Performancing Metrics

ریاست اتاق نهم باید به هیات رئیسه تفویض اختیار کند | اتاق خبر
کد خبر: 427466
تاریخ انتشار: 5 خرداد 1398 - 14:58
محسن رشید فرخی ریاست انجمن ملی خرمای ایران:
محسن رشید فرخی رئیس انجمن ملی خرمای ایران با اشاره به اینکه اتاق هشتم را باید به سه دوره تقسیم کرد گفت:اتاق نهم در شرایط به مراتب سخت تری آغاز می شود و می طلبد ریاست اتاق با تفویض اختیار به هیات رئیسه این اتاق را به بهترین نحو اداره کند .

محسن رشید فرخی رئیس انجمن ملی خرمای ایران با اشاره به اینکه اتاق هشتم را باید به سه دوره تقسیم کرد گفت: آخرین سال اداره اتاق هشتم شرایط سختی بر اقتصاد کشور حاکم بود و به همین جهت نمیتوان بر اتاق خرده ای گرفت ولی اتاق نهم در شرایط به مراتب سخت تری آغاز می شود و می طلبد ریاست اتاق با تفویض اختیار به هیات رئیسه این اتاق را به بهترین نحو اداره کند .

رشید فرخی در گفتگو با «اتاق نیوز» با بیان اینکه نمی شود اتاق هشتم را به یک دوره تقسیم کرد گفت: در اصل این دوره شامل سه مرحله زمانی بود دوره اول، بین دوره اول و دوم و دوره آخر، درابتدای دوره هشتم با توجه به برجام، شور و شوق اقتصادی زیادی به وجود آمد اتاق بازرگانی هم به تبع این شرایط جنب و جوش یافت و این امر باعث رفت و آمد هیات های تجاری داخلی و خارجی شد تا جایی که حتی وزیر امور خارجه انگلیس هم به اتاق بازرگانی آمد .

وی با اشاره به اینکه ابتدای دوره هشتم دوران شکوفایی اتاق بود، افزود: اما در اواسط دوره هشتم برخی از کشورهای خارجی بدعهدی کرده و اتاق در این میان در بحث های واکنشی تلاش کرد میانجیگری داشته باشد و در نهایت دوره سوم اتاق بازرگانی شاهد خروج آمریکا از برجام و از هم گسیختگی اقتصاد را بودیم و در این شرایط کمیته های تخصصی که من خودم هم در کمیته ارز عضویت داشتم کاملا این روند را پیگیری می کردند و بخش خصوصی و اتاق تمامی مشکلات را پیش بینی کرده بودند .

رئیس انجمن ملی خرمای ایران در ادامه به تحلیل اواخر دوره هشتم پرداخت و گفت: می توان گفت در سال آخر اتاق از نقش خود در بخش اقتصاد خارج شد و به علت مسائل سیاسی و اقتصادی به عقب کشانده شد و علی رغم وعده هایی که داده بود بحث های سیاسی بسیار جدی تر از آن بود که اتاق بتواند کاری از پیش ببرد.

رشید فرخی تصریح کرد: ولی به هر حال اتاق هشتم ممنوعیت صادرات کالاها را در کارنامه خود دارد و می توان گفت هر کس به نوبه خود سعی کرد خدمت کند ولی به دلیل شرایط خاص حاکم بر کشور نمی شد کارهای بزرگتری انجام داد و توقع بیشتر داشتن ازاتاق بازرگانی در آن شرایط  نه قابل توجیه بوده و نه درحد آمادگی و توان بخش خصوصی و اقتصاد کشور بود .

وی ادامه داد: به نظرم در هر سه دوره کارنامه اتاق بازرگانی به سبب تعاملی که می خواست با دولت داشته باشد،  قابل قبول بوده، اما در خصوص دوره نهم باید گفت که این دوره بسیار حساس است و افردای که می خواهند سکان هدایت اتاق را در دست گیرند باید با درایت بسیار زیادی این کشتی را هدایت کنند و در نتیجه اتاق نهم ناخدای بسیار کارآزموده و متبحر و قابل اعتمادی را می طلبد که 100 درصد از بدنه بخش خصوصی باشد و همچنین باید هم در بخش خصوصی فعالیت کرده و تعامل خوبی با دستگاه های ذیربط داشته باشد .

این فعال اقتصادی بخش غذا درخصوص ریاست اتاق ادامه داد: رئیس اتاق باید قاطع باشد و مجموعی از نظرات را جمع و با قاطعیت تصمیم گیری کرده و آن را عملی نمیاد، همچنین رئیس باید این تبحر را داشته باشد که از هیات رئیسه استفاده کرده و به آنها تفویض اختیار نماید .

وی در نهایت به جمع بندی عملکرد اتاق پرداخت و خاطر نشان ساخت: عملکرد اتاق در دوره اول به لحاظ امضای برجام و مدیریت جلال پور و همراهی با مسئولان سیاسی کشور قابل قبول بود درخصوص دوره ریاست غلامحسین شافعی بعد از مدتی به مشکل مواجه شدیم و در این شرایط نیاز به فردی با تجربه بود تا سکان بخش خصوصی را به گونه ای هدایت کند و درمجموع می توان گفت نمره شافعی هم از جهت مدیریت این شرایط بحرانی قابل قبول بوده است .

 

نظرات
ADS
ADS
پربازدید