به گزارش اتاق خبر به نقل از ایسنا، سیدجلالالدین ساداتیان، استاد روابط بینالملل و کاردار پیشین سفارت ایران در انگلیس با اشاره به موضوع جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا با تاکید بر اینکه انگلیس همواره استقلال مالی خود را از این اتحادیه حفظ کرده بود خاطرنشان کرد: وقتی بریتانیا عضو اتحادیه اروپا بود باید در همه زمینه های اقتصادی، فنی، تکنولوژی و مسائل دفاعی با آنها همکاری میکرد ولی آنها در تمام این سالها از نظر مالی خود را کنار نگهداشته و ارزش پوند را حفظ کرئند و هرگز از نظر مالی به این اتحادیه نپیوستند.
وی فشارهای مخالفان ورود پناهجویان به انگلیس را در جدایی آنها از اتحادیه اروپا موثر دانست و گفت: نیروی کاری که در اتحادیه اروپا زندگی میکردند و مخالفان ورود مهاجران به اروپا از جمله گروههایی بودند که به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا رای مثبت دادند. از دلایل افزایش نگرانیها برای پذیرش مهاجران تعیین سهمیه پذیرش پناهجویان سوری از سوی آلمان برای کشورهای عضو اتحادیه بود ولی مخالفانی که تمایل نداشتند بریتانیا مرزهایش به روی پناهجویان باز کند فشار زیادی برای جدایی از اتحادیه آوردند و در نهایت هم موفق شدند.
این کارشناس روابط بینالملل ادامه داد: با وجود اینکه در موضوع باز شدن مرزها بر روی پناهجویان و پیوستن به شینگن هم انگلیس جدا از اتحادیه اروپا عمل میکرد و در این زمینهها استقلال داشت، ولی از سوی دیگر انگلیس تلاش میکرد از مزیتهای عضو اتحادیه اروپا بودن بهرههای لازم را ببرد و در عین حال خودش را از خسارات اقتصادی و مالی احتمالی که ممکن بود به واسته پیوستن به این اتحادیه برایش ایجاد شود، نیزحفظ کند. در همین راستا هم حدود 52 درصد تمایل به خروج از اتحادیه اروپا داشتند.
کاردار پیشین سفارت ایران در انگلستان در اوایل دهه 60 شمسی در رابطه با معضلات احتمالی که بریتانیا به دلیل خروج از اتحادیه اروپا ممکن است با آن مواجه شود، گفت: از جمله مسائلی که ممکن است انگلیس با آن رو به رو شود درخواستهای جداییطلبی در ایرلند و اسکاتلند است که میتواند خطرات جدی را برای بریتانیا به دنبال داشته باشد. استقلالخواهی آنها میتواند شدت یافته و بریتانیا را دچار مشکلات بیشتری کند. در مورد نحوه تعامل با اعضا اتحادیه هم باید گفت، احتمال دارد تعاملات انگلیس در زمینه نظامی، امنیتی، اطلاعاتی و اقتصادی با اتحادیه اروپا کاهش پیدا کند، ولی قطعاً با جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا قطع رابطه انجام نمیشود و تبعات آن در این حد خواهد ماند. اگر در گذشته درخواستهای آنها به راحتی در جلسات اتحادیه اروپا بررسی و تصویب میشد، از این پس باید از قبل زمینهچینی کنند و هماهنگیهای بیشتری انجام شود.
این کارشناس روابط بینالملل ادامه داد: تنها جدا شدن از اتحادیه اروپا نیست که تغییراتی را در انگلیس ایجاد میکند، بلکه استعفای دیوید کامرون و احتمال روی کار آمدن گروههای تندرویی که فشار زیادی برای جدایی این کشور از اتحادیه اروپا آوردند نیز میتواند تحولات زیادی را در داخل بریتانیا به وجود بیاورد. برخی فشارهایی که بیشتر از جناح راست در اروپا و منطقه ایجاد شده است را به حساب آن میگذارند که بریتانیا تمایلاتی به سمت حرکتهای راستگرایانه پیدا کرده باشد و این ممکن است در سیاستهای بریتانیا تغییراتی ایجاد کند، ولی صرفاً خروج از اتحادیه اروپا مشخص نمیکند که چه تغییراتی در سیاستهای بریتانیا ایجاد خواهد شد.
ساداتیان در رابطه با احتمال افزایش تمامیتخواهی در انگلیس به دنبال جدایی از اتحادیه اروپا تصریح کرد: انگلیس از نظر داخلی و شرایط اقتصادی بسیار ضعیفتر از آن است که بتواند چنین کاری انجام دهد. تا الان هم بیشتر از نفوذهای قبلی خود در عرصه بینالملل و منطقه استفاده کرده است و نگاه فرا آتلانتیکی و همراهی بیشتر با آمریکا باعث قدرت داشتن آن شده است. اگر در آینده هم در آمریکا ترامپ روی کار بیاید و در انگلیس نیز راستهای افراطی قدرت را به دست بگیرند میتوانیم تأثیرات زیادی را در داخل انگلیس شاهد باشیم.
این دیپلمات پیشین کشورمان همچنین در پایان تأثیر خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بر روابط اقتصادیاش با ایران را بیاثر خواند و گفت: تأثیر مشهود در روابط تهران ـ لندن ایجاد نخواهد شد.
کد خبر:
354444
تاریخ انتشار: 5 تیر 1395 - 14:22
کاردار سابق ایران در لندن مطرح کرد:
یک کارشناس روابط بینالملل گفت: احتمال تجزیه و روی کار آمدن افراطگریان در بریتانیا بسیار مخربتر از جدایی این کشور از اتحادیه اروپا است.
کلید واژه ها :