Performancing Metrics

اختصاص 500 میلیون دلار برای توسعه چابهار | اتاق خبر
کد خبر: 345128
تاریخ انتشار: 3 خرداد 1395 - 18:06
در نشست خبری روحانی با نخست وزیر هند مطرح شد:
نخست وزیر هند امضا قرارداد سه جانبه حمل و نقل و ترانزیت کالا بین ایران، هند و افغانستان را یک «فرصت تاریخی» توصیف کرد.

به گزارش اتاق خبر به نقل از ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز دوشنبه در نشست خبری مشترک که با حضور رئیس جمهوری اسلامی ایران و نخست وزیر هند برگزار شد، به نارندرا مودی برای سفر به تهران خوش آمد گفت و افزود: مناسبات ایران و هند همواره حائز اهمیت بوده و امروز این روابط می تواند به نفع دو ملت و کل منطقه باشد.
وی تاکید کرد: با توجه به اهمیت ثبات و امنیت منطقه به ویژه در افغانستان، عراق، سوریه، یمن و سایر کشورها و معضل مهم، تروریسم در منطقه تصمیم گرفته شد تا دو کشور در زمینه مسایل سیاسی و ارتباطات اطلاعاتی روابط نزدیک تری را برای ایجاد صلح و ثبات در منطقه و همچنین در مبارزه با تروریست دنبال کنند.
رئیس جمهوری تصریح کرد: این سفر که در شرایط پسابرجام و پساتحریم انجام شده زمینه توسعه روابط اقتصادی بین دو کشور را بیش از گذشته مهیا کرده است.
روحانی ادامه داد: روابط اقتصادی دو کشور می تواند بسیار گسترده تر از گذشته باشد و امروز در تصمیمات مسئولین اجرایی دو کشور تصمیم بر این گرفته شد که روابط دو کشور از حالت تجاری بین دو طرف به روابط اقتصادی جامع دو کشور تبدیل شود.
وی خاطرنشان کرد: وقتی بحث روابط اقتصادی دو کشور مطرح می شود به مفهوم منطقه ما (ایران و کشورهای اطراف) با جمعیت 400 میلیون نفر و کشور هندوستان با یک میلیارد و 200 میلیون جمعیت است.
رئیس جمهوری همچنین گفت: با توجه به شرایط انرژی در ایران و معادن بسیار قوی در هندوستان و وجود بندرهای راهبردی مثل چابهار ما می توانیم در صنایع مختلف از جمله آلمینیوم ، فولاد و پتروشیمی با یکدیگر همکاری های مشترک داشته باشیم.
روحانی افزود: با سرمایه گذاری هندوستان در توسعه بندر چابهار و تجهیز آن و همچنین اعتباراتی که برای بندر چابهار از طرف این کشور مدنظر است، چابهار می تواند تبدیل به یک نماد بزرگ همکاری بین دو کشور بزرگ ایران و هندوستان شود.
وی ادامه داد: ‌چابهار به عنوان مبداء دالان ترانزیتی بین جنوب و شرق و جنوب و شمال خواهد بود و با اتمام راه آهن چابهار و زاهدان و سپس زاهدان و سرخس این بندر می تواند به نقطه اتصالی بین کشورهای مختلف از جمله هندوستان با افغانستان، کشورهای آسیای میانه، قفقاز و شرق اروپا تبدیل شود.
رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: با توجه به نقش بانک ها در روابط اقتصادی دو کشور امروز بحث های بسیار مهمی درمورد نحوه ساماندهی روابط بین بانک ها به بحث وبررسی پرداختیم که امیدواریم در آینده نزدیک تسهیلات بانکی بیش از گذشته شرایط را برای روابط اقتصادی وسیع تر بین دو کشور مهیا و آماده کند.
روحانی یادآور شد: با توجه به پیشرفت کشور هندوستان در فناورهای نو و های تک بویژه در زمینه آی. سی.تی، بیوتکنولوی، نانوتکنولوژی و هوافضا امروز تصمیم گرفتیم روابط دو کشور در فناوری های نو، دانشگاه ها و پارک های علمی و فناوری توسعه یابد.
وی موضوع گردشگری را از محورهای گفت و گو با نخست وزیر هند بیان کرد و اظهارداشت:با توجه به اشتراکات فراوانی که بین دو ملت وجود دارد و علاقه به زبان های دو کشور و کرسی های زبان فارسی و هندی در هندوستان و ایران تصمیم گرفته شد روابط تهران - دهلی نو در زمینه گردشگری توسعه یابد.
گفتنی است، نخست وزیر هند که عصر یکشنبه در صدر هیات بلندپایه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی وارد تهران شد صبح امروز (دوشنبه) در مجموعه تاریخی و فرهنگی سعدآباد مورد استقبال رسمی رئیس جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت.
جمهوری اسلامی ایران و هند امروز در حضور حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی و نارندرا مودی 12 سند همکاری در بخش های مختلف امضا کردند.

رفاه دو ملت در گرو همکاری های گسترده است

در ادامه این نشست، ناندرا مودی نخست وزیر هند گفت: این قرارداد راه‌های ارتباطی جدیدی را برای روابط هرچه نزدیک‌تر سه کشور می گشاید.

