Performancing Metrics

رئیس سازمان حمایت: گرانی را باید بپذیریم و با گرانفروشی مقابله کنیم | اتاق خبر
کد خبر: 446293
تاریخ انتشار: 20 مرداد 1399 - 15:33
رئیس سازمان حمایت با تشریح تفاوت گرانی و گرانفروشی گفت: باید گرانی را بپذیریم ولی با گرانفروشی مبارزه کنیم زیرا در این شرایط حق مصرف کننده و تولید کننده رعایت می شود.

به گزارش اتاق خبر، عباس تابش در گفت و گو با تسنیم در خصوص تفاوت گرانی و گران فروشی در بازار اظهار داشت:  گرانی پدیده ای است که از تغییر منطقی متغییرهای تشکیل دهنده بهای تمام شده یک کالا، ایجاد می شود. بنابراین وقتی کالایی متغیرهای تشکیل دهنده آن با تغییر روبه رو می شود، بهای تمام شده به صورت منطقی تغییر می کند.

*گرانی امری طبیعی است که باید بپذیریم

وی با بیان اینکه باید گرانی را بپذیریم، ادامه داد: کالایی که تا مدتی پیش برای وارداتش ارز 4200 تومانی دریافت می کرد و حالا بنابر تصمیمات کلان کشور ارز آن به نیمایی تغییر کرده، بنابراین طبیعی است که قیمت آن کالا با افزایش روبه رو شود.  مثلا برنج هندی که تا پارسال به ازای هرکیلوی آن یک دلار پرداخت می کردیم با ارز 4200 تومانی، قیمت تمام شده آن در کف بازار هر کیلو 7 هزار تومان با در نظر گرفتن همه هزینه ها ( حمل و نقل، بیمه، دستمزد، سود و .. ) به فروش می رسید.

رئیس سازمان حمایت افزود: حال که ارز 4200 تومانی برای برنج به ارز نیمایی تغییر کرده، به نوعی ارز دریافتی آن حدود 4  الی 5 برابر شده است، بنابراین طبیعی است قیمت بهای تمام شده آن افزایش پیدا کند.اگر این اختلاف قیمت ارز را در قیمت تمام شده لحاظ نکنیم ، وارد کننده برای واردات رغبت نداشته و دیگر اقدام به واردات نمی کند.

تابش خاطر نشان کرد: در خصوص لاستیک نیز شرایط به همین شکل است وقتی ارز مواد اولیه آن از 4200 تومان به نیمایی تغییر کرده است، اگر بهای تمام شده ارز نیمایی را در بهای تمام شده فروش لحاظ نکنیم، تولید به صرفه نبوده و تولید با مشکل روبه رو می شود، بنابراین این تغییرات قیمتی گرانی محسوب می شود که لازم است به دلیل تغییر متغیرهای بهای تمام شده، قیمت نیز افزایش و یا گران شود.

*گرانفروشی اجحاف در حق مصرف کننده است

به گفته وی، گرانی پدیده ای است که اگر در بهای تمام شده لحاظ نشود، تولید ضربه می بیند و تنظیم بازار به هم ریخته و مصرف کننده متضرر می شود.

این مقام مسئول گفت:  گران فروشی اجحافی است که فروشنده ( صنوف، واخدهای تولیدی و یا تجار) در حق مصرف کننده می کند که اگر برخورد نشود در حقش اجحاف شده است. بنابراین باید گرانی را بپذیریم و با گران فروشی مبارزه کنیم. 

*افزایش 1500 درصدی پرونده های تخلف در 4 ماهه ابتدایی سال

تابش در خصوص آمار بازرسی ها در سال ٩٩ اظهار داشت: برخورد سازمان حمایت در 4 ماهه ابتدایی سال نشان دهنده رشد 1500 درصدی پرونده های کلان تخلف است، این آمار تنها مربوط به پرونده های سازمان حمایت است.همچنین آمار بازرسی ها 4 ماهه امسال در مقایسه با 4 ماهه ابتدایی سال گذشته نیز ١� درصد رشد یافته است.

رئیس سازمان حمایت افزود: در سال99  به دلیل شیوع کرونا و تعطیلی بخش عظیمی از کشور در ابتدای سال بازرسی ها کم  انجام شده است و همچنین در سال گذشته نیز تعداد زیادی از بازرسان به دلیل نظارت بر بازار و تأمین مایحتاح کالاها، جزء بازرسان مقیم بودند، به همین منظور این بازرسان نتوانستند در بازرسی ها حضور داشته باشند.   

وی با بیان اینکه گشت های مشترک سازمان حمایت در 4 ماهه ابتدایی سال جاری با سایر نهادها نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته 18 درصد افزایش یافته است، بیان کرد: با توجه به همه این مسائل حتما با گران فروشی مبارزه کرده و تلاش می کنیم در سالی که به نام جهش تولید است، نگذاریم حق تولید کننده و مصرف کننده پایمال و تولید ضربه بخورد.

*در شرایط تحریم باید قیمت و کالا رصد شود/ آزادسازی بعد از تحریم

تابش در خصوص عدم سرکوب و کنترل قیمت ها نه معنای افزایش قیمتهای لجام گسیخته، نیز خاطر نشان کرد: این موضوع یک بحث کلان اقتصادی است و شاید بنده به عنوان تحصیل کرده اقتصاد یک تحلیل و نظر داشته باشم،اما در مقابل قوانین یک چیز دیگری را بگوید. بنابراین بر اساس قانون هر کالایی که ارز یارانه ای دریافت می کند باید مشمول رصد باشد.

وی ادامه  داد: در شرایط تحریم،  تأمین و تخصیص ارز، حتما نیاز به رصد کالا و قیمت داریم و انشالله آزادسازی قیمت ها باشد برای وقتی که انشالله همانند همیشه بر تحریم غلبه کرده و با مقاومت شعار آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند را محقق کنیم.

رئیس سارمان حمایت در پایان تأکید کرد: هیچ اقتصادی در دنیا نمی تواند ادعا کند که صرفا عرضه و تقاضا قیمت را تعیین می کند. به هر حال از طریق مدیریتی و یا نظارت بر کالا به نوعی نظارت دارند.

نظرات
ADS
ADS
پربازدید