه داشته و اگر این روند كارشكنی تا روزهای آتی كه امكان پیگیری مسایل اجرایی حج وجود دارد، ادامه یابد، عملا دولت عربستان، سد راه اعزام

حسین جابری انصاری سخنگوی وزارت خارجه کشورمان روز دوشنبه در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه گفت:نتایج بررسی های كمیته ای كه به دستور رییس جمهوری برای موضوع 2 میلیارد دلار دارایی ایران توقیف شده در آمریكا تشكیل شده بود، به شورای عالی امنیت ملی ارائه شده است. وی اظهار داشت:پس از جلسه شورای عالی امنیت ملی، نتیجه بررسی های این كمیته و اقداماتی كه صورت گرفته در قالب بیانیه ای ارائه خواهد شد.

**استفاده ابزاری از تروریسم در منطقه، عقیم است
در ادامه این نشست، خبرنگاری پرسید نماینده روسیه در سازمان ملل گفته كه انفجارها درعراق از ناحیه تركیه بوده است كه سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت: سیاست مبتنی بر استفاده ابزاری در تروریسم در تحولات و بحران های منطقه سیاست عقیمی است كه به نتایج معكوس منجر می شود.
وی گفت: جریان های تروریستی درمنطقه مایل هستند اوضاع منطقه را بهم بریزند كه نقش آفرینی و قدرت گیری آن ها به نفع هیچ یك از بازیگران منطقه و حتی بین المللی نخواهد بود.
وی با بیان اینكه ممكن است در مقاطع خاص و كوتاه مدت وجود این جریان های تروریستی از سوی كشورهای مختلف مورد بهره برداری قرار گیرد، ادامه داد: اما این موضوع تبعات دراز مدت خواهد داشت و ایران همواره در گفت وگو و رایزنی با كشورهای منطقه بر این موضوع تاكید كرده است.
وی تصریح كرد: انتظار ما از دوستانه و همسایگان این است كه مسائل را مورد اهتمام قرار دهند و اجازه ندهند جریان های تروریستی كه به دنبال برهم زدن اوضاع منطقه هستند به اهداف خود برسند چرا كه این موضوع بر ضد منافع دولت ها و ملت های منطقه خواهد بود.
وی ادامه داد: امیدوارم این فهم مشترك نسبت به پدیده تروریسم كه در مسیر شكل گیری بین كشورهای منطقه است، حاصل شود و امكان برخورد و رویارویی درست با این پدیده فراگیر در منطقه و جهان فراهم شود و تروریست ها فضای تنفسی از مشكلات موجود در منطقه پیدا نكنند.

**سفر نخست وزیر ژاپن به تهران
به گزارش ایرنا، جابری انصاری در پاسخ به سوال دیگری در خصوص سفر نخست وزیر ژاپن به ایران گفت: سفر نخست وزیر ژاپن در دستور كار این كشور است و تاریخ آن به محض نهایی و قطعی شدن به اطلاع افكار عمومی خواهد رسید.
وی اضافه كرد: همسر نخست وزیر ژاپن برای اجلاسی در تهران به سر می برد كه در دفتر مطالعات در حال برگزاری است و سفر رسمی نخست وزیر ژاپن به زودی اطلاع رسانی خواهد شد.

**با جدیت به دنبال نتایج عملی برجام در زمینه های مختلف هستیم
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره دیدار ظریف و وزیرامورخارجه آمریكا در خصوص تبادلات بانكی گفت: در مجموعه گفت و گوهایی كه در حاشیه سفر ظریف به نیویورك انجام شد، دو دور گفت و گو با وزیر خارجه آمریكا انجام شد كه بحث اصلی گفت وگوها، آخرین وضعیت اجرای برجام و به طور مشخص جنبه های مربوط به فعالیت های بانكی و مالی جمهوری اسلامی ایران بود.
جابری انصاری ادامه داد: به هر حال دستور كار اصلی این گفت و گوها مساله حل سیستم بانكی و اجرای برجام بود و ما با جدیت نتایج عملی برجام را در زمینه های مختلف دنبال می كنیم. برخی مسائل فنی بانكی در ارتباط با وصل سیستم بانكی به سیستم بانكی جهانی نیز در حال پیگیری است.
وی یادآور شد: فضای سیاسی و اعمال فشارها و اقداماتی كه كشورهای غربی و آمریكا انجام می شود، در دستور كار وزارت خارجه است و در تلاش هستیم كه هر چه سریع تر مشكلات برطرف و امكان استفاده بهینه جمهوری اسلامی ایران از نتایج عملی برجام هر چه بیشتر فراهم شود.
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی ایران خاطرنشان كرد: این مسیری است كه زمانبر است اما قطعا مسیر پیش روی ما خواهد بود و ملت ایران با اراده ای كه در این مسیر داشته و دولت ایران به نمایندگی از ملت، منافع كشور را دنبال خواهند كرد.

