با افزایش 10 تومانی قیمت سی.ان.جی درآمد شرکت ملی گاز ایران بیش از 62 میلیارد تومان در سال افزایش یافت.
ایسنا- طبق اعلام شرکت ملی پخش فرآودههای نفتی ایران روزانه به طور متوسط 17 میلیون متر مکعب سی.ان.جی در خودروها گازسوز مصرف میشود که با افزایش قیمت 10 تومانی هر متر مکعب سی.ان.جی درآمد شرکت ملی گاز ایران از این افزایش نرخ روزانه 170 میلیون تومان است.
همچنین با افزایش قیمت سی.ان.جی از 300 تومان به 310 تومان در هر متر مکعب، درآمد شرکت ملی گاز ایران 5.1 میلیارد تومان در ماه و بیش 62 میلیارد تومان در سال افزایش یافته است.
طبق آمار ارائه شده حدود 2.2 میلیون خودرو گاز سوز در کشور وجود دارد که سهم هر کدام از دارندگان این نوع خودرو از این افزایش قیمت با احتساب دریافت روزانه 7.5 میلیون مترمکعب گاز در روز 75 تومان، در ماه 2250 تومان و در سال 27 هزار تومان است.
به گزارش ایسنا، با درخواست شرکت ملی گاز و با موافقت رستم قاسمی- وزیر نفت- قیمت سی.ان.جی به ازای هر متر مکعب 10 تومان افزایش یافت و بر این اساس قیمت این سوخت برای مصارف حمل و نقل از نهم مردادماه 310 تومان عرضه میشود.
بر این اساس جایگاهداران موظف شدند پس از کسر کارمزد 40 تومانی خود نسبت به واریز 270 تومانی باقی مانده به به حساب شرکت ملی گاز اقدام کنند.
به گزارش ایسنا، افزایش قیمت سی.ان.جی به نفع دولت در حالیست که با وجود موافقت وزیر نفت، مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، اعضای کمیسیون انرژی مجلس، ستاد مدیریت و حمل ونقل سوخت، سازمان هدفمندی یارانهها و سازمان حمایت مصرف کننده و تولید کننده مبنی بر افزایش قیمت کارمزد جایگاهداران سی.ان.جی این موضوع منتفی و به شورای اقتصاد برای بررسی بیشتر ارسال شد.
بر این اساس مشخص نیست چگونه افزایش قیمت سی.ان.جی آن هم به نفع دولت نیازمند بررسی و تعیین از سوی شورای اقتصاد نیست!
به گزارش ایسنا، این درآمد میلیارد در حالیست که یرخی مسوولان در برابر افزایش قیمت سی.ان.جی معتقدند که 10 تومان رقم چندان بزرگی نیست اما در مقابل افزایش کارمزد جایگاهداران که به دلیل پایین بودن درآمد در حال ورشکستگی هستند مقاومت میکنند و حاضر به افزایش کارمزد آنها پس از گذشت 30 ماه نیستند.
به گفته ادرشیر دادرس- مدیر انجمن صنفی جایگاهداران سی.ان.جی- پس از اجرای قانون هدفمندی یارانهها تاکنون بیش از 150 جایگاه تعطیل شده است؛ چرا که برخی از جایگاهداران پس از تحمل این روند زیانآور به ناچار سرمایهگذاری چند میلیارد تومانی خود را در جایگاهها به دست سرنوشت سپردند تا با تعطیلی آن دست کم از افزایش زیاندهی بیشتر جلوگیری کنند.