اتاق خبر: علی طیبنیا در آیین بزرگداشت خبرنگاران که در باشگاه بانک سپه برگزار شد در جمع خبرنگاران با بیان اینکه گشایشهای بینالمللی ایجاد شده در فضای پساتحریم، بهترین فرصت برای رشد و توسعه اقتصادی کشور است و در این زمینه آحاد مسئولان با درک و فهم مشترک از مقوله اقتصاد مقاومتی، به دنبال زدودن آثار تحریم از کشور هستند، از عزم مشترک برای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی خبر داد و گفت: مقام معظم رهبری تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی را مطالبه میکنند و رییسجمهوری هم به طور مستمر به دنبال تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی است، بر همین اساس ۳ قوه بر سر این سیاستها به درک و فهم مشترک رسیدهاند.
فاصله از رشد کند اقتصادی
وی با اشاره به نامگذاری امسال و با بیان اینکه اقتصادی که تولیدش از داخل سرچشمه نمیگیرد نمیتواند در برابر تکانههای خارجی مقاومت کند افزود: امسال، سالی ویژه و استثنایی در تاریخ اقتصادی کشور است؛ سالی که در آن پس از پشت سر گذاشتن یک دوره طولانی تحریمهای گسترده و کم نظیر در عرصه بینالمللی شاهد حذف محدودیتها و کاستیهای ناشی از فشارهای سیاسی و اقتصادی هستیم. امسال سالی است که باید با رشد کند اقتصادی فاصله بگیریم و گامهایی برای رشد اقتصادی مستمر برداریم. به گفته وزیر امور اقتصادی و دارایی، تحریمها؛ ضعف، کاستی و آسیبهای کشور را به ما شناساند و دریافتیم اقتصادی که درآمدش «وابسته به نفت» و تولید و مصرفش «وابسته به واردات و روابط خارجی» باشد، نمیتواند در مقابل تکانهها مقاومت کند. طیبنیا تصریح کرد: سیاستهای اقتصاد مقاومتی بر اساس چنین درک درستی از نقاط ضعف و آسیبهای کشور تنظیم و ابلاغ شد که هدف آن دستیابی به رشد اقتصادی مستمر و پایدار است تا فقر را ریشه کن کند و نابرابریها را کاهش و رفاه را در جامعه افزایش دهد.
اولویت، ارتقای توان تولید باشد
او تصریح کرد: در سال جاری اولویت همه باید تحقق هدف و ارتقای توان تولید باشد و تلاشهایی در این زمینه باید انجام شود. هر امری که ما را از این اولویت باز دارد، باید از آن اجتناب کرد. همه هدفها، تلاشها و نقدها باید در زمینه تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی باشد و هر کاری که به آن لطمه بزند و حاشیههایی که بر آن غلبه میکند، طرد شده است. طیبنیا در ادامه افزود: همانطور که در تحریمها - که شدیدترین جنگ طول تاریخ است - موفق شدیم و توانستیم آثار تحریم را به کمترین میزان برسانیم، در سال اقتصاد مقاومتی از گشایشها بیشترین استفاده را باید ببریم. وزیر امور اقتصادی و دارایی در این زمینه بر نقش مهم اصحاب رسانه تاکید کرد و گفت: اصحاب رسانه میتوانند نقش مهمی در دستیابی به این هدف مشترک ایفا کنند و مهمترین لازمه آن گسترش این فهم مشترک است. طیبنیا نقد منصفانه و آگاهانه و اطلاعرسانی شایسته توفیقات دولت را ابزارهایی برای شناسایی نقاط ضعف سیاستها و ایجاد روحیه امید و اعتماد به مسئولان توصیف کرد که از سوی خبرنگاران به ثمر مینشیند و گفت: اعتماد، سرمایه اجتماعی است که با کاهش هزینههای اداره جامعه، توفیق در سرمایهگذاریها را به دنبال خواهد داشت.
در سالهای جوانی خبرنگار بودم
وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه با اشاره به اینکه خود وی در گذشته خبرنگار بوده است، گفت: در اردیبهشت ۱۳۵۹ به دلیل انقلاب فرهنگی به صدا و سیمای اصفهان رفتم و در کنار مسئولیتهای مدیریتی که داشتم، خبرنگار هم بودم. آن زمان امور مربوط به اپراتوری و گویندگی هم به عهده ما بود. وی با بیان اینکه پیش از انقلاب اسلامی شبکهای از خبرنگاری خودجوش به وجود آمده بود، یادآور شد: آن زمان افراد به طور خودجوش سخنان امام(ره) را منتشر میکردند و این اقدام نقش موثری را در پیشبرد اهداف انقلاب پیگیری کرد. طیبنیا گفت: اکنون نیز برداشت من این است که خبرنگاران میتوانند نقش موثری در پیشرفت کشور و اهداف انقلاب داشته باشند و بدون نقد آگاهانه امکان پیشبرد سیاستها و شناسایی کاستیها و نقاط ضعف وجود ندارد. البته منظور من نه تخریب و تخطئه، بلکه نقد عالمانه است؛ به این ترتیب که هم کاستیها دیده شود و هم نقاط قوت. او افزود: نقش دیگر رسانهها اطلاعرسانی است که دربرگیرنده نقاط قوت هم میشود.
اطلاعرسانی درست و ایجاد اعتماد، سرمایه اجتماعی ایجاد میکند و امروز گفته میشود آنچه عامل توسعه است، نه سرمایه فیزیکی و حتی انسانی بلکه سرمایه اجتماعی است و نتیجه و محصول آن اعتماد به دولت و نهادهای مسئول است که نتیجه اعتماد عامل توفیق است.
وزیر اقتصاد همچنین گفت: خبرنگاران نقش مهمی در ایجاد سرمایه اجتماعی دارند. البته من معتقدم نقش انتقادی خبرنگاران و نقد منصفانه آنها مهمترین نقش آنهاست و این نقد باید بر مبنای مصحلتاندیشی و خیراندیشی مبتنی بر درک و شناسایی عمیق باشد. وی همچنین تاکید کرد: نقد در کنار آثار مثبت، آثار تخریبی گستردهتری هم دارد. اگر با تخطئه همراه باشد به عنصر سرمایه اجتماعی آسیب میزند. به نظر من شرط لازم توفیق سیاستگذار اعتماد مردم به دولت و دستگاههای مسئول است و اینکه مردم برای آنها اعتبار قائل باشند.
منبع: صمت
95102