**بحران سوریه
جابری انصاری در پاسخ به سوال دیگری در خصوص آخرین مذاكرات ایران و روسیه در خصوص مواضع آتش بس در سوریه گفت: به طور طبیعی رایزنی های مستمری بین ایران و روسیه در خصوص مسائل روابط دو جانبه و آخرین تحولات منطقه ای و بین المللی در حال جریان است.
وی افزود: در آخرین گفت و گوهایی كه بین مقامات ایران و وزارت خارجه روسیه انجام شد، تحولات صحنه سوریه عمومی مورد بررسی قرار گرفت و براساس نشست های وین در سوریه اعلام آتش بس شده است و ساز و كاری پیش بینی شده بود كه آتش بس مراعات شود و مورد نظارت قرار گیرد.
این مقام وزارت امور خارجه ادامه داد: از ابتدا هم اشاره كردیم، یكی از مشكلات اساسی طرح های صلح و آشتی در سوریه این است كه در یك طرف بحران سوریه یعنی دولت سوریه آدرس مشخصی دارد و متعهد به تعهدات خود می باید باشد و قابل رسیدگی است اما طرف مقابل به دلیل این كه آدرس مشخصی ندارد عملا چه تضمینی وجود دارد برای این كه توافقاتی را كه صورت گرفته، مراعات كند؟
جابری انصاری عنوان كرد: تحولاتی كه از اعلام آتش بس تا امروز اتفاق افتاده و پیش بینی ما نیز بود؛ این را تایید كرد كه التزامی از سوی جریان ها و گروه های مسلحی كه علیه دولت سوریه اقدام می كنند، وجود ندارد و این یكی از مشكلات اساسی در روند صلح و پیگیری هایی است كه توافق صورت گرفته با آن مواجه است.

**برای از بین بردن تروریست یك عزم جدی می طلبد
جابر انصاری در پاسخ به سوالی در این باره كه باتوجه به شهید شدن تعدادی از نیروهای ایران در خان طومان سوریه توسط سلاح‌های تركیه‌ای كه در اختیار تروریست‌ها قرار گرفته بود، آیا تغییری در روابط ایران و تركیه صورت خواهد گرفت؟ گفت: ارزیابی كلی‌ ما درباره روابط ایران و تركیه قبلا هم اعلام كردم و هیچ تغییری در آن وجود ندارد.
وی ادامه داد: حادثه اتفاق افتاده در خان طومان یك صحنه از نبردهای جاری در بحران سوریه است. جنگ قواعد حاكم بر خود را دارد و برخی از مستشاران ایرانی كه در صحنه نبرد و نزدیك آن حضور داشتند در این حوادث به شهادت رسیدند.
سخنگوی وزارت امور خارجه یادآور شد: تا هنگامی كه سازوكارهای لازم و قوی برای پشتیبانی از توافق‌های مربوط به آشتی ملی صورت نگیرد و در زمینه آتش‌بس كه به‌عنوان مقدمه آشتی ملی و گفت‌وگوهای سوری است، فراهم نشود، امكان حركت جدی به سمت آشتی در سوریه فراهم نخواهد شد.
جابری انصاری اظهار داشت: از همه دولت‌های منطقه و جهان خواستیم و تكرار می‌كنیم استفاده ابزاری از گروه‌های تروریستی به ضد خودشان تبدیل می‌شود. ادامه كمك به تروریست‌ها علیه همه دولت‌ها و ملت‌های منطقه است و برای از بین بردن تروریست یك عزم جدی می طلبد.

**موضع ایران درباره ملزومات موشكی روشن است
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری در این خصوص كه برخی رسانه‌ها مدعی شده‌اند كه آمریكا پیشنهاد داد كه دسترسی ایران به دلار در مقابل آغاز مذاكرات موشكی را فراهم كند، آیا این موضوع صحت دارد یا خیر؟ گفت: موضع جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با ملزومات موشكی ایران، موضع روشنی است.