وی تصریح کرد: بی‌گمان رفاه ملت‌های هند و ایران در گرو همکاری‌های گسترده اقتصادی است.
نخست وزیر هند با تاکید بر این که رهبری ایران را به خاطر دیپلماسی دور اندیشانه ستایش می کنم، تصریح کرد: هندوستان افتخار دارد که همیشه در مواقع سختی و دشواری در کنار ایران ایستاده است.
مودی همچنین از رئیس جمهوری اسلامی ایران به دلیل بیان سخنان خردمندانه ،میزبانی صمیمانه و دلپذیر سپاسگزاری کرد.
وی اظهارداشت: به نمایندگی از یک میلیارد و 250 شهروند هندوستانی به ملت دوست و دوست داشتنی ایران درود می فرستم، در ادوار مختلف تاریخ زیبایی و غنای میراث فارسی همواره جهانیان را مجذوب ایران کرده است.
نخست وزیر هند که با احساس فراوان درباره ایران سخن می گفت، یادآور شد: دوستی هند و ایران دوستی تازه ای نیست بلکه از قرن ها پیش از طریق هنر، معماری، افکار، اندیشه ها، آداب، رسوم، فرهنگ و بازرگانی با یکدیگر در پیوند و ارتباط بوده است.
مودی ادامه داد: ما به عنوان دوست و همسایه، همواره در ترقی، پیشرفت، شادی و غم یکدیگر شریک بوده ایم، هرگز فراموش نمی کنیم که به هنگام زلزله سال 2001 در ایالت من، گجورات ایران نخستین کشوری بود که به یاری ما شتافت.
نخست وزیر هند خطاب به رئیس جمهوری گفت: ما آخرین بار در حاشیه اجلاس شانگهای در اوفای روسیه در سال 2015 با هم ملاقات داشته ایم، قدرت رهبری و شفافیت بصیرت شما مرا به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
مودی در تشریح محورهای مذاکرات دو جانبه با رییس جمهوری ایران تصریح کرد: امروز در مسائل گوناگون فی مابین تمرکز کردیم، درباره اوضاع کنونی پیش روی منطقه و مسائل مشترک دوکشور در سطح بین المللی هم اندیشی و تبادل نظر انجام دادیم، همکاری و مشارکت با یکدیگر در این زمینه بسیار حائز اهمیت است.
وی یادآور شد: دستاوردهای دیدار امروز و قراردادهای امضا شده فصل تازه ای در عرصه همکاری های استراتژیک دو کشور رقم می زند. همکاری های گسترده تجاری، ارتباطات کارآمد جاده ای به ویژه راه آهن، مشارکت در بخش صنایع نفت و گاز، آموزش و سایر زمینه های فرهنگی ارکان اصلی و کلی همکاری های اقتصادی ایران و هند را تشکیل می دهد.
نخست وزیر هند توضیح داد: براساس قرارداد دو جانبه توسعه بندر چابهار و زیرساخت های آن، همچنین تخصیص 500 میلیون دلار از طرف هند برای این مهم و سنگ بنای این اقدام بزرگ خواهد بود. این قرارداد به پیشرفت و رشد اقتصادی منطقه منجر می شود و ما مصمیم هر چه زودتر این قراردادها را عملی کنیم.
مودی گفت: هند و ایران در امنیت، ثبات و پیشرفت منطقه نیز نقش تعیین کننده دارند،دو کشور نسبت به گسترش نیروهای ناامن کننده، افراطی گری و تروریسم در منطقه نگرانی های مشترکی دارند.
وی ادامه داد: ما توافق کردیم که در مبارزه با خطر تروریسم، افراطی گری، حمل و نقل مواد مخدر و جرایم سایبری به نحو نزدیک هم اندیشی کنیم.
نخست وزیر هند خاطرنشان کرد: همچنین توافق کردیم همکاری های سازمان های دفاعی و امنیت دو کشور در خصوص منطقه به ویژه امنیت دریایی را تسهیل کنیم.
مودی با تاکید بر این که همکاری های دو جانبه ایران و هند در طول تاریخ همواره غنی و استوار بوده است، ادامه داد: من و رئیس جمهوری ایران در مسیر آینده درخشان این مناسبات از هیچ کوششی دریغ نمی کنیم.
وی با تاکید بر این موضوع که دوستی دو ملت عامل ثبات در منطقه خواهد بود اظهارداشت: قرار است به حضور رهبر معظم انقلاب برسم تا برای پیشبرد مناسبات دو جانبه اقداماتی به عمل آید.
وی خطاب به دکتر روحانی گفت: برای عملی شدن این توافقات و پیشبرد مناسبات فی مابین منتظر استقبال شما در هند هستم.
نخست وزیر هند ادامه داد: این که ما اکنون کجا هستیم و کجا می توانیم باشیم به بهترین شکل در قالب شعر میرزا قالب دهلوی (شاعر مشهور اردو زبان) بیان شده است. جنون گر به نفس خود تمام است / زکاشی تا به کاشان نیم گام است
وی در توضیح این شعر اظهارداشت: اگر ما تصمیم محکم بگیریم فاصله بین کاشی تا کاشان نیم گام بیشتر نیست.

نظرات
ADS
ADS
پربازدید