در زمان چک این و بعد از تحویل چمدان هایتان، برای شما کارت پرواز صادر می شود و شما تنها با آن می توانید سوار هواپیما شوید. روی کارت پرواز اطلاعاتی قرار دارد که جزییات سفر با هواپیما و ... روی آن نوشته شده است، این اطلاعات اما با کد نوشته می شود. در این مقاله کدهای روی کارت پرواز و معانی آن ها را بررسی می کنیم، پس با ما همراه باشید.
اطلاعات روی کارت پرواز
بعد از اینکه شما برای رزرو بلیط هواپیما علی بابا را انتخاب کردید، بلیط شما برایتان ایمیل شده و در حساب کاربری در سایت قابل دسترسی است. قبل از هر چیز نام و نام خانوادگی روی بلیط را چک کنید و در صورت مغایرت با شناسنامه، سریعا با پشتیبانی علی بابا تماس بگیرید تا این مشکل رفع شود، در غیر اینصورت شما نمی توانید کارت پرواز دریافت کرده و پرواز خود را از دست می دهید.
روی کارت پرواز، تمام اطلاعات پرواز شما قرار دارد اما شاید تا الان به جز بررسی مشخصات خود و شماره صندلی خود، چیز دیگری را متوجه نشده باشید چراکه تمامی اطلاعات روی کارت پرواز بصورت کدهای اختصاری نوشته شده است.
روی کارت پرواز اطلاعاتی همچون شماره صندلی، نام و نام خانوادگی، ساعت حرکت پرواز، اطلاعات فرودگاه مبدا، اطلاعات فرودگاه مقصد و اطلاعات پرواز نوشته شده است اما به جز این موارد، کدهای خاصی بر روی کارت پرواز قرار دارد که هر کدام اطلاعاتی را در اختیار شما می گذارد.
کد مخصوص شرکت های هواپیمایی
شماره پرواز شرکت های هواپیمایی به شکل اعداد و حروف روی کارت های پرواز ثبت می شود. قسمت حروف علامت اختصاری ایرلاین ها است و قسمت عددی مربوط به شماره پرواز است. برای مثال اگر کد BA2690 بر روی کارت پرواز باشد، نشان می دهد که پرواز برای ایرلاین بریتیش ایرویز است. علامت اختصاری ایرفرانس AF، لوفتانزا LH و کی ال ام KL است. البته این ها تنها چند نمونه از علامت اختصاری شرکت های هواپیمایی است.
کد شش رقمی مجوز پرواز
روی کارت پرواز کدی شش رقمی نوشته می شود که در واقع مجوز پرواز است. این کد شش رقمی تمام اطلاعات ضروری شما از اطلاعات تماس، سن، جنسیت، شماره پرواز، شماره پاسپورت، شرکتی که بلیط خود را از آن رزرو کرده اید و ... را مشخص کرده و با استفاده از این کد می توانند شما را شناسایی کنند. هر چند برخی از شرکت های هواپیمایی تمامی این اطلاعات را روی کارت پرواز شما ثبت می کنند. این اطلاعات با کد TPB6D3 مشخص می شود.
کلاس پروازی
در کارت پرواز، کلاس پروازی شما با علائم اختصاری مشخص می شود. علامت Y نشان می دهد که شما مسافر اکونومی هستید. البته در برخی کارت های پرواز به جای این علامت از کدهایی همچون M، H و B استفاده می کنند که معنای آن همان مفهوم Y است. همچنین این کد روی کارت پرواز نشان می دهد که شما هزینه پرواز را پرداخت کرده اید.
اگر بلیط شما برای کلاس اکونومی است و آن را با تخفیف خریداری کرده اید، روی کارت پرواز می توانید علامت اختصاری Q را ببینید.
اگر شما در بخش اقتصادی هواپیما هستید اما برای دریافت خدمات ویژه هزینه بیشتری پرداخت کرده اید، روی بلیط شما کد E درج می شود.
روی کارت پرواز مربوط به کلاس تجاری از علامت اختصاری J یا C استفاده می شود. البته اگر بلیط خود را با تخفیف خریده باشید و در بیزینس کلاس باشید، روی کارت پرواز شما کد I ثبت می شود.
افرادی که بلیط فرست کلاس دارند، روی کارت پروازشان کد A درج می شود که به معنای پرواز درجه یک است، البته در برخی ایرلاین ها برای بلیط های فرست کلاس ار حروف اختصاری P یا F روی کارت پرواز استفاده می شود.
توقف در طول مسیر
اگر پرواز شما در مسیر توقف کوتاهی داشته باشد، روی کارت پرواز شما علامت اختصاری S/O نوشته می شود که مخفف Stop Over است.
اما اگر روی کارت پروازتان کد SPTC را دیدید، این به معنای توقف طولانی در طول مسیر است، بگونه ای که شاید شما مجبور باشید تا فرارسیدن زمان پرواز خود برای ادامه مسیر، در هتل بمانید.
اگر بلیط فرست کلاس خریداری کرده اید و توقف پرواز در طول مسیر حدودا ۸ ساعت یا بیشتر است، ایرلاین هتلی را برای اقامت در اختیار شما می گذارد تا در فرودگاه اذیت نشوید.
کدی برای خطر امنیتی
بهتر است قبل از سوار شدن به هواپیما درباره کدهای روی کارت پرواز بدانید. اگر در فرودگاه یا در زمان چک این رفتار شما باعث احساس نگرانی شود یا قبلا سابقه خرابکاری و ... در پرواز داشته باشید، روی کارت پرواز شما کد SSSS ثبت می شود، این کد خاص به معنای این است که شما خطر امنیتی هستید و کارکنان پرواز باید مراقب برخورد و رفتار شما باشند. این کد بسیار کمیاب است.
سخن آخر
حال که با کدهای روی کارت پرواز آشنا شدید، می توانید برای رزرو بلیط هواپیما علی بابا را انتخاب کنید و بلیط خود را با تضمین بهترین قیمت خریداری کرده و از پشتیبانی کارشناسان علی بابا بهره مند شوید و پرواز خوبی داشته باشید.