Performancing Metrics

انتقاد رییس اتاق تهران از سیاست های اقتصادی دولت / حذف چهار صفر از پول ملی بحثی انحرافی است | اتاق خبر
کد خبر: 3816
تاریخ انتشار: 12 شهریور 1390 - 08:53

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران حذف چهار صفر از پول ملی را بحثی انحرافی عنوان کرد و گفت: ممکن است گردکردن پول و تعیین واحدهای خرد، کشور را با مشکل مواجه کند. یحیی آل اسحاق همچنین از راه اندازی دوباره جلسات صبحانه با مسوولان اتاق تهران خبر داد و اظهار کرد که دولت با نخبگان اقتصادی مخاصمه نکند و همچون گذشته روحیه تعاملی خود را تقویت کند.

یحیی آل‌اسحاق در گفت وگو با مهر در خصوص حذف چهارصفر از پول ملی، گفت: حذف چهارصفر از پول ملی یک بحث انحرافی است که در بیان اهداف و نتایج و انتظاراتی که از آن می‌رود، غلط نمایی بسیاری داشته است.

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران افزود: برخی بر این باورند که اگر 4 صفر از پول ملی حذف شود، تولید ناخالص داخلی بالا می‌‎رود، اقتصاد رشد می‌کند و مشکلات ریال حل می‌شود. برخی دیگر نیز بر این باورند که این اتفاق، در رشد و توسعه اقتصادی کشور نقش کلیدی دارد؛ در حالی که اینطور نیست.

وی تصریح کرد: حذف 4 صفر از پول ملی موضوعی است که اجرای آن، آثار منفی روانی بسیاری دارد و توفیق آن در گرو کنترل این آثار است. از سوی دیگر، ممکن است گردکردن عددها و تعیین واحدهای خرد، کشور را با مشکل مواجه کند، چراکه هم اکنون اجزای خرد پول همچون 100 تومان و 50 تومان در معاملات رایج است و کالایی در کشور معامله می‌شود که قیمت 50 تومانی دارد؛ بنابراین این ارقام به صورت اتوماتیک‌وار گرد شده و وارد ارقام تورم می‌شود و حتما آثار منفی روانی دارد.

به گفته آل‌اسحاق، در مقابل این طرح مزایایی دارد که البته این مزایا باعث رشد و توسعه اقتصادی نخواهد شد و تنها دامنه آن در رابطه با کم کردن هزینه چاپ اسکناس و اثرگذاری در نقل و انتقالات پول است.

به اعتقاد وی، موضوع حذف 4 صفر از پول ملی بیش از حد خود بزرگ شده است و به نظر می‌رسد برای گم کردن ردپای برخی معضلات روز در اقتصاد ایران است، البته برخی بر این باورند که پروژه‌ای تعریف شده و ذهنیت مردم را به این سمت ببرند و نخبگان اقتصادی و فعالان اقتصادی را نیز مشغول این موضوع کنند.

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران گفت: این موضوع هم اکنون ابهام دارد و مردم نیز فکرهای مختلفی در رابطه با آن دارند که تاثیر مفنی بسیاری بر فضای روانی اقتصاد دارد. دولت نیز این موضوع را مبهم نگاه داشته است و هر فردی هم از دولت حرفی می‌زند، به این ابهام اضافه می‌شود.

وی تاکید کرد: بزرگترین خطر در اقتصاد، ابهام است که نتایج زیاد روانی دارد؛ موضوع این قدر که روی آن تبلیغات کرده‌اند، مهم نیست و اگر بدبین نباشیم که در این مساله غرض ورزی هست و می خواهند حال و هوای جامعه را عوض کنند، باید گفت که آثار مثبت آن نسبت به هزینه چاپ اسکناس و نگهداری آن که مزایای این طرح است، بسیار بالا است و نقش مهمی در اقتصاد ندارد.

رئیس اتاق بازرگانی تهران همچنین خوستار آن شد تا دولت جلسه ویژه برای پیگیری رهنمودها و مطالبات مقام معظم رهبری داشته باشد و گفت: ساده زیستی و ضدیت با اشرافی‌گری در دولت دهم کمرنگ شده است.

آل اسحاق در گفت‌وگو با فارس، اظهار داشت: ضروری است دولت با توجه به شرایطی که دارد، یکی از جلسات هیئت دولت را به این کار اختصاص دهد تا رهنمودهای مقام معظم رهبری عملیاتی شود و من معتقدم که همه مخاطبان باید جلسه ویژه‌ای برای چگونگی عملیاتی کردن فرمایشات و رهنمودهای مقام معظم رهبری داشته باشند.

