
آرمان- رئیس دولت یازدهم در روزهای گذشته برای بار دوم با اعضای اتاق ایران دیدار داشت. بار اول زمانی بود که وی نامزد انتخابات ریاستجمهوری بود که در اتاق بازرگانی ایران مهمان نمایندگان بخش خصوصی بود.
اما این بار وی به عنوان رئیسجمهور منتخب در مجمع تحقیقات استراتژیک میزبان جمعی از اعضای هیات رئیسه بود تا مطالبات بخش خصوصی را بشنود. در همین جلسه بود که رئیس اتاق بازرگانی ایران 4 نکته و کلید اصلی تحقق اهداف اقتصادی دولت یازدهم را به رئیس دولت یازدهم پیشنهاد کرد و برخی از اعضای هیات رئیسه نیز به بیان دیدگاهها و مهمترین دغدغههای خود پرداختند.
ضرورت تشکيل کميته ويژه برای صنایع آسیبدیده از تحریم، کنار زدن تحریمها با خصوصیسازی، همکاری اتاق ایران با دولت، بهبود مستمر قانون محیط کسبوکار و ارائه پیشنهاد برای خنثیسازی تحریمها از جمله مواردی است که اعضای هیات رئیسه اتاق ایران در دیدار با روحانی به آن پرداختند. در همین رابطه رئیس اتاق ایران با اشاره به دیدار این هیات با رئیس جمهوری منتخب گفت: 2 پیشنهاد برای خنثیسازی تحریمهای جدید به روحانی ارائه شد که وی ضمن استقبال از این پیشنهادها بر لزوم توجه بیشتر به بخش خصوصی تاکید کرد.
رئيسجمهوری منتخب نیز در این دیدار گفت: من اعتقاد دارم دولت بايد ناظر و سياستدار دقيق باشد و از اقتصاد دستوري پرهيز کند و فرصت بدهد فعالان اقتصادي امور تصديگري اقتصاد را به دست بگيرند. به گزارش مهر، در همین میان غلامحسين شافعي، عضو هيأت رئيسه و معاون امور استانهاي اتاق ايران تأکيد کرد: چنانچه استانداران همراهي و همکاري کنند ميتوانند از اتاقهاي استانها رهنمودهاي خوبي را دريافت کنند و در خلأها و کمبودها روي همکاري اتاقها حساب کنند. شافعي همچنين افزود: مجموعه اتاقهاي کل کشور آمادگي کامل دارند که دولت يازدهم را در عبور از تحريمها و بحرانها ياري کنند.
عبدالرحمن سليمانيمقدم، عضو ديگر هيأت رئيسه اتاق ايران دغدغههای بخش خصوصی در خصوص کشاورزی را مطرح کرد و گفت: بايد در مورد توليدات محصولات کشاورزي، محصولات عمومي مانند غلات و دانههاي روغني را با استفاده از زمينها و امکانات کشورهاي همسايه توليد کنيم و زمينها و منابع آبي خود را در داخل روي توليد محصولاتي که اختصاصي ايران و داراي ارزش و کاربرد بهتري هستند بيشتر متمرکز کنيم. وي در خصوص روابط بينالملل و ارتباطات هم گفت: فعالان بخش خصوصي و اعضاي اتاقها ميتوانند نقش سفير صلح و دوستي با ساير کشورها را به عهده بگيرند و از طريق تعامل با بخش خصوصي ساير کشورها، از آنها فشار به دولتهاي خود جهت رفع تحريم جلب همکاري کنند.
همچنین پدرام سلطاني، چهارمين عضو هيأت رئيسه اتاق ايران بود که در گزارش به رئيس جمهوری منتخب تأکيد کرد که دولت يازدهم با تدبير و نشان دادن اقتدار خود ميتواند روي کاهش تحريمها اثر بگذارد. وي با اشاره به اين که همه محدودیتها عليه دولت ايران و نهادهاي تابعه آن است، 2 راهکار مهم را در حوزه حملونقل پيشنهاد داد، تا از اين طريق بخشي از فشارهاي تحريمي روي تجارت و کالاي مورد نياز كاهش يابد. در همین میان محمود اسلاميان، عضو ديگر هيأت رئيسه اتاق ايران در مورد وضعيت صنايع کشور پيشنهاد داد که در هر استان کميته ويژه صنايع صدمه ديده از تحريم و بحرانها ايجاد شود تا به مشکلات اين صنايع بهطور جدي و با سرعت مناسب رسيدگي و حلوفصل شود.
