Performancing Metrics

عرضه ۲۵هزار راس دام عشایر برای عید قربان | اتاق خبر
کد خبر: 414897
تاریخ انتشار: 28 مرداد 1397 - 16:04
رئیس سازمان امور عشایر خبر داد:
رئیس سازمان امور عشایراز عرضه حدود ۲۵ هزار رأس دام عشایر در کشور برای ذبح در عید قربان خبردادوگفت: برنامه‌ای داریم تابا توزیع کنسانتره وعلوفه آماده ازچرای بی‌رویه دام در مراتع خودداری کنیم.

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از مهر، کرمعلی قندالی در نشستی خبری که به مناسبت هفته دولت برگزار شده بود، از  عرضه ۲۰ تا ۲۵ هزار رأس دام عشایر در کشور برای ذبح در عید قربان خبرداد و اظهارداشت:در همین راستا ۶ تا ۷ هزار رأس دام سبک در ۶۴ غرفه در استان تهران عرضه می شود

قندالی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به  اختصاص ۲۰۷ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی در سال ۹۶ برای کمک به عشایر، پیش‌بینی کرد: در سال ۹۷ بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان برای سرمایه در گردش تولید گوشت از جمله خرید علوفه و سایر خدمات به عشایر اختصاص می یابد.

رئیس سازمان امور عشایر ایران همچنین با اشاره به اختصاص ۳۰ درصد از کل مالیات ارزش افزوده کشور به روستائیان، بخشداری‌ها و عشایر، اضافه کرد:  برای نخستین بار از این محل به عشایر اعتبار تخصیص داده شده است که رقم آن ۶۴ میلیارد تومان است و پیش‌بینی می‌شود تا پایان امسال مبلغ اختصاص داده شده به عشایر به ۱۰۰ میلیارد تومان برسد.

قندالی درباره وضعیت چرای دام عشایر در مراتع نیز تصریح کرد: ۳۸ میلیون هکتار از مراتع کشور متعلق به عشایر است و ۲۸ درصد دام سبک و ۴ درصد دام سنگین موجود در کشور توسط عشایر تأمین می‌شود.

این مقام مسئول تاکید کرد: برای حذف استفاده از علوفه خام، برنامه‌ای داریم تا با توزیع کنسانتره و علوفه آماده تا حدی از چرای بی‌رویه دام عشایر در مراتع کشور خودداری کنیم ضمن اینکه به ازای مصرف ۶ کیلوگرم علوفه، یک کیلوگرم گوشت را در دام عشایری افزایش دهیم.

به گفته وی، درحال حاضرظرفیت تولید ۲۵۰ هزار تن کنسانتره در داخل کارگاه‌ها و کارخانه‌های تشکل‌های عشایری در کشور ایجاد شده است.

رئیس سازمان امور عشایر با اشاره به اینکه ساماندهی کوچ عشایر یکی از اولویت‌های این سازمان است، اضافه کرد: بازسازی زیرساخت‌ها از جمله ایل‌راه‌ها در دستورکار و قرار است هر سال ۶۶ هزار کیلومتر از ایل‌راه‌ها مرمت شود که این مهم برعهده سازمان امور عشایر کشور است.

قندالی با اشاره به  تأمین ۶۰۰ دستگاه تانکر آب‌رسانی سیار به صورت دائم بر سر راه کوچ عشایر، تصریح کرد: سیاست سازمان  این است که با ایجاد و حفر چاه‌هایی بر سر راه کوچ عشایر، آب مورد نیاز را برای این قشر تأمین کنیم.

وی افزود: برنامه‌هایی برای جایگزین کردن سوخت فسیلی برای عشایر داریم که نمونه آن توزیع کپسول و همچنین پنل خورشیدی است.

این مقام مسئول همچنین به امضای تفاهم نامه‌ای با وزارت نیرو برای تأمین ۷۵ هزار پنل خورشیدی ظرف پنج سال برای خانواده‌های عشایری اشاره و اضافه کرد: تاکنون ۲۰ هزار خانوار عشایری مجهز به پنل خورشیدی شده‌اند.

انتهای پیام/

نظرات
ADS
ADS
پربازدید