تعداد هواگردها یا هواپیماهای متصل به سرویس اینترنت استارلینکِ شرکت اسپیس ایکسِ متعلق به ایلان ماسک تا پایان سال ۲۰۳۴ میلادی به بیش از ۱۰هزار مورد افزایش خواهد یافت.
به گزارش «فنزی»، در جدیدترین گزارش که از سوی والر کانسولتنسی (Valour Consultancy) منتشر شده، اطلاعاتی دال بر گسترش خدمات اینترنت استارلینک ایلان ماسک برای هواگردها تا سال 2034 ارائه شده است. این شرکت خاطرنشان شده است که صنعت اتصالات اینترنتی در امور پرواز «در حال تحول بزرگی است که عمدتاً توسط استارلینک تقویت میشود».
در بخشهایی از این گزارش آمده است:
«اپراتور ماهوارهای لئو (LEO) با یک سرویس فوقالعاده که از استاندارد IFC بهره برده و عملکرد بالایی دارد، یک استراتژی اساساً متمایز برای ورود به بازار و حضور قدرتمند این برند است و بازار را تکان خواهد داد».
در اواخر سال 2022 میلادی استارلینک، قراردادهایی مبنی بر ارائه اینترنت به بیش از 2000 هواگرد و هواپیمای تجاری امضا کرد و در حال حاضر، بر اساس دادههایی که توسط دیوید ویلان (David Whelan)، تحلیلگر و نویسنده برجسته منتشر شده، بیش از 100 فروند از این هواگردها اتصالات اینترنت استارلینک را نصب کردهاند.
در حال حاضر، خطوط هوایی بزرگی نظیر:
یونایتد ایرلاینز (United Airlines)
قطر ایرویز (Qatar Airways)
ایرفرانس (Air France)
وستجت (WestJet)
از استارلینک برای تامین اینترنت خود در حین پرواز استفاده میکنند. این در حالی است که در سال جاری میلادی، هواپیمایی اسکاندیناوی اسایاس (SAS Scandinavian Airlines) نیز به جمع این شرکتها پیوسته است و به احتمال زیاد، امارات متحده عربی نیز به زودی به عنوان مشتری جدید اعلام خواهد شد.
بر اساس این گزارش، یکی از نقاط تمایز مهم سرویس اینترنت استرلینک که آن را به یکی از موفقترین پروژههای این حوزه طی چند سال اخیر بدل کرده است، توانایی استارلینک در نصب و راهاندازی سریع محصول است. این سرویس اینترنت، قابلیت آن را دارد که عرض فقط 8 الی 10 ساعت نصب و راهاندازی شود که بسیار سریعتر از مدتزمان استانداردی است که در دیگر سرویسهای رایج در صنعت شاهدش هستیم.
با این حال، رقابت نیز همواره وجود داشته و خواهد داشت! خصوصاً که به گفته ویلان، هزینه نصب و راهاندازی از سرویس اینترنت ایلان ماسک نیز در مقایسه با سایر رقبا بالا است و همین میتواند پاشنه آشیل آن باشد.