وی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری و حضرت امام (ره) درباره خط‌مشی دولت گفت: ضدیت با اشرافی‌گری و ساده‌زیستی یکی از نقاط مثبت این دولت مخصوصاً دولت نهم بوده است و یکی از عوامل قدرت دولت نهم نیز این مسئله بوده است.

آل اسحاق با اشاره به هدفمند کردن یارانه‌ها اظهار داشت: تأکید مقام معظم رهبری بر توجه به تولید و اینکه مواردی که در قانون و بودجه تصویب شده است باید به بخش تولید برگردانده شود مربوط به سهم 30 درصدی تولید از هدفمند کردن یارانه‌هاست که در راستای حمایت از تولید در شرایط اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها و بر اساس قانون باید به بخش تولیدی کشور بازگردانده شود.

رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به سیاست قیمت‌گذاری گفت: اگر قرار است با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها قیمت شفاف شود باید از مسائل غیراقتصادی و برخورد با حوزه‌های اقتصادی اجتناب کرد. باید روش اجرای این سیاست از جنس اقتصاد باشد و مسائل و چالش‌های آن از روش‌های اقتصادی حل شود. قیمت‌گذاری جز از راه بازار رقابتی و عرضه و تقاضا قابل حل نیست. با نظام امریه و دخالت و دستور نمی‌توان قیمت‌ها را تعیین کرد چرا که این روش‌ها به اهداف هدفمند کردن یارانه‌ها ضربه می‌زند.

آل اسحاق ادامه داد: اگر قرار است برخی صنایع مثل پتروشیمی‌ها که در اختیار دولت است افزایش قیمت داشته باشد باید محصولاتی که در اختیار مردم هست هم مورد توجه قرار گیرد، البته دولت نگران تورم است اما نحوه برخورد با قیمت‌ها باید اقتصادی باشد و اگر قرار است کالایی گران شود باید از طریق عرضه و تقاضا حل شود و از ابزارهای اقتصادی استفاده شود.

وی تاکید کرد:باید از سیاست‌هایی که منجر به تقویت اجرایی شدن هدفمندی یارانه‌ها است استفاده شود که در این زمینه اتاق بازرگانی هم آمادگی کامل دارد تا در تبیین الزامات و چگونگی عملیاتی شدن فازهای بعدی هدفمندی یارانه‌ها به عنوان همراه در خدمت دولت باشد.

وی با اشاره به جهاد اقتصادی گفت: جهاد اقتصادی از 3 منظر ضرورت دارد و باید به عنوان کار عملیاتی، برنامه ریزی لازم در خصوص آن صورت گیرد. جهاد اقتصادی باید کمک‌کار بهبود و معیشت مردم باشد نباید به گونه‌ای باشد که معیشت مردم به مشکل برخورد باید قدرت خرید مردم در تمام طبقات تأمین شود.

وی افزود: گروه متوسط جامعه که حقوق‌بگیر شهری در قالب کارمند دولت، کارمند بخش خصوصی و یا کسبه جزء هستند درآمد ثابت دارند و در شرایطی که هزینه‌ها بالا رفته است ممکن است با چالش‌هایی مواجه شوند،از آن جمله می‌توان به اجاره مسکن، هزینه‌های بهداشت، آموزش و تأمین مواد غذایی اشاره کرد که باید با برخوردهای جهادی معیشت مردم بهبود پیدا کند.

* دولت با نخبگان اقتصادی مخاصمه نکند

رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره هماهنگی بین تمام بخش‌ها اظهار داشت: انتقادات و پیشنهادات نخبگان اقتصادی باید جدی گرفته شود، باید به نظرات نخبگان توجه شود و نباید با آنها به مخاصمه پرداخت. باید همدلی و هماهنگی بین مسئولان و نخبگان وجود داشته باشد.

وی افزود: اتاق تهران اعلام آمادگی می‌کند تا نظرات نخبگان را جمع‌آوری و با بررسی در کمیسیون‌های این اتاق به دولت ارائه کند؛ لذا از دولت تقاضا می‌کنیم تا مثل گذشته روحیه تعاملی خود را بیشتر کند و در همین راستا اتاق بازرگانی تهران در نظر دارد تا جلسات صبحانه‌خوری خود را راه‌اندازی کند و از مسئولان دعوت می‌کنیم تا از این جلسات استقبال کنند چرا که برگزاری این جلسات به نفع دولت، بخش خصوصی و همه مردم است.

کلید واژه ها :
مطالب مرتبط
نظرات
ADS
ADS
پربازدید