احمد ایراندوست عضو ارشد اتاق بازرگانی، صنایع و معادن لندن و عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی آبادان، با انتقاد از اینکه اعضا در اتاق بازرگانی نمی توانند به صورت شفاف با یکدیگر در ارتباط باشند، گفت: بسیاری از مشکلات در اتاق بارگانی مشهود است در حالی که صندوقی برای انعکاس این انتقادات و پیشنهادات نیست، یکی از انتقادات را می توان بر گردشی بودن ریاست اتاق های بازرگانی وارد آورد .
ایراندوست در گفتگو با «اتاق نیوز» بر اهمیت استفاده از تکنیک پنج مارکتینگ در اداره اتاق تاکید کرد و گفت: با الگو برداری از سیستم اداره اتاقهای بازرگانی در تمام دنیا و سازماندهی اطلاعات شفاف اعضای اتاق در تمام صنفها و بخش های مختلف اقتصادی می توانیم زمینه ارتباط افراد را فراهم نماییم تا به سهولت با سایر اعضا در خصوص تامین نیازهای خود ارتباط برقرار کنند، در حالی که در تمام دنیا این الگو سال هاست پیاد شده ولی در ایران امکان دست یافتن به این اطلاعات وجود ندارد .
وی ادامه داد: این یکی از ایرادات اصلی اتاق بازرگانی ماست که اعضا به صورت شفاف نمی توانند با هم ارتباط برقرار کنند، علت این عدم شفافیت مشخص نیست ولی در هر صورت هر علتی که داشته باشد به توسعه تجارت ما کمکی نمی کند، در خصوص روسای اتاق های بازرگانی هم موضوعی که همواره شاهد هستیم حضور افرادی با نام های ثابت به صورت گردشی در این سمت هاست که هنوز علت آن برای ما نامشخص است، یعنی فرد دیگری در میان فعالین اقتصادی آن شهر نیست که بتواند اداره و هدایت اتاق ها را در دست گیرد ؟
این فعال اقتصادی ادامه داد: یکی دیگر از موضوعات قابل بحث به اعزام هیات های خارجی به ایران باز میگردد، اصولا در مورد اعزام این هیات ها به اعضای اتاق اطلاع رسانی نمی شود و این هیات ها هم اغلب پس از حضور در اتاق ایران فعالینی که مد نظر خود داشتند را حاضر نمی بینند به این علت که از آنها اصولا دعوت به حضور اتاق نمی شود، همین امر موجب شده که این هیات ها انگیزه حضور در ایران را از دست بدهند .
ایراندوست اظهار داشت: موضوعی که همواره باید مد نظر قرار دهیم این است که اعضای اتاق بازرگانی پس از اتمام هر دوره ای باید درخصوص عمکرد خود در این دوره گزارش شفافی داشته باشند همانطور که نیاز است کاندیداهای جدید هم علاوه بر ارائه برنامه از توانایی های خود هم برای رسیدن به این برنامه ها اطلاعات لازم را در اختیار همگان قرا دهند، صرف ارائه برنامه هایی هر چند بی نقص و مطلوب نمی تواند ضمانتی بر اجرای آن باشد زیرا گاها افراد توان اجرای آن را ندارند .
عضو ارشد اتاق بازرگانی لندن گفت: به شخصه به عنوان عضو اتاق بازرگانی هنوز نمی دانم که اداره کنندگان اتاق ایران در این دوره چه کارهایی انجام داده اند و گفته می شود که دارندگان کارت های بازرگانی در حدود 28هزار میلیارد بدهی مالیاتی به دولت دارند، رسیدگی به این امور در حیطه وظایف اتاق بازرگانی مگر نیست ؟ همواره از کارهایی برای ارتقا جایگاه اتاق سخن رانده می شود ولی هیچ برنامه ای در این خصوص ارائه نمی شود .
عضو هیات نمایندگان اتاق آبادان با اشاره به تغییر اساسی در ساختار اتاق بازرگانی آبادان در این دوره یادآور شد: دربحث بین الملل هم اتاق بازرگانی جای کار بسیاری دارد، افرادی که برای فعالیت خود نیاز به معرفی نامه دارند اغلب ناراضی هستند و هیچ صندوقی هم برای پیشنهاد و انتقاد در اتاق بازرگانی نیست تا بتوان ایرادات را منعکس ساخت، بخش بین الملل اتاق یکی از بخش هایی است که نیاز به ارتقا دارد، هیات هایی که با هزینه اتاق بازرگانی سفرهای خارجی دارند باید حتما عنوان کنند که ره آورد وسرانجام این سفرها چیست ؟
وی گفت: موضوع بعدی که باید به آن توجه شود این است که در اساسنامه اتاق های مشترک اولین کار باید توسعه تجارت بین دو کشور قرار داشته باشد، در حالی که عملا کاری پیش برده نمی شود، باید پاسخگویی برای صرف این هزینه های هنگفت باشد حتی در خصوص اعزام هیات های خارج هم همواره اتاق های مشترک تاکید دارند که باید اعزام این هیات ها از طریق اتاق های مشترک انجام شود در حالی که این امر در حیطه وظایف سازمان توسعه تجارت قرار دارد .
ایراندوست به جمع بندی مباحث مطرح در خصوص اتاق های مشترک پرداخت و گفت: دروهله اول باید فعالیت این اتاق ها در راستای گسترش روابط تجاری قرار گیرد همچنین درخصوص حق عضویت ها باید توضیح داده شود که این هزینه ها چرا و بابت چه اخذ می شود؟ و در آخر نباید از حضور افراد و اعضای جدید در اتاق های مشترک ممانعت به عمل آید و روحیه انحصار طلبی را در این اتاق ها باید از میان برداشت .
وی خاطر نشان ساخت: ارتباط اعضا و اتاق ها با یکدیگر باید به صورت مستمر و دائمی باشد نه اینکه مقارن با زمان انتخابات گروه بندی هایی را شاهد باشیم و پس از انتخابات دیگر این ارتباطات را حفظ نکنیم .
این فعال اقتصادی در خصوص ریاست اتاق بازرگانی در دوره هشتم اظهار داشت: توصیه ای که به غلامحسین شافعی در این دوره داشتم بازنگری در خصوص تیم خود بود، به نظر می رسید بیشتر افرادی که دراین تیم جای داشتند به دنبال تعریف تا تمجید هستند تا شنیدن انتقاد و پیشبرد اهداف، در حالی که اصولا با طرح انتقادات می توان راهی به سوی پیشرفت داشت ولی آنچه شاهد بودیم عموما پیگیری پرونده منتقدین پس از اعلام نظراتشان بود به جای اینکه به دنبال رفع آن مشکل و ریشه یابی آن باشیم .
ایراندوست در خصوص انتخاب ریاست و هیات رئیسه اتاق گفت: از فردی حمایت می کنم که تعامل خوبی با دولت داشته و بتواند اتاق را متحول نماید زیرا در سایه این امر می توان امید به بهبود وضعیت داشت و مطمنا انتخاب فردی که روحیه انحصارطلبی نداشته باشد هم مورد توجه ویژه قرار دارد، موضوعی که در اتاق بازرگانی باید مورد بازنگری قرار گیرد انعکاس تمامی اخبار تجاری است به عنوان مثال ما هیات اعزامی به انگلستان خواهیم داشت، اتاق بازرگانی حاضر به درج این خبر در کانال و سایت رسمی خود برای اطلاع سایر اعضا نشد و همواره تاکید داشتند که تنها اخبار اتاق را انعکاس می دهند در خصوص این الگوهای نادرست باید تجدید نظر صورت گیرد.