Performancing Metrics

کاهش ۴۰ درصدی عرضه سیب زمینی در میادین میوه و تره‌بار | اتاق خبر
کد خبر: 451492
تاریخ انتشار: 13 بهمن 1400 - 18:00
نائب رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی گفت:اگرچه بیش ازنیاز مرکبات و صیفی‌جات در کشور تولید می‌شود امادر میدان میوه و تره‌بار با کاهش۵درصدی گوجه فرنگی و۴۰درصدی سیب‌زمینی مواجهیم.

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایلنا، نایب رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی خاطر نشان کرد: قیمت سیب زمینی در میدان کیلویی ۹ تا ۱۵ هزار تومان است و وقتی به واحدهای فروش می‌آید حداقل به کیلویی ۲۰ هزار تومان نیز می‌رسد، این قیمت از توان خرید مصرف‌کنندگان خارج است.

اسماعیل مرادیان، با اشاره به افزایش نرخ میوه و تره‌بار در هفته اخیر، گفت: قیمت سیب زرد کیلویی ۱۰ تا ۳۰ هزار تومان، نارنگی بندری کیلویی ۱۵ تا ۳۰ هزار تومان، نارنگی پاکستانی کیلویی ۱۰ تا ۲۲ هزار تومان، پرتقال ناول جنوب کیلویی ۱۸ تا ۳۵ هزار تومان و پرتقال شمال کیلویی ۷ تا ۱۴ هزار تومان است.

این فعال صنفی افزایش نرخ ۱۰ تا ۲۰ درصدی سبزیجات و صیفی‌جات را تایید کرد و افزود: سردی هوا وخاصیت درمانی شلغم باعث افزایش تقاضا این محصول شده است؛ افزایش تقاضا قیمت شلغم را به کیلویی ۹ تا ۱۵ هزار تومان رسانده است.

وی با اشاره به قیمت صیفی‌جات در میدان میوه و تره‌بار، گفت: بادنجان کیلویی ۹ تا ۱۵ هزار تومان، پیاز کیلویی ۶ تا ۹ هزار تومان، گوجه فرنگی کیلویی ۷ تا ۱۵ هزار تومان، هویج کیلویی ۵ تا ۶ هزار تومان،(البته قیمت هویج آبیاری در میدان کیلویی ۳ هزار تومان است) چغندر کیلویی ۶ تا ۷ هزار تومان خرید و فروش شد.

وی قیمت موز در میدان میوه و تره‌بار را کیلویی ۳۰ تا ۳۴ هزار تومان عنوان کرد و افزود: قیمت موز نسبت به هفته‌ گذشته افزایش نرخ ۱۰ درصدی را تجربه کرده است. باید بگویم که فروش موز برای واحدهای صنفی همواره همراه با ضرر بوده است چرا که فروشندگان نمی‌توانند سود ۳۵ درصدی را برای موز لحاظ کنند و حداقل با سود ۲ تا ۵ درصدی موز را بفروش می‌رسانند.

نایب رییس اول اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی در پاسخ به این پرسش که چرا فروشندگان سود ۳۵ را برای موز لحاظ نمی‌کنند؟ گفت: موز جزو کالاهای ضروری محسوب نمی‌شود و فروشندگان برای اینکه خریداران را راغب به خرید و مصرف کنند سود بالایی لحاظ نمی‌کنند. احتساب سود ۳۵ درصد قیمت موز را بالاتر از کیلویی ۴۵ هزار تومان می‌رساند و این قیمت‌گذاری تمایل مردم را برای خرید کاهش می‌دهد.

مرادیان بابیان اینکه فاکتور میدان مبنای کار واحدهای عرضه کننده است، تصریح کرد: ممکن است یک فروشنده سیب زرد کیلویی ۱۰ هزار تومانی خریداری کند و فروشنده‌ای دیگر سیب زرد ۳۰ هزار تومانی خریداری و عرضه کند. فروشندگان می‌تواند بر فاکتور میدان سود ۳۵ درصدی لحاظ و آن را به مشتریان عرضه کنند.

وی وضعیت سیب‌زمینی در میدان میوه و تره‌بار را حاد عنوان کرد و افزود: قیمت این محصول در میدان از کیلویی ۹ تا ۱۵ هزار تومان است و وقتی به واحدهای سطح می‌آید حداقل به کیلویی ۲۰ هزار تومان نیز می‌رسد، این قیمت از توان خرید مصرف‌کنندگان خارج است. سیب‌زمینی جزو مایحتاج اولیه زندگی مردم است و نمی‌توانند و نباید از سبد خانوارها حذف شود چراکه این محصول جزو ارزان‌ترین تامین‌کنندگان سبد پروتئین خانوارهاست.

به گفته این فعال صنفی، همواره در این مقطع از سال سیب‌زمینی، از جنوب کشور به بازار می‌آمد و قیمت سیب‌زمینی کهنه را کاهش می‌داد اما بارندگی، سرما و سیل باعث شد سیب زمینی بندر دیر توزیع شود در نتیجه شاهد گرانی و کمبود سیب‌زمینی در بازار هستیم.

مرادیان با اشاره به قاچاق سیب‌زمینی، تصریح کرد: سیب‌زمینی صادر می‌شود و بهتر است دولت در این زمینه باحساسیت بیشتری ورود کند. آنچه مسلم است کمبود و گرانی سیب‌زمینی حداقل تا یک ماه آینده ادامه خواهد داشت.

وی با اشاره به پایین بودن کیفیت سیب‌زمینی کیلویی ۱۱ هزار تومان، افزود: کیفیت سیب‌زمینی کیلویی ۲۰ هزار تومان نیز مرغوب نیست و مشتریان با رضایت خاطر این محصول را خریداری نمی‌کنند.

بنا به اظهارات مرادیان، در میدان میوه و تره‌بار با کاهش ۵ درصدی گوجه فرنگی و ۴۰ درصدی سیب‌زمینی مواجه هستیم. باید به این نکته اشاره کرد که بیش از نیاز مرکبات و صیفی‌جات در کشور تولید می‌شود اما گاهی در شبکه توزیع با چالش‌هایی مواجه می‌شویم که دسترسی به محصولات را دشوار می‌کند.

این فعال صنفی با اشاره به ثبات قیمت مرکبات شمال، گفت: در ۲ ماه پایانی سال دولت به بهانه تنظیم بازار به شهرهای شمالی می‌رود و اقدام به خرید مرکبات می‌کند که همین مسئله باعث افزایش نرخ مرکبات در مرکز می‌شود به نظر من اگر دولت در این زمینه ورود نکند و اجازه بدهد بازار با قوانین خود کارها را جلو ببرد ما شاهد گرانی مرکبات در روزهای پایانی سال نخواهیم بود.

وی در پایان خاطر نشان کرد: مسئولان به فکر مردم باشند و اجازه ندهند اقلام ضروری چون سیب‌زمینی از سبد خانوارها حذف شود.

 
 

 

کلید واژه ها :
نظرات
ADS
ADS
پربازدید