Performancing Metrics

اقتصاد روسیه در برابر تحریم‌ها مقاوم بود، چون ارز ۴۲۰۰ نداشت | اتاق خبر
کد خبر: 453346
تاریخ انتشار: 20 تیر 1401 - 08:04
مقایسه اثر تحریم‌های غرب بر اقتصاد ایران در سال ۹۷ و روسیه در سال جاری، تفاوت عملکرد دولت وقت ایران و دولت فعلی روسیه را به وضوح نشان می‌دهد. مقامات اقتصادی روس با مدیریت علمی، شوک ناشی از تحریم را به حداقل کاهش دادند.

به گزارش  اتاق خبر به نقل از ایرنا، چند ماه از آغاز درگیری نظامی میان روسیه و اوکراین می‌گذرد. در این مدت غرب به رهبری آمریکا اقدامات مختلفی علیه روسیه انجام دادند. از جمله اقدامات غرب علیه روسیه، اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه روسیه بود. تحریم‌هایی که چه از نظر نوع و چه از نظر شدت، شباهت زیادی با تحریم‌های اعمال شده علیه ایران داشت. همین تشابه، توجه‌ها را به واکنش اقتصاد روسیه نسبت به این تحریم‌ها جلب کرد. اکنون پس از سپری شدن چند ماه از تلاطمات نظامی و اقتصادی، می‌توان به قضاوت دقیق تری از توان اقتصادی روسیه و اثر سیاست‌های این کشور در برابر تحریم‌ها رسید. شتاب غرب در اعمال تحریم‌های بانکی علیه روسیه و اظهارات امیدوارانه مقامات غربی درباره اثرگذاری این تحریم‌ها بر اقتصاد روسیه به گونه ای بود که گویی از اثرگذاری عمیق این تحریم‌ها بر اقتصاد روسیه نظیر آنچه در مورد ایران پس از تحریم‌های سال ۹۷ گذشت، اطمینان داشتند. اما اکنون و پس از گذشت چند ماه از این تحریم ها، نتایج آن چیزی نبوده که انتظار می‌رفت.

نیشخند روبل به تحریم ها

یکی از اولین تحریم‌های غرب علیه روسیه، تحریم‌های بانکی و ارزی بود. با توجه به سرعت اثرگذاری هیجانات ارزی و مالی بر اقتصاد هر کشور، نرخ برابری هر دلار در برابر روبل بلافاصله واکنش نشان داد به طوری که ارزش هر دلار از حدود ۷۵ روبل به بیش از ۱۳۰ روبل افزایش یافت. با افت حدود ۵۰ درصدی ارزش روبل در برابر دلار آمریکا طی کمتر از یک ماه، بسیاری از تحلیلگران و مقامات غربی انتظار تکرار سرنوشت ایران در افت چشمگیر ارزش پول ملی و شوک تورمی سنگین از این ناحیه را برای اقتصاد روسیه داشتند. با این حال این انتظارات چندان پایدار نماند.

 بانک مرکزی روسیه با اعمال سیاست‌های انقباضی پولی در مقام حمایت از پول ملی برآمد. افزایش نرخ بهره از ۹.۵ درصد به ۲۰ درصد اولین اقدام جدی روسیه بود که از سوی بانک مرکزی این کشور انجام شد. این اما پایان کار نبود. پس از مدتی روسیه اعلام کرد تسویه مطالبات گازی این کشور باید با روبل انجام شود. این دو اقدام اساسی در کنار اقدامات دیگر مسیر نرخ برابری ارزها در برابر روبل را تغییر داد تا جایی که در روزهای اخیر ارزش هر دلار آمریکا به کمتر ۵۵ روبل در بازارهای جهانی رسید که کمترین نرخ برابری از جولای ۲۰۱۵ (تیر ماه ۹۴) تا کنون بوده است. به بیان ساده تر، پول ملی روسیه پس از گذشت سه ماه از تحریم‌ها نه تنها تضعیف نشد بلکه به قدرتمندترین نرخ خود در هفت سال اخیر رسید.

 

نظرات
ADS
ADS
پربازدید