به گزارش اتاق خبر به نقل از محمدرضا مهدیار اسماعیلی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، ضمن اشاره به شیوه تامین مالی توسط صندوق ملی مسکن اظهار داشت: تعدادی از پرداختیهای صندوق ملی مسکن نظیر پرداخت یارانه سود، مشارکت در ساخت و پوشش مابهالتفاوت نرخ سود تسهیلات مسکن قابل بازپرداخت به صندوق ملی مسکن نیست.
رئیس هیات عامل صندوق ملی مسکن با اشاره به تامین مالی قابل بازگشت به صندوق گفت: برخی از پرداختیهای صندوق ملی مسکن نظیر ارائه تضامین و تسهیلات قرض الحسنه قابلیت بازگشت به صندوق ملی مسکن را دارد.
وی افزود: البته در مواردی صندوق ملی مسکن عامل پرداخت است و وجهی از صندوق کم نمیشود، برای مثال در پروژه تامین مالی مصلی تهران، صندوق مطابق قانون عامل پرداخت است و تامین مالی از بخشی دیگر به صندوق واریز و از مسیر صندوق به پروژه تخصیص پیدا میکند و در حقیقت پرداخت از مسیر گردش صندوق انجام میشود.
این مقام مسئول گفت: نظام بانکی مطابق قانون جهش تولید مسکن برای پرداخت نکردن تسهیلات ساخت مسکن در 2 سال گذشته باید 140 هزار میلیارد تومان جریمه مالیاتی پرداخت کند و این مبلغ به صندوق ملی مسکن منتقل خواهد شد.
*منابع صندوق به صورت قابل بازگشت هزینه شود
به گزارش فارس، کارشناسان اعتقاد دارند، همه پرداختیهای صندوق ملی مسکن باید به شیوه تسهیلات قرض الحسنه انجام شده و پول بار دیگر به صندوق بازگشته و جهت تامین مالی سایر پروژهها استفاده شود.
چنین رویکردی میتواند از صندوق ملی مسکن، یک نهاد پویا در جهت تامین مالی ساخت مسکن به عنوان مهمترین نیاز مردم بسازد.