** با ادامه رویه اشتباه عربستان سعودی، امكان اعزام حجاج فراهم نخواهد شد
جابری انصاری در پاسخ به سوالی درباره تعهد دولت عربستان سعودی برای حج تمتع، گفت: روز گذشته جلسه شورای عالی حج برای بررسی آخرین تحولات حج برگزار شده است.
وی افزود: متاسفانه كارشكنی عربستان سعودی برای تسهیل روند اجرای كارها كه هر سال انجام می شد از مدت‌ها قبل تاكنون ادامه داشته و اگر این روند كارشكنی تا روزهای آتی كه امكان پیگیری مسایل اجرایی حج وجود دارد، ادامه یابد، عملا دولت عربستان، سد راه اعزام زائران و حجاج بیت الله الحرام از سوی جمهوری اسلامی ایران شده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: ما تا آخرین لحظات امیدواریم عربستان از این سیاست و رویه اشتباه خود دست بردارد و به وظیفه طبیعی و بدیهی خود كه میزبانی حج و افتخاری برای این دولت است، متعهد و ملزم باشد.
جابری انصاری اظهار داشت: اگر این رویه در پیش گرفته عربستان سعودی ادامه یابد، متاسفانه امكان اعزام حجاج فراهم نخواهد شد.

** نظارت بر نقض تعهدات برجام در هیات عالی شورای عالی امنیت ملی
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره ضمانت های اجرایی درباره برجام توضیح داد: ساز و كارهایی در داخل ایران برای نظارت بر روند اجرای برجام پیش بینی شده كه در شورای عالی امنیت ملی جلسات متعددی در این زمینه برگزار می شود و زیر نظر رهبر معظم انقلاب است.
جابری انصاری گفت: نتایج بررسی های این جلسات از طریق شورای عالی امنیت ملی به محضر رهبر معظم انقلاب اعلام می شود. مهمترین وظیفه این هیات عالی جمع آوری نقض تعهدات برجام از سوی طرف مقابل و اعلام آن برای تصمیم گیری به مقامات عالی كشور است.
وی با اشاره به اینكه این هیات عالی در حال فعالیت است و جلسات منظمی دارد، ادامه داد: شورای عالی امنیت ملی، اطلاعات مربوط به این جلسات را اگر لازم باشد، اطلاع رسانی خواهند كرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: همچنین در متن برجام هم ساز و كار دیگری پیش بینی شده و همان كمیسیون مشتركی است كه تمام اعضای برجام و ایران عضو آن هستند. این كمیسیون وظیفه نظارت بر روند اجرای برجام را بر عهده دارد و با درخواست جمهوری اسلامی ایران شكل گرفته تا بر روند اجرای برجام نظارت كند و تصمیم گیریهای خاص خود را داشته باشد.
جابری انصاری تصریح كرد: اما آنچه ضمانت تحقق منافع ملت ایران است، اراده ملت و دولت برایستادگی بر حقوق و پیگیری منافع خود است.
سخنگوی دستگاه دپیلماسی با یادآوری این نكته كه در روابط بین الملل هیچ نهاد تضمین كننده قاطع وجود ندارد، گفت: برخلاف ساز و كارهای قاطع و قوانین داخلی كشورها همچون دادگاه ها كه ضامن اجرای همه تعهدات در درون یك كشور است؛ همه ساز وكارهای موجود در روابط بین الملل نسبی است.
جابری انصاری تاكید كرد: اما آنچه منافع ملت ها را محقق می كند، ایستادگی ملت ها و دولت ها بر حقوق خود است، همانند آن اتفاقی كه در تثبیت حقوق ملت ایران در برجام منجر شد.
وی ادامه داد: سیاست دولت ایران جزیره ای نیست. دولت سیاست های نظام جمهوری اسلامی ایران را پیگیری می كند. ما از نخبگان و رسانه ها و عرصه اجتماعی انتظار ایده، نقد سازنده، طرح مشكلات و در عین حال حمایت از سیاست های ملی برای پیگیری منافع ملت ایران را داریم.

