پرسش مهم دیگر این است که اکنون نمایندگی های رسمی خودرو سازان  با چه مشکلاتی روبرو هستند و چرا امکان رقابت با تعمیرگاه های خصوصی برای جذب مشتری را از دست داده اند؟

عباسعلی غیاثی : دبیر انجمن صنفی شرکت‌های خدمات پس از فروش خودرو

 مشکل این است که از چند صد هزار تعمیرگاه رسمی و غیر رسمی , فقط کمی بیش از 2000 نمایندگی رسمی وجود دارد , در حالی که این دوهزار نمایندگی مشمول 10درصد مالیات ارزش افزوده هستند و حداقل 7 نهاد نظارتی مداوم بر فعالیت آنها نظارت دارند , درحالی که تعمیرگاه های خصوصی نه نظارت می شوند و نه مشمول مالیات 10 درصدی ارزش افزوده هستند  و این دو موردهزینه های نمایندگی ها را افزایش و قدرت رقابت نمایندگی ها را به شدت کاهش داده است.

واقعیت این است که خدمات پس از فروش متکی به سه رکن است ؛ رکن اول آموزش تخصصی به نیروهای خدمات دهنده که این امر همواره با دقت و درستی انجام می شود اما سازو کار لازم برای نگهداری نیروی آموزش دیده و با تجربه در نمایندگی ها وجود ندارد و آنها به تعمیرگاه های خصوصی مهاجرت می کنند و یا به صورت آزاد مشغول فعالیت می شوند.

رکن دوم ابزار مخصوص است , نمایندگی ها امکان تامین و واردات این ابزار را ندارند چرا که با موانع متعدد دولتی مواجه می شوند ؛ اول اینکه تخصیص ارز برای واردات ابزار مخصوص تعمیرگاه ها اختصاص پیدا نمی کند و دوم مجوز های لازم برای واردات حتی بدون انتقال ارز هم داده نمی شود , در این مورد نمایندگی ها هیچ تقصیری ندارند و این مشکل مربوط به فقدان همکاری و توجه دولت به پشتیبانی خدمات پس از فروش خودروها مربوط می شود.

رکن سوم نمایندگی ها ؛ تامین قطعات با کیفیت و دارای استاندارد لازم است , وقتی قطعات از کیفیت لازم برخوردار نیست , چند بار هم تعویض شود باز هم تفاوتی نمی کند و این مورد به قطعه سازان و تامین قطعات مربوط است و نمایندگی ها دخل و تصرفی در تولید و تامین قطعات ندارند.

بنابراین شرکت های خدمات پس از فروش در مورد این سه رکن اصلی خود واقعا دچار مشکل جدی هستند و شرمنده مردم عزیز و خریداران خودرو می باشند هیچ کدام از این سه رکن در اختیار ما نیست که آنرا مدیریت کنیم.