Performancing Metrics

حفاظت از صندوق‌های امانات نباید در اختیار بانک‌ها باشد | اتاق خبر
کد خبر: 452423
تاریخ انتشار: 20 خرداد 1401 - 01:10
کارشناس امور بانکی گفت: در کشور‌های دیگر صندوق‌های امانات در بانک‌ها قرار ندارند؛ بلکه در شهرداری‌ها و موسسات مورد اعتماد حفاظت می‌شوند.

به گزارش اتاق خبر به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان آقای یوسف کاووسی کارشناس امور بانکی، در رابطه با شرایط صندوق امانات بانک‌ها در کشور به سوالات زیر پاسخ داد.

شرایط اجاره صندوق امانات در بانک‌ها به چه صورت است؟

آقای کاووسی: صندوق امانات به عنوان یک غده بزرگی بود که به آن اهمیت نمی‌دادند و پس از ماجرای بانک ملی، سرباز کرده است؛ کاملا قابل پیش بینی بود که این دزدی اتفاق خواهد افتاد.

بانک برای اجاره صندوق امانات، فرمی را در اختیار متقاضی می‌گذارد و فرد بدون اینکه توجهی به متن آن داشته باشد، امضا می‌کند. طبق این فرم، بانک هیچگونه مسئولیتی در قبال محتوای صندوق ندارد و به دلیل بی اطلاعی از اشیاء به امانت گذاشته، آن‌ها را بیمه نمی‌کند. همچنین  درصورت بروز مشکل، بانک هیچ خسارتی در این زمینه نمی‌پردازد.

اگر بانک‌ها تعهدی ندارند، چرا بانک ملی پرداخت قسمتی از خسارت را قبول کرده است؟

آقای کاووسی: چون افکار عمومی حساس شده، بانک ملی پرداخت خسارت را تقبل کرده است؛ آن هم به شکلی که ۵۰ درصد خسارت را پرداخت می‌کند، درصورتی که حتی از محتویات داخل صندوق‌ها خبر ندارد و نمی‌داند که دقیقا چقدر باید پرداختی داشته باشد.

سوال اینجاست که آیا اظهارات مالکان اموال مسروقه می‌تواند قابل مستند باشد یا خیر؟ اگر دوربین‌های مداربسته به سرقت نمی‌رفت، بررسی این موضوع راحت‌تر بود. باید یک پشتیبان از دوربین‌ها می‌گرفتند که نداشتن این نسخه، نقصان کار بانک و رئیس شعبه را نشان می‌دهد.

آیا بانک ملی در نهایت خسارت را پرداخت می‌کند؟

آقای کاووسی: بانک‌ها فقط محل صندوق امانات، مانند دوربین‌ها و تجهیزات اتاقی که صندوق‌ها در آن قرار دارند را تا یک سقف مشخص بسته به محل شعبه و میزان خطراتی که وجود دارد، از ۳۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان  بیمه می‌کنند که این ارقام بسیار پایین است. بانک ملی توان پرداخت این میزان از خسارت را ندارد و بعد از آرام شدن افکار عمومی، پرداختی‌ نخواهد داشت!

شرایط امنیتی این صندوق‌ها به چه صورت است؟

آقای کاووسی: صندوق‌های امانات در ۴ مرحله قفل می‌شوند؛ یک صندوق داخلی با دو قفل وجود دارد که یکی از کلید‌های آن دست شعبه و دیگری دست فرد قرار دارد و کلید دو قفل دیگر را فقط صاحب صندوق دارد. صندوق‌هایی که در ساختمان‌های مرکزی بانک‌ها باشند، به صورت ۲۴ ساعته از آن‌ها محافظت خواهد شد.

 

نظرات
ADS
ADS
پربازدید