وی گفت: هنوز گشایشی در این زمینه ایجاد نشده و ثبت سفارشی با دلار ۴۲۰۰ تومانی صورت نگرفته است.
عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی درباره موانع این کار گفت: احتمالا مسئولان دولتی و بانکی میخواهند دستورالعملهایی را مجددا تعیین کنند؛ چون به علت محدودیت ارزی مجبور هستند کنترلهای بیشتری در ثبت سفارشها انجام دهند و به خاطر همین، این روند طولانی شده است. امیدوارم این مسأله زودتر حل شود، چون هرچه بیشتر طول بکشد، روی بازار هم اثر میگذارد.
برخوردار تصریح کرد: در حال حاضر، قیمتها در بازار به صورت فزاینده در حال افزایش است که این اتفاق مثبت نیست و بازار غیررسمی برای دلار شکل میگیرد. دانشجویانی هستند که در کشورهای دیگر پول لازم دارند، برخی فعالان اقتصادی هم قبلا سفارشهایی داشتهاند و درصدهای بالایی پول دادهاند و اکنون بارشان آمده؛ دستورالعملها برای فعالان اقتصادی شفاف نیست.
این کارشناس اقتصادی گفت: به نظر میرسد دولت روی دستورالعملهای جدید فکر میکند ولی باید ثبت سفارشها زودتر باز شود. در این مدت کسانی هم که نیاز فوری به ارز داشتهاند -مثل دانشجویان و مسافران- هم نتوانستند ارز تهیه کنند. به نظر میرسد این وضعیت فعلا ادامهدار خواهد بود.
وی یادآور شد: بانک جهانی اعلام کرده که سال گذشته میلادی حدود ۳۰ میلیارد دلار ارز از ایران خارج شده است. این پول کمی نبوده است. دولت نتوانسته جلوی آن را بگیرد و امروز هم دولت با کمبود منابع روبرو است. باید مشخص شود که این خروج سرمایه از سوی چه کسانی صورت گرفته است.
انتهای پیام/