** امیدواریم روابط ایران و تركیه هرچه بیشتر گسترش یابد
خبرنگاری در مورد تحولات سیاسی تركیه و كناره‌گیری داوود اوغلو پرسید و گفت كه موضع ایران در این خصوص چیست؟
سخنگوی وزارت خارجه تصریح كرد: تحولات داخلی تركیه مسایل داخلی این كشور است و ما بنا نداریم در زمینه مسایل داخلی كشورها اظهارنظر كنیم.
جابری انصاری افزود: اما آنچه مربوط به جمهوری اسلامی ایران است،‌ تاكید بر سیاست راهبردی برای گسترش همكاری با تركیه است و امیدواریم تحولات این كشور در مسیر قانونی و بر اساس خواست ملت تركیه ادامه یابد و زمینه گسترش هرچه بیشتر همكاری‌های راهبردی ایران و تركیه در آینده و به ویژه شرایط فعلی بحرانی منطقه فراهم شود.

** بازگشت اشیای عتیقه به ایران
در ادامه این نشست خبری درباره بازگشت اشیاء عتیقه به كشور سوال و مطرح شد كه این موضوع از چه كانالی بوده و آیا پیگیری برای سایر اموال بلوكه ایران در آمریكا هم انجام می‌شود؟
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: در خبر منتشره نیز اعلام شد كه در پی رایزنی‌های ایران و آمریكا از مدت‌ها قبل این بخش از اشیاء تاریخی كه به سرقت رفته بود، توسط دولت آمریكا در اختیار وزارت امور خارجه قرار گرفت و دیروز طی مراسمی رسمی این اشیاء تاریخی به رییس موزه ملی ارائه شد.

** استفاده از همه روش‌های قانونی موثر برای احقاق حقوق ملت ایران
وی ادامه داد: در مورد اقدامات آمریكا علیه ایران، موضع ما ثابت است و دستور كار ثابت ما پیگیری احقاق حقوق مردم ایران است. ما دولت آمریكا را مسئول می‌دانیم و این دولت دیر یا زود باید به وظایف بین‌المللی خود در مورد روابط با كشورهای دیگر و مصونیت دولت‌ها و اموال حاكمیتی آنها عمل كند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح كرد: ما از تمام روش‌های قانونی موثر در جهت تحقق منافع ملت ایران استفاده خواهیم كرد.

** ارزش‌های انسانی و حقوق بشر لحظه به لحظه در فلسطین نقض می‌شود
خبرنگار دیگری پرسید؛ رژیم صهیونیستی نوار غزه را هدف حملات هوایی و توپخانه‌ای قرار داده. مقامات این رژیم می‌گویند این اتفاقات جنگ نیست و یك درگیری كنترل شده است اما محافل رسانه‌ای رژیم صهیونیستی از آن به عنوان جنگ قلمداد می‌كنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: وضعیت فلسطین به شكل عمومی و وضعیت غزه به طور خاص از نمونه و آزمایشگاه‌های عملی شعارهایی است كه در سطح بین‌المللی، حقوق بشر، ‌استقلال، حاكمیت ملی دولت‌ها، حقوق ملت‌ها در تعیین سرنوشت و كنوانسیون‌های ناظر بر شرایط جنگی، اشغال و ارزش‌های عمومی بشر مطرح می‌شود كه در فلسطین در چند دهه گذشته به سخره گرفته و ساعت به ساعت نقض شده است.
جابری انصاری با بیان این كه غزه سال‌هاست در یك محاصره ضد انسانی گرفتار است، گفت: متاسفانه دولت‌های منطقه و اسلامی به دلیل درگیری‌ها و اشتغالات مصنوعی كمترین توجهی به حقوق مردم فلسطین ندارند و این لكه ننگی بر جبین انسان معاصر و سیاست بین‌المللی است.
وی ادامه داد: اقدامات رژیم صهیونیستی در بمباران، حملات و ظلم به ملت مظلوم فلسطین دائما در حال تكرار است و متاسفانه هیچگونه اقدامی از سوی مجامع بین‌المللی و همچنین كشورهای منطقه انجام نمی‌شود.

**فلسطین محوری ترین مساله جهان اسلام
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح كرد: تا زمانی كه این وضعیت در فلسطین وجود دارد،‌ منطقه و فلسطین در معرض وقوع جنگ‌های جدید است. امیدواریم وجدان انسانی و مسئولیت‌شناسی مسئولان و رهبران كشورهای اسلامی برای حل موضوع فلسطین به حركت درآید و همچنین برای رفع مسایل منطقه و حركت در جهت اتحاد و مقابله با رژیم صهیونیستی و جریان‌های تروریستی كه امنیت كل منطقه و جهان را به خطر انداخته‌اند، باشد.
جابری انصاری گفت: من شرمنده روی كودكان فلسطینی و ملت مظلوم فلسطین هستم و امیدوارم این حس مسئولیت نسبت به مشكلات موجود در منطقه فراهم شود چرا كه مساله فلسطین محوری‌ترین مساله جهان اسلام است.

