Performancing Metrics

تنها ۱۰ درصد اموال مازاد بانکها متقاضی داشت | اتاق خبر
کد خبر: 444148
تاریخ انتشار: 27 خرداد 1399 - 12:47
وزیر اقتصاد:
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه تنها ده درصد از اموال مازاد بانکها دارای متقاضی بوده است، گفت: برای تامین مالی بودجه به ابزار فشار مالیاتی متوسل نمی‌شویم.
 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از مهر، فرهاد دژپسند در جلسه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اتاق تهران با بیان اینکه اگر دستگاهی مطالبه غیرمنطقی داشت، فعالان اقتصادی آن‌ها را معرفی کنند، گفت: تا پایان تیرماه در ۴ استان پنجره واحد ایجاد خواهد شد؛ ضمن اینکه تا دهه فجر نیز، پنجره واحد الکترونیکی شروع کسب و کارها را آغاز خواهیم کرد.

وی افزود: سامانه ملی برای صدور مجوزهای شروع کسب و کار آغاز به کار کرده است؛ این در حالی است که فعالان اقتصادی موانع، ایستگاه‌ها و مزاحم‌ها را به وزارت اقتصاد معرفی نمایند.

دژپسند با اینکه عمق بازار سرمایه باید افزایش یابد، چراکه باید از سمت بانک‌ها در تأمین مالی به سمت بازار سرمایه حرکت شود، تصریح کرد: بازار سرمایه جایگزین بازار پول نخواهد شد، بلکه باید رابطه مکملی با هم داشته باشند، اما بانک‌های ما هم باید کنار بازار سرمایه تأمین مالی صورت گیرد؛ این درحالی است که بانک‌ها نیز با تولید راه خواهند آمد؛ پس اگر بتوانیم منابع وام داده شده را به سیستم بانکی برگردانیم، به بخش‌های جدید واگذار خواهد شد.

وی افزود: بانک‌ها عزم جزم دارند که دارایی مازاد اعم از بنگاه و سهام را عرضه کنند، بر این اساس سامانه جدیدی برای این کار طراحی شده است، اما ده ماه از زمان رونمایی آن می‌گذرد، ولی تنها ده درصد تقاضا برای خرید اموال مازاد بانک‌ها داشتیم، پس فعالان اقتصادی بیایند و این اموال را بخرند، ما هم حاضریم که موانع را برطرف کنیم.

دژپسند گفت: تأمین مالی یکی از بحث‌های جدی است که باید از دو مجرا کار را پیش بریم، ضمن اینکه کسری بودجه برآوردی دولت ۱۴۰ هزار میلیارد تومان است؛ در حالیکه این برآورد وزارت اقتصاد نیست، بلکه ما معتقدیم که کسری بودجه زمانی است که حساب دولت بسته شده و مصارف به منابع پیشی بگیرد، اما پیش بینی عدم تحقق چیز دیگری است که اگر همزمان با طراحی منابع جدید و اصلاح ساختار برای مدیریت هزینه نشود، کسری بودجه را رقم می‌زند، اما ما اطمینان خاطر می‌دهیم که تا زمانی که در این مسند هستیم، برنامه جدی ما این است که برای تأمین مالی بودجه، با ابزار افزایش فشار مالیاتی این تحقق منابع رخ دهد؛ به خصوص اینکه سال ۹۹ به نام سال جهش تولید نام گذاری شده است.

وزیر اقتصاد گفت: افزایش درآمد مالیاتی از طریق فشار به مودیان خوش حساب محقق نخواهد شد؛ این در حالی است که در صورت پرداخت زودهنگام مالیات سال بعد توسط مودیان مالیاتی به ازای هر ماه ۱.۵ درصد پاداش مالیاتی دریافت خواهند کرد، ضمن اینکه این پاداش در مجموع یک سال، ۳ واحد درصد از سود بانکی هم بیشتر است.

وی از پرداخت تسهیلات ۹۰۰ هزار میلیارد تومانی بانک ها در سال گذشته خبر داد و عنوان کرد: از این رقم تنها ۳۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات جدید و مابقی آن تمدید و امهال مطالبات برای کمک به بخش خصوصی و تولید بود.

انتهای پیام/

نظرات
ADS
ADS
پربازدید