پرهیز از اقتصاد دستوری
اما دكتر حسن روحاني، در پایان بیان نظرات بخش خصوصی تاکید کرد: من از اول هم گفتهام که اجراي قانون بهبود مستمر محيط کسبوکار براي ساماندهي اقتصاد کشور يک ضرورت است و بايد دولت يازدهم هرچه سريعتر آييننامههاي ناظر بر اين قانون را نهاييکرده و قانون را اجرايي کند. من اعتقاد دارم که دولت بايد ناظر و سياستگذار دقيق باشد و از اقتصاد دستوري پرهيز کند و فرصت بدهد فعالان اقتصادي امور تصديگري اقتصاد را به دست بگيرند.
در پايان اين ديدار، اعضاي هيأت رئيسه اتاق ايران با رئيسجمهوری منتخب دست همکاري داده و اعلام کردند: ما به عنوان سربازان اقتصادي با تجربه، نظام آمادگي خود، براي خطشکني در مشكلات مختلف را اعلام ميکنيم. از سوی دیگر نیز رئیس اتاق بازرگانی ایران در جلسه روز گذشته هیات نمایندگان عنوان کرد: برای پیروزی وضعیت اقتصادی کشور 4 نکته حائز اهمیت است که یکی از آنها شکر خدا به دلیل ایجاد فضای امیدواری در کشور است و با توجه به اینکه از سوی برخی فعالان اقتصادی نشانههایی از یاس دیده میشد در حال حاضر با تغییر شرایط امواج امیدواری در کشور شروع شده و در کنار امید به اقتصاد نیز آرامش باید وجود داشته باشد. وی همچنین به لزوم تحقق شعار اعتدال، هماهنگی در تیمهای اقتصادی دولت جدید و ضرورت گسترش فعالیتهای بینالمللی به عنوان دیگر نکات مهم در این راستا اشاره کرد.
نهاوندیان با اشاره به دومین نکته برای تحقق دستیابی به مقاصد مورد نظر، گفت: دولت آینده با طرح شعارمحوری اعتدال جمع عقول مردم را جذب کرد و در این بین مردم به اعتدال رای دادند و همه وظیفه دارند این رویکرد را تدوین کنند. بر این اساس لازمه تحقق اعتدال، ایجاد عدالت است. وی خاطر نشان کرد: سومین نکته در تحقق اهداف پیش روی کشور هماهنگی در تیمهای اقتصادی دولت جدید است و حتما این مساله باید در دولت آینده و تیم اقتصادی آن وجود داشته باشد؛ زیرا با مدیریت جزیرهای نمیتوان اقتصاد را پیش برد.
رئیس اتاق ایران در همین میان تاکید کرد که اتاق بازرگانی یک دستگاه سیاسی نیست و نباید در فرآیندهای سیاسی جانشین نهادهای سیاسی شود. اما از سوی دیگر نیز متخصصان بخش کشاورزی پیشنهادات خود را به حسن روحانی نوشتند و ۲۵ راهکار برای بهتر شدن وضع کشاورزی کشور مطرح کردند. به گزارش تسنیم، اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران با ارسال نامهای به حسن روحانی، رئیس جمهوری منتخب ایران مواردی را درباره وضع کشاورزی کشور مطرح و پیشنهاداتی را برای بهبود این وضع ارائه کرد. در این نامه بر لزوم احیای معاونت باغبانی در وزارت جهاد کشاورزی و استفاده بهینه از تشکلهای مربوطه تاکید شده است. همچنین در این نامه عنوان شده است که برای رسیدن به خودکفایی میتوان بدون نگاه به قیمتهای جهانی و با یک قیمت واقعی و تشویقی نسبت به خرید تضمینی محصولات استراتژیک اقدام کرد.