** همكاری دولت و وزارت امور خارجه با مجلس مستمر است
خبرنگاری پرسید، ظریف در نشست نمایندگان منتخب مجلس دهم گفته كه آماده همكاری با نمایندگان هستیم. آیا كمیته خاصی در این زمینه تشكیل می‌شود؟
سخنگوی وزارت امور خارجه پاسخ داد: سازوكارهای قانونی در این زمینه و همچنین در قانون اساسی در ارتباط با قوای سه گانه وجود دارد و نیازی به هیچ راه و سازوكار جدیدی نیست.
جابری انصاری با تاكید بر این كه همكاری وزارت خارجه و دولت با مجلس مستمر است كه در مقاطع مختلف ادامه داشته، افزود: امیدوارم این همكاری و تعامل با مجلس شورای اسلامی در دوره جدید؛ در خدمت منافع ایران به طور جدی‌تری دنبال شود.
وی با تاكید بر این كه وزارت خارجه و دولت در این زمینه آماده همكاری با مجلس است، گفت: نشست اخیر نمایندگان منتخب با رییس‌جمهور، حضور وزیر خارجه و سایر اعضای دولت و مسئولان، سایر وزرا و مسئولان، نمادی از آمادگی كامل برای حركت در مسیر همكاری حداكثری در جهت منافع ملت ایران است.

** بررسی حضور در نشست گروه تماس سوریه
سخنگوی وزارت امور خارجه درخصوص حضور ظریف در نشست بین‌المللی گروه تماس سوریه نیز گفت: رایزنی‌ها در جریان است و این موضوع به ایران هم منتقل شده كه در حال بررسی است. ما عضو فعال تماس سوریه بودیم و با تاكید بر حل بحران سوریه مشاركت و راهكارهایی را ارائه كردیم و به همین مسیر ادامه خواهیم داد.
جابری انصاری موفقیت ایده‌های مطرح و مصوبات نشست‌های بین‌المللی در ارتباط با سوریه را منوط به آتش‌بس، دولت وحدت ملی و ‌گفت‌وگوهای سوری - سوری دانست.

** مقتدی صدر در مقطع اخیر هیچ سفر رسمی به ایران نداشته است
وی در پاسخ به سوالی در مورد این كه آیا مقتدی صدر اخیرا به ایران سفر كرده و با مقامات ایرانی دیدار رسمی داشته است یا خیر؟ گفت: مقتدی صدر در مقطع اخیر هیچگونه سفری به ایران و دیدار رسمی با مقامات ایرانی نداشته است. تعدادی از بستگان وی در برخی از شهرهای ایران هستند به همین دلیل در مقاطع مختلف مقتدی صدر به شكل غیررسمی رفت و آمد داشته است اما در مقطع اخیر هیچگونه سفر رسمی به ایران و گفت‌وگوی رسمی با مقامات جمهوری اسلامی ایران انجام نشده است.

**كشورهایی كه باعث كشتار و تخریب در یمن شده اند به سیاست خودشان پایان دهند
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی در پاسخ به سوال دیگری درباره آخرین تحولات یمن و ورود نیروهای آمریكایی به این كشور گفت: مداخله نیروهای خارجی فقط به پیچیده تر شدن بحران های جاری در منطقه منجر می شود و این موضع ثابت جمهوری اسلامی ایران در این خصوص است.
جابری انصاری ادامه داد: بحران های جاری را باید از راه گفت و گوهای بین طرف های درگیر و در مسیر راه حل سیاسی حل شود و مسئولیت دولت های منطقه این است كه به این توافق كمك كنند و تسهیل كننده طرف های درگیر برای حل مشكلات باشند.
وی یادآور شد: در ارتباط موضوع مشخص یمن ما از ابتدا طرفدار حل سیاسی بحران بر اساس گفت و گوهای سیاسی بودیم و امیدواریم زمینه های توافق یمن فراهم شود و كشورهایی كه با مداخله گسترده خودشان وضعیت یمن را به این نقطه رسانده و باعث كشتارو تخریب این كشور شده اند، به سیاست های خودشان پایان دهند و با گفت و گوهای یمنی - یمنی امكان موفقیت گفت و گوهای آشتی را فراهم آورند.

**ایران حامی منطقه عاری از سلاح های كشتار جمعی
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره گسترش سلاح های هسته ای در كشورهای همسایه گفت: مواضع ایران در ارتباط با گسترش سلاح های كشتار جمعی در منطقه و جهان شفاف است.
جابری انصاری افزود: از سال ها قبل ایران پیشتاز طرح موضوع منطقه عاری از سلاح كشتار جمعی بوده و در تمامی نشست های بین المللی این موضوع را بعنوان سیاست ثابت خود پیگیری كرده و در همین مسیر این سیاست ادامه خواهد یافت.
وی با بیان اینكه ضرر سلاح های هسته ای برای كشورها بیش از منفعت آن است، ادامه داد: سیاست ایران در ارتباط با خود ایران و موضع ایران در قبال سلاح كشتار جمعی، تدوین شده است و موضع ایران در سطح منطقه ای موضعی ثابت و حمایت از منطقه عاری از سلاح های كشتار جمعی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح كرد: در این زمینه رژیم صهیونیستی رژیمی است كه سلاح های كشتار جمعی و سلاح های هسته ای دارد و در این حوزه هم تمامی مقررات بین المللی را صراحتا نقض كرده است. این موضوع باید در دستور كار نشست های بین المللی و منطقه ای و سیاست های كشورها قرار گیرد.

**سیاست موشكی ایران كاملا دفاعی و خارج از چارچوب گفت و گو با هر بازیگر جهانی است
جابری انصاری در پاسخ به سوالی درباره اینكه برخی رسانه ها مدعی شده اند كه آمریكا پیشنهاد داده كه دسترسی ایران به دلار در مقابل آغاز مذاكرات موشكی را فراهم می كند، آیا صحت دارد یاخیر؟ گفت: جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با مسئله دفاعی و موشكی موضعی روشن دارد و در تمام دوران مذاكرات هسته ای هم تاكید طرف مقابل برای شمول گفت و گوها به مسئله موشكی و منظومه دفاعی كشور بود كه از سوی ایران پذیرفته نشد.
وی ادامه داد: این سیاست ثابت جمهوری اسلامی ایران است و تكرار مواضع یا سیاست های طرف مقابل هیچ تغییری در سیاست ثابت و اصولی جمهوری اسلامی ایران در این خصوص ایجاد نخواهد كرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه كرد: منظومه دفاعی و موشكی كشور تابع نیازهای طبیعی امنیتی جمهوری اسلامی است و در این خصوص مسئله خارج از چارچوب گفت و گو و توافق با هر بازیگر و دولت دیگری در سطح جهان خواهد بود.
جابری انصاری اظهار داشت: این منظومه، منظومه ای كاملا دفاعی است و ملت ایران در بیش از دو سده اخیر ثابت كرده كه سیاست های دفاعی دارد و علیه هیچ دولتی اقدام تهاجمی انجام نداده است. برعكس دائما در تهاجم كشورهای دیگر قرار داشته است.
وی گفت: بنابراین بر اساس تجربیات تلخ گذشته و به خصوص در دوران جنگ تحمیلی؛ نیازها و راهنمای سیاست های كشور دفاعی خواهد بود و هیچگونه تغییری در این سیاست ثابت و اصولی نخواهد افتاد.

**تشویق طرف های عراقی به حل و فصل اختلافات
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی در پاسخ به سوال دیگری درباره جدایی كردستان عراق و تجزیه عراق هم گفت: از دید جمهوری اسلامی ایران، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی عراق ضامن منافع آحاد مردم این كشور و همه كشورهای منطقه و جهان است.
جابری انصاری ادامه داد: ما معتقدیم كه خطر اصلی كه عراق و ملت عراق را تهدید می كند، خطر تروریست و افراط گرایی است. امیدواریم نخبگان و جریان های سیاسی عراق با درك این شرایط خطیر و توجه به مسئله و خطر اصلی كه عراق را تهدید می كند به گفت و گوهای ملی در بین جریان های مختلف برای استقلال این كشور كمك كنند.
وی یادآور شد: ایران طرف های عراقی را به مواضع و رویكردهای قانونی و گفت و گوهای ملی برای حل و فصل اختلافات داخلی تشویق می كند.
سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه كرد: ایران معتقد است كه رویكردهای گروه های حزبی، قومی و یا مذهبی، حلال مشكلات عراق نیست و نمی تواند در خدمت ثبات و امنیت این كشور قرار گیرد.

نظرات
ADS
ADS
پربازدید