Performancing Metrics

سهامداری کنید نه سهام‌بازی | اتاق خبر
کد خبر: 358288
تاریخ انتشار: 21 تیر 1395 - 03:03
در هفته‌های اخیر بازار سرمایه روند نامطلوبی را پشت سر گذاشت، به طوری که شاخص کل در مدت کوتاهی بیش از ۴۰۰۰ واحد افت کرد.

به گزارش اتاق خبر، برخی از کارشناسان محقق‌نشدن انتظارات سرمایه‌گذاران، نبود تنوع در ابزارهای مالی، بالابودن نرخ سود بانکی و رکود اقتصادی را از دلایل این افت دانسته و معتقد هستند که در حال حاضر سازمان بورس با کم‌شدن نرخ سود بانکی باید فرهنگسازی مناسبی داشته باشد تا نقدینگی‌ها را به سوی بازار سرمایه جذب کند.
یکی از کارشناسان ارشد بازار سرمایه یکی از دلایل رکود این روزهای بازار سرمایه را انتظار گزارش‌های ۳ماهه شرکت‌های بورسی دانست و بیان کرد: برخی از سرمایه‌گذاران منتظر هستند تا شرکت‌های مختلف مجامع خود را برگزار کرده و سپس با شفافیت بیشتری سهام مورد نظر خود را خریداری کنند.
فرهاد رمضان با اشاره به اینکه در زمان برگزاری دوره‌های ورزشی مانند المپیک و جام جهانی بازارهای مالی تاحدودی راکد یا کم‌فروغ می‌شوند، بیان کرد: درحال‌حاضر بازی‌های فوتبال اروپا برگزار می‌شود و همچنین المپیک در پیش است که این موضوع نیز موجب رخوت در بازارهای مالی اروپا شده و نمی‌توان آثار آن را هر چند جزئی بر بازار سرمایه داخل کشور نیز نادیده گرفت. وی با اشاره به اینکه کسالت اقتصاد صنعتی نیز روی شاخص بورس تاثیرگذار است، بیان کرد: درحال‌حاضر در حوزه بنگاهداری مشکلاتی وجود دارد و همچنین شرکت‌های بورسی گزارش عملکرد مناسبی را ارائه نمی‌کنند. بنابراین سرمایه‌گذاران نیز تمایل چندانی ندارند که سهام این شرکت‌ها را در بورس خریداری کنند.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه با اشاره به اینکه اکنون بسیاری از شرکت‌ها با ظرفیت بسیار کمی به کار خود ادامه می‌دهند، گفت: برای آنکه تولیدات بنگاه‌های اقتصادی افزایش یابد، باید در بازار طرف تقاضا ترغیب شود اما تاکنون این اتفاق در صنایع مختلف رخ نداده است. الان بیشتر صنایع بورسی به جز بنگاه‌هایی که کالاهای ضروری تولید می‌کنند مانند گروه‌های دارویی‌ها، وضعیت چندان مناسبی ندارند.


رمضان همچنین به کاهش نرخ سود بانکی به عنوان محرک بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: متناظر با ورود سرمایه‌های خارجی، سرمایه‌های داخلی بلوکه‌شده نیز در داخل بانک‌ها وجود دارد که با کاهش نرخ سود بانکی به دنبال محلی برای سرمایه‌گذاری هستند.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه به لزوم مدیریت پول‌های آزادشده از بازار پول از سوی سازمان بورساشاره کرد و گفت: باید مدیران اجرایی با اطلاع‌رسانی مناسب و همچنین شفاف‌سازی بازار سرمایه، شرایطی را فراهم کنند تا نقدینگی‌ها به جای بازارهای رقیب مانند طلا و ارز به سوی بازار سرمایه روانه شود.
رمضان فرهنگسازی مناسب را یکی از راه‌های نگهداری سرمایه‌ها در بازار سهام دانست و بیان کرد: باید کارگزاران به سرمایه‌گذاران آموزش سهامداری بدهند تا به این ترتیب در مواقع افت به بازار سرمایه ورود پیدا نکنند و همچنین هنگامی که بازار رشد کرد از آن خارج شوند، زیرا نوسان ذات بازار سرمایه است و نوسان‌گیران با کسب ۱۵-۱۰ درصد بازده ورود و خروج از بازار سرمایه موجب روند نوسانی آن خواهند شد و این موضوع موجب می‌شود بازار سهام یک هفته از روند مثبت برخوردار شود و دو هفته روند منفی را طی کند که این موضوع به زیان بورس خواهد بود و اعتماد را در بازار سرمایه از میان می‌برد.
 وی در ادامه بیان کرد: به عبارت دیگر بازار سرمایه نیاز به یک فعال دائمی دارد که سهامداری کند نه سهام بازی.


کمبود شدید نقدینگی
یکی از کارشناسان ارشد بازار سرمایه معتقد است، بازار سرمایه در هر کشوری نشان‌دهنده وضعیت اقتصادی در آن است. در حال حاضر نیز رکود بر اقتصاد کشور حکمفرماست و درنتیجه نمی‌توان انتظار داشت بورس تهران از رونق برخوردار شود. ابوالقاسم آقادوست در گفت‌وگو با صمت با اشاره به اینکه بازار سرمایه در هر کشوری زودتر از دیگر بازارها از خود واکنش نشان می‌دهد، اظهار کرد: اکنون بنگاه‌های اقتصادی به دلیل رکود اقتصادی درگیر هستند و از سوی دیگر بازار سرمایه نیز از کمبود شدید نقدینگی رنج می‌برد.
وی در ادامه بیان کرد: بورس هر کشوری آیینه تمام‌نمای اقتصاد آن کشور و همچنین صنایع مختلف در آن است و نسبت به عملکرد آنها به سرعت عکس‌العمل از خود نشان می‌دهد.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه به لزوم تغییر نگاه سهامداری در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر قیمت سهام در بازار سرمایه به کف رسیده و بهتر است سهامداران نگاه خود را تغییر دهند و به فکر کسب سود در مدت‌زمان کوتاه نباشند.
آقادوست معامله‌گران کوتاه‌مدت در بازار سرمایه را به زیان بورس تهران دانست و بیان کرد: این گروه از افراد تنها به دنبال کسب سود و نوسان‌گیری در بازار سرمایه هستند و به سرعت از این بازار خارج می‌شوند. به این ترتیب شرایطی را فراهم می‌کنند که موجب زیان بسیاری از سهامداران خواهد شد. وی به سهامداران توصیه کرد، با نگاه بلندمدت به بازار سرمایه بنگرند و در قیمت‌های پایین سهام خود را به فروش نرسانند و خود را متحمل زیان نکنند.
آقادوست کاهش نرخ سود بانکی را یکی از بهترین راه‌های بهبود بازار سرمایه دانست و گفت: در همه نقاط دنیا نرخ سود بانکی باتوجه به نرخ تورم تعیین می‌شود. در کشور ما نیز نرخ تورم به خوبی کاهش یافته و به این ترتیب باید نرخ سود بانکی نیز هرچه سریع‌تر کاهش یابد تا به این وسیله نقدینگی‌های موجود در بانک‌ها به سوی بازار سرمایه روانه شود.
وی به لزوم هماهنگی میان بازارهای مختلف در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر اوراق بدهی و اسناد خزانه اسلامی به دلیل نرخ سود بالایی که دارند، مورد توجه بسیاری از سرمایه‌گذاران قرار می‌گیرند. بنابراین بهتر است، نرخ سود این اوراق کاهش پیدا کند تا نقدینگی‌ها از بازار پول به سوی این منابع حرکت نکند. آقادوست یکی از راه‌های جذب سرمایه‌گذاران جدید به بازار سرمایه را تحریک تقاضا خواند و اظهار کرد: در صورتی که طرف تقاضا تحریک شود، به طور قطع بازار سرمایه نیز از رونق برخوردار می‌شود. در این میان دولت نیز می‌تواند با حمایت از این بازار اعتماد ازدست‌رفته را به سرمایه‌گذاران بازگرداند.


سخن آخر....
در حال حاضر بنگاه‌های اقتصادی با مشکلات بسیاری دست به گریبان هستند و در شرایط رکودی حال حاضر ایران قیمت‌ها رشد نکرده، از این‌رو شرکت‌ها با مشکل فروش روبه‌رو شده‌اند. از سوی دیگر اقتصاد دنیا هم چندان تغییری نکرده و قیمت نفت نوسان بالایی ندارد. قیمت جهانی کالاهای مختلف ازجمله کالاهای معدنی و فلزی بدون تغییر باقیمانده و ایران در قیمت کالاهای صادراتی چندان توفیقی به‌دست نیاورده است.
با توجه به آنکه بنگاه‌های اقتصادی در بازار سرمایه فعال هستند و سهام‌شان را در بورس به بورس به فروش می‌رسانند، عملکرد چندان مناسبی ندارند و نمی‌توان انتظار داشت که از رونق برخوردار شوند.

منبع: صمت

95102

نظرات
ADS
ADS